Firenze – en af verdens mest besøgte byer

Toscanas hovedstad og en af de mest besøgte byer i hele denne verden. Firenze er verdenskendt for sin skønhed, og byens beliggenhed i Toscana, gør det ikke dårligere!
Indhold i denne artikel
  • Seværdigheder
  • Iffizi museet i 3D
Firenze på 20 sekunder

Firenze er et enormt og smukt monument over renæssancen. Mange kunstere i byen, har været med til at gøre Firenze til det, som vi kender den i dag. Nemlig en af verdens største kunstbyer.

Firenzes historiske bydel, der naturligvis er på UNESCOs verdensarvsliste, og har været det siden 1982, er særdeles kompakt, og de fleste seværdigheder kan sagtens nåes til fods.

Firenze ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Firenze

Transport til Firenze

Firenze har naturligvis sin egen lufthavn, men det er Pisas lufthavn, godt 90 minutter fra Firenze, der er mest foretrukne fra Skandinavien. Dette skyldes primært lavprisselskaberne flyver til byen.

Hvis du bevæger dig udenfor Firenze, kan du med det samme fornemme det toscanske landskab.

De fleste af de mange turister, styrter dog direkte mod Duomo, der er byens historiske og geografiske centrum, og med en særdeles fremragende beliggenhed. På samme plads finder du også Campanillen, Dåbskapellet og Museo dell’Opera del Duomo.

Sydpå ligger Piazza della Signoria, der længe var byens politiske hjerte, sammen med byens rådhus, fortsætter du længere sydpå, finder du Uffizi museet, der er et af Italiens største kunstsamlinger. Øst for Duomo finder du kirken Santa Croce, og vest for den, findes en anden stor kirke, Santa Maria Novella.

Seværdigheder

Når du går en tur over broen, Ponte Vecchio, der formentlig er den mest fotograferede bro i verden, går du over Arno-floden, der smukt deler byen i to dele, og ovre på den anden side finder du Oltrarno kvarteret.

Oltrarno er præget og domineret af Santa Spirito og det store Palazzo Pitti, hvor store renæssancekunstere også har været med til at sætte deres præg.

Snyd ikke dig selv for en tur op på Piazzale Michelangelo, som giver dig en fantastisk udsigt over Firenze, og der i den grad skal tages et enkelt, eller måske to billeder af.

Husk at bestille en af Firenzes specialiteter, Bistecca alla Fiorentina, der er en stor sag af en bøf, og der naturligvis bliver smagt til med en af Toscanas mange vine.

Syd for Firenze

Toscana med stærk arkitektur, eventyrlandskaber, og vine i verdensklasse, er en væsentlig del til regionens store tiltrækningskraft. Firenze er som en gryde om sommeren, og har du været i byen i nogle dage, skader det ikke at tage en tur udenfor og se sig omkring.

Kør eksempelvis af Chianti-ruten, nr. 222, og ned ad den smukke rute mellem Firenze og Siena, hvor det smukke, tidsløse, toscanske landskab toner sig op i horisonten. Nordvest for Siena kan du køre til Volterra, for at finde den øvre, gamle bydel, hvorfra der er en malerisk udsigt udover hele området.

Oplev Uffizi museet i 3D

Som om Uffizi museet ikke er besøgt nok, så laver de nu et nyt tiltag for at få endnu flere besøgende, i det i forvejen proppede, og meget, meget smukke museum i hjertet af Firenze.

Det er et banebrydende samarbejde mellem Galleria degli Uffizi og universitetet i Indiana i USA, der digitaliserer oplevelsen i 3D, som du nu kan se den græske og romerske, arkæologiske kulturarv i digital format.

Inde over dette fremragende initiativ står også Politecnico di Milano og universitetet i Firenze.

Galleria degli Uffizi er et af de vigtigste museer i Italien, og et de mest besøgte i hele verden. Med næsten 2 millioner årlige gæster, er det den tredje mest besøgte attraktion i Støvlelandet efter Colosseum-Foro Romano-Palatino og Pompej.

Taget museets størrelse i betragtning, og sammenligner det med de to andre populære seværdigheder, kan du opleve det som om, at du går som en sild i en tønde derinde. Men det er uden tvivl et sted der skal opleves, når du er på besøg i Toscanas smukke hovedstad.

Få flere informationer, bl.a. om 3D, åbningstider og meget mere på deres hjemmeside, som I kan finde her.