Skip to main content

Trieste – En kæmpe i nordøst-Italien

Trieste er på mange måder byens kaffe: En lokal retro charme, resterne af en forhistorisk tid, med smag fra Centraleuropa, der er forbundet med litteratur fra de største.
Trieste på 20 sekunder

Trieste er en gigantisk by ved Trieste bugten, med Adriaterhavets bølgende, blå bølger, der slår sig ind mod havnen. Første gang du for alvor kan se dette, er når du har taget frakørslen fra motorvej A4, og snor dig ned ad de små veje. Trieste fylder alt i denne smukke bugt.Det hele!

Men det gør ikke noget, og det skal du i den grad ikke tage som noget negativt. For Trieste er en dejlig by, hvilket du også mærker når du går i byen, inde i de små sidegader, på den store Piazza Unita d’Italia, eller bevæger dig i et roligt tempo langs bugten.

Trieste ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia
Her ligger Friuli-Venezia Giulia
Oplev Trieste
Langt mod nordøst

Ferie i Trieste

Vi er et stenkast fra grænsen til Slovenien, helt ude i den absolut, nordøstligste del af Italien, før I finder Trieste. Byens lufthavn ligger 30 kilometer nord for byen. Lufthavnen i Treviso, der ligger tæt på Venedig, er en lufthavn der modtager mange turister, er små to timers kørsel væk.

Fra badebyerne, Lido di Jesolo og Bibione, har I fra Lidoen, 150 kilometer, og fra Bibione, har du godt en times kørsel ind til Trieste.

Trieste i Friuli Venezia Giulia
Trieste 2
Ferie i Trieste

Smag kaffen!

Det er faktisk en umulighed at besøge Trieste, uden at få en kop kaffe i hånden. Forholdet mellem byen og den varme, hyggelige drik, der kan bruges i alle stunder hele året, hænger uomtvisteligt sammen.

For Trieste uden historien og kaffen, ville den ikke være den samme, når det er blevet tid til at stoppe op, og slå sig til ro på en af byens mange caféer.

Det er da heller ikke svært at forestille sig Stendhal, Joyce, Svevo og Saba sidde i det vidunderlige centrum, komme på tanker til deres kendte bøger, mens kaffen blev nydt med alle sanser.

I dag er det ikke usandsynligt, at du møder Claudio Magris, en af de berømte forfattere fra nutiden, født i Trieste. For ham vil kaffen altid være en fast bestanddel, mens bøgerne skrives.

Kaffen bliver hyldet i Trieste! Hvert år i december, og start januar, er der “le vie del caffé”, en event, centreret om den varme drik, med forskellige koncerter, der hvert år får et nyt tema.

Derudover har byen sit eget museum om kaffen. Museo del Caffé, som du finder på Via San Nicoló 7, og der er gratis adgang.

Trieste 2
Seværdigheder i Trieste
Oplev Trieste

Seværdigheder i Trieste

Trieste praler af, at have Italiens største Piazza, og det er næppe en løgn. Piazza Unita d’Italia, er med over 12.000 kvadratmeter en enorm plads, der fra havet, bevæger sig langt ind i byens centrum.

Her finder du skønne spisesteder og caféer, men naturligvis også fantastiske bygninger, som Palazzo del Comune, Palazzo Modello, og det smukke springvand, Fontana dei Quattro Continenti (de 4 kontinenter).

Fontana dei Quattro Continenti

Springvandet er lavet af billedhuggeren, Giovanni Battista Mazzoleni, tilbage i midten af 1700 tallet. De 4 kontinenter repræsenterer kontinenterne, der på det tidspunkt var kendt. Europa, Asien, Afrika og Amerika. Fontana dei Quattro Continenti , er et enestående mesterværk.

Piazza Unita d’Italia, kan og skal man ikke komme udenom, men Trieste har et hav af hyggelige pladser. Den vigtigste er Piazza della Borsa, der har været byens økonomiske kraftcenter i flere hundrede år.

Ikke venedig – men tæt på

Du er ikke i Venedig, selvom det først falder én ind, når du møder den imponerende kanal, Canal Grande di Trieste.

Kanalen løber igennem byens centrum, fra banegården og ned til Piazza Unita d’Italia. Langs den, finder du bygninger i verdensklasse, og teatermuseet, Museo Teatrale Carlo Schmidl.

Castello di San Giusto

Castello di San Giusto står på bakken med det samme navn, hvorfra du har et smukt panorama over byen og bugten. I slottet finder du i dag et museum, der på alle måder er imponerende, med sin fortælling om de slag, der i tidernes morgen fandt sted netop her.

Med sin høje beliggenhed, er det en hård tur på fødderne, derfor kan du hoppe på bybussen, der har nummer 24. Slottet har som udgangspunkt, åbent hele året, men der er altid lukket om mandagen. Det er uden tvivl, som at gå tilbage til historien!

Faro della Vittoria

Faro della Vittoria er et 70 meter højt monument, der står på en 60 meter høj bakke, og troner ud over Adriaterhavet. Tårnet er et minde til de søfolk, der døde under 1. verdenskrig.

Du finder Faro i mellem centrum og Castello di Miramare, Strada del Friuli 11 hedder adressen. Der er åbent for afgang fra starten af april, og til den anden søndag i oktober.

NH Trieste
Savoia Excelsior Palace Trieste
Best Western Hotel San Giusto

De viste hoteller er Savoia Excelsior Palace, NH Trieste og Best Western Hotel San Giusto via Booking.com

Her skal du overnatte i Trieste

De bedste hoteller i Trieste

Hvis du skal bestille et hotel i Trieste, er der flere ting at tage højde for. Priserne ligger generelt i den gode ende, og hvis du ser dig for, kan du overnatte godt og billigt!

Der er rigtig meget at hente på en klassisk Bed and Breakfast, men Trieste har også meget at byde på, hvis du går efter et 4-stjernet med restaurant, bar og Lounge som eksempelvis Savoia Excelsior Palace.

Booking.com har lavet en oversigt, over de mest populære hoteller i Trieste, hvor de blandt andet tager højde for brugernes egne anmeldelser.

Se de bedste hoteller her

Fred og ro

Castello di Miramare

Er det ro du søger, er dette også en mulighed. Tag turen ud til Castello del Miramare, der ligger få kilometer fra byen. Det er en gammel borg, med tilhørende, stor og skøn have, hvor freden suger sig til dig.

På vejen derud, finder du de lækreste badestrande.

Castello-Miramare-2
Castello Miramare

Adriaterhavet og botanisk have

Castello di Miramare, og ligger blot 9 kilometer fra Triestes centrum, hvorfra I kan køre på Viale Miramare langs kysten, eller tag med bus nr. 6 på vej mod Grignano. Tjek altid hjemmesiden, Trieste Trasporti, for at finde de korrekte afgange, da de kan svinge efter årstiden.

Er du i bil, er det en god idé at parkere langs kysten, og så gå over til slottet, da det er meget besværligt at finde p-pladser derved, især i højsæsonen, og samtidig besværligt at komme derfra i bil.

Massimiliano d’Asburgo-Lorena byggede det til ham og hans kone omkring 1860’erne, og møblerne som du ser inde på slottet, er fortsat bevaret fra dengang. Gæsterne ser en enorm aristokratisk bopæl, med enorm luksus, der er fantastisk godt bevaret som kun italienerne kan det!

Noget af det mest imponerende ved museet, er det gamle hammerklaver, som du finder inde i musiklokalet. Det er gammel, og dermed utrolig charmerende!

Il Parco di Maramare

Il Parco di Miramare, den botaniske have er på 22 hektar, er udsmykket med skulpturer, cypresser, sjældne botaniske arter, en atmosfærefyldt stemning, og naturligvis en café, når tørsten bliver for stor i varmen.

For selvom vi er ved havet, det er faktisk kun få meter fra hvor du står, er der rigtig varmt og tæt inde i haven.

Efter et par timer ved slottet, kan du tage en dukkert i Adriaterhavet, det kan faktisk godt være nødvendigt, eller tage ind til Trieste igen.

Castello di Miramare er en fremragende destination, når du skal kombinere storbyferie, havet og museumsbesøg, på én gang!

Følg linket her for at finde åbningstiderne.