Skip to main content

Udine – ferie i smuk universitetsby

Udine er en spændende by, der ofte ignoreres af de mange turister, og det er en skam. Udine har nemlig mange flotte attraktioner, og en fantastisk Piazza.
Udine på 20 sekunder

I Italiens nordøstligste hjørne ligger Udine, blot 40 kilometer fra grænsen til Slovenien, hvilket dialekterne i Fiuli også bærer præg af. Når du tager på kør-selv ferie ned til Bibione, vil du sandsynligvis køre over Klagenfurt og Salzburg, hvor du kommer ind på motorvej A23.

Her kommer du forbi Udine, og hvorfra du kan se byens fodboldstadion, Stadio Friuli. Fra lufthavnen i Trieste (regionens hovedstad), er der godt en times kørsel til Udine, og fra lufthavnen i Venedig, har du halvanden times kørsel. Fra de to populære badebyer, Grado og Bibione, er der under en times kørsel op til dejlige Udine.

Udine ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia
Her ligger Friuli-Venezia Giulia
Ferie i Udine

Udine

Udine er aldeles elegant på alle måder, og der emmer en duft af Venezia, med de mange charmerende bygninger.

Turisterne der kommer til Friuli-Venezia Giulia, tager primært på badeferie i højsæsonen. Dette er også meget fristende, når det blå Adriaterhav bølger langs kysten, der løber fra Venedig og helt over til Trieste.

Regionen er de seneste år kommet med det store verdenskort over vinproduktion. Her oppe er det hvidvinen, der produceres i en klasse for sig selv.

Og Friuli vinen, ja, den bliver nydt i fulde drag. Sidst på eftermiddagen, efter arbejde, vil du se mange af byens indbyggere på byens caféer, rundt omkring i byens centrum. For som de siger på disse kanter, “Et godt glas vin skal nydes i et godt selskab”.

Udine

Seværdigheder i Udine

Mange byer i Friuli, bærer tydeligt præg fra Østrig og Slovenien, det gør Udine ikke på nogen måde. Den er italiensk hele vejen igennem, og er i sandhed med en flot arkitektur.

I byens centrum oplever man buegangene i Porticato di San Giovanni på Piazza della Libertá. Her er Loggia del Lionello, bygget op i lyserøde sten i typisk veneziansk byggestil.

Bag Arco Bollani, en port tegnet af Palladio, fører en trappe dig op i 26 meters højde, hvorfra udsigten udover byen er betagende. Gaden Via Mercatovecchio, er i den grad hjertet i byen med flotte butikker, charmerende caféer og restauranter.

Teateret i byen. Det er jo også en form for en seværdighed. Teateret har et fornemt navn i det norditalienske, og hvis ikke dit italienske sprog er helt super, er det også en god idé, at tage ind og se det. Bemærk her, at det typisk har lukket i 2-3 uger i løbet af august måned, og det gælder hvert år.

Torino Hotel til togrejser
Her skal du overnatte

Hoteller i Udine

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Udine. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Udine her

Museo Etnografico del Friuli

Museet bevarer en flot samling over billeder, der på en forstålig måde, fortæller om de mest populære traditioner i Udine og regionen. De tager dig også igennem historien, om de personer og folk, der har været i Friuli, helt fra starten. Museet finder du i Palazzo Giacommelli på Via Grazzano 1.

Få flere oplysninger om museet her.

Museo di arte Moderna e contemporanea, eller bare, Museet for moderne kunst, vil du finde på Via Cavour 14. Museet indeholder mere end 4.000 værker, herunder malerier, skulpturer, arkitekttegninger og flot grafik.