Rom – Verdens hovedstad

Det kan være vanskeligt at skrive noget, som I nok ikke ved om Italiens smukke hovedstad Rom. Der er to lufthavne i Rom, Fiumicino, der ligger ude ved kysten, godt 40 kilometers kørsel ind til centrum, og syd for Rom, Ciampino lufthavnen, der kun ligger 15 kilometers kørsel for byen. Ringvejen, Grande Raccordo Anulare, omkring byen, er forbindelse mellem motorvejen og hovedvejene. Hovedmotorvejen A1 er Autostrada del Sole fra Firenze-Rom, Rom-Napoli og Rom-L’Aquila (A24).

Ferie i Rom

Ingen by i verden er ligeså storslående og fantastisk som Rom, den evige stad. Der er ingen by i verden, der kan prale af en historie som de kan i Rom. Byen byder simpelthen på så meget historie, så mange seværdigheder, så meget kunst og så meget kultur, at uanset hvor mange besøg I foretager jer derned, så vil I aldrig føle jer færdige med dén og flinke og rare romere. Det er sandsynligvis heller ikke noget I vil ønske I gjorde, derfor er det en god idé, at kaste en mønt i Trevi-fontænen, og tro på at I vender tilbage.

Seværdigheder

Der er mange steder i verden, hvor man skal se et sted, en seværdighed, og hvor forventningen er så stor, at det hele ender med en stor skuffelse. Sådan er Rom ikke, langtfra! Alle de kendte seværdigheder og al den historie, som I så mange gange har hørt og læst, er virkelig så fantastisk og storslået som forventet. Og der er mangt og meget af det!

Den gamle bymidte, Capitolhøjen ligger i gå afstand fra Piazza Venezia, hvor I finder Forum Romano, Piazza del Colosseo, Trajans Forum og marked, Cæsars Forum og den gigantiske plads Circo Massimo.

Omkring den formidable Piazza Navona, finder I bl.a de historiske bygninger som Palazzo Altemps, Pallazzo della Cancelleria og Palazzo Farnese. Piazza Navona er centrum for livet i byen, både turister og de kære romere.

Det nordøstlige Rom, strækker sig fra eksklusive forretningsgader omkring den Spanske Trappe, Piazza di Spagna, som udgør et af det mest mondæne og eksklusive områder i byen. Her strømmer folk til fra nær og fjern til butikkerne på Via Condotti. Få minutters gang derfra, finder I Romas største fontæne, Trevi-fontænen.

Vatikanstaten, verdens mindste selvdstændige stat på blot 43 ha, ligger bag høje mure, der bevogtes af Vatikan-garden. Peterspladsen, Piazza san Pietro, med verdens mest kendte kirke, Peterskirken. Tag en tur indenfor i både museet og kirken, men bemærk, køen kan være lang.

Andre områder der er værd at nævne i byen, er, Trastevere, som netop ligger ved Vatikanstaten. Men også Aventin og Lateran området, der er et af byens mest grønne områder, som omfatter både Celio- og Aventinerhøjen. Fra Aventinerhøjen er der en fantastisk udsigt over floden til Trastevere og Peterskirken.

Trods de mange turister, er Rom i ren verdensklasse.

Stemningsvideo inde fra Vatikanet.