Rom – ferie i verdens hovedstad

Alle de kendte seværdigheder og al den historie, som du har hørt og læst, er virkelig så fantastisk og storslået som forventet i Rom. Book ferien nu!
Rom på 20 sekunder

Ingen by i verden er ligeså storslående og fantastisk som Rom, den evige stad. Der er ingen by i verden, der kan prale af en historie som de kan i Rom.

Byen byder simpelthen på så meget historie, så mange seværdigheder, så meget kunst og så meget kultur, at uanset hvor mange besøg du foretager dig derned, så vil du aldrig føle dig færdige med dén og de flinke og rare romere. Det er sandsynligvis heller ikke noget du vil ønske du gjorde, derfor er det en god idé, at kaste en mønt i Trevi-fontænen, og tro på at du vender tilbage.

Rom ligger i regionen Lazio
Her ligger Lazio
Ferie i Rom
Verdens hovedstad

Ankomst til Rom

Vi vil forsøge at komme så meget rundt i Rom som muligt, hvilket ikke siger så lidt, for der er jo noget historie på hver eneste gade og i hver eneste bydel.

Termini stationen er formentlig det sted du lander, når du kommer til byen, for enten har du taget en shuttlebus fra Ciampino, eller med tog eller bus fra Fiumcino lufthavnen.  Priserne med bus fra begge lufthavnene koster omkring 6-8 euro, mens toget koster 10 euro. Transporttiden er omkring 45-60 minutter fra både Ciampino og Fiumcino.

Området ved Termini

Banegårde i forskellige storbyer har et knap så godt et rygte, men synes ikke det er slemt i Rom, for selvom der naturligvis er mange mennesker, så har jeg endnu ikke oplevet noget ubehageligt ved at færdes ved Termini.

Få hundrede meter fra stationen, og væk fra det værste menneskemylder, finder du flere restauranter og caféer, hvor du sagtens kan nyde en god aften med god mad og vin. For en fodboldtosse som mig, er Caffé Washington på Via del Viminale et oplagt valg, hvor du får fremragende betjening og god mad, samtidig med du kan se en fodboldkamp på en af deres mange skærme.

Overnatning

Området ved Termini byder på hoteller i alle prisklasser, hvor du både kan få et værelse på et hostel til under 20 euro pr. overnatning, men du kan også få et værelse på et 5-stjernet hotel til flere hundrede euro for en overnatning. Der er for enhver smag og tegnebog.

På de sidste par ture til den italienske hovedstad, har jeg booket mig ind på Domus Castrense, som du kan få for 40-50 euro pr. overnatning på Booking.com. Her kan du komme udenfor den normale åbningstid. Er det tilfældet vil du få en mail med kode, så du kan låse dig ind på hotellet, som egentlig ikke er et hotel, men en række lejligheder, som er i god stand. Det ligger i kort afstand fra Termini, som du sagtens kan gå til, eller leje en taxi for billige penge.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

Hoteller i Rom

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Rom. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Rom her

Bestil flybilletter

Der er to lufthavne i Rom, Fiumicino, der ligger ude ved kysten, godt 40 kilometers kørsel ind til centrum, og syd for Rom, Ciampino lufthavnen, der kun ligger 15 kilometers kørsel for byen. Ringvejen, Grande Raccordo Anulare, omkring byen, er forbindelse mellem motorvejen og hovedvejene.

Husk at bestille dine flybilletter til Rom i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Rom

Billige flybilletter

Et utal af seværdigheder

Seværdigheder i Rom

Der er næppe nogen by i verden der kan huse så mange seværdigheder, som de kan i Rom, og findes der en by, som bare kommer en lille smule tæt på, så er det uden tvivl en anden by i Italien. Som det er skrevet et andet sted, så er det umuligt at nå det alle seværdigheder på en tur, medmindre du er her for resten af livet.

Hvem der da bare skulle det!

Colosseum

Er et de mest berømte romerske monumenter i verden. Det er naturligvis et sted du ikke må glippe af når du er i Rom, for det var her gladiatorerne kæmpede mod vilde dyr, lang tid før vores tid. En tid, som du rent faktisk oplever når du kommer ind i det enorme amfiteater, der er det største i verden.

Historien er stor og spændende og det kan du få af en af de mange guider, som du kan følge med rundt, når du går indenfor murene. For du kan vælge at få en guide med rundt, for det dobbelte af en almindelig indgangsbillet, men samtidig hopper du så den lange kø over, som er værst i højsæsonen, men er lang uanset årstiden du besøger byen.

Ved siden af Colosseum finder du Circus Maximus, hvor der blev jagtet eksotiske dyr, som blev hentet til fra fjerne egne. Det var her på Maximus, at det italienske landshold blev fejret efter VM triumfen i 2006 og hvor flere millioner italieneren hyldede dem.

Foro Romano

Vi bliver i området og går over mod Form Romanum, der en gang var Roms centrum og hvor det politiske liv udspillede sig. Her møder du Roms historie, hvor der var folk med høje positioner befandt sig.

Her kan du sagtens få mange timer til at gå med at snuse i historien. Det var en gang gratis at komme ind, men der er nu entrépris på, som du kan købe for 12 euro, hvor der samtidig også vil være adgang til Colosseum og Palatiner højen. Den gamle indgang ved Via dei Fiori er åben og det her du finder den korteste kø.

Åbningstider kan altså variere, så find lokale medier som hele tiden opdaterer disse, så du ikke går forgæves.

Palatiner højen grænser op til Forum Romano, Circus Maximus og Colosseum og er det ældste område i Rom og den højeste af de 7 høje. Det var her Roms grundlæggere, Romulus og Remus blev ført til med floden.

Piazza Venezia

Fra området ved Colosseum og ind mod byen kommer du forbi Piazza Venezia, som er i kort gåafstand fra Forom Romanum og som ligger for enden af Via dei Forli Imperali. Det enorme hvide marmormonument, Monumento Nazionale, er uundgåeligt at se, når du kommer ind på pladsen. Her finder du også den store rytterstatue af Vittorio Emanuele II, som ligger foran Museo Centrale del Risorgimento, der fortæller dig om Italiens samling.

Piazza Venezia er en trafikknude i Roms centrum, og trafikken er oftest øredøvende, men forsøg alligevel at koncentrere dig om synet af det flotte og store monument, der står foran dig. Her finder du flere busstoppesteder og metrostationen Colosseo finder du lige i nærheden.

Piazza del Campidoglio

Det er den første plads i Rom, som kan kaldes moderne og du finder den ikke langt fra Forum Romano og Piazza Venezia.

Michelangelo tegnede pladsen, men grundet den langsomme proces, døde han og så altså ikke det færdige projekt. Men der blev ikke ændret på tegningerne fra de originale.

Campidoglio er måske ikke så kendt i manges ører, men det er faktisk en populær destination, for der er nemlig her du finder Musei Capitolini. Museet viser dig i kronologisk orden fra slutningen af middelalderen til det 18. århundrede.

Pantheon

Vi har nu bevæget os ind til Panthon, som ligger mellem Trevi fontæen og Piazza Navonna. Pantheon finder du på Piazza del Rotondo og har den Barberini, som den nærmeste metrostation.

Pantheon er en af Roms arkitektoniske mesterværker. Den spektakulære bygning har nøjagtig samme diameter som sin højde, som måler 43,5 meter. I toppen ser du et 9 meter stort hul, hvor det naturlige lys lyser hele rummet op.

Udenfor bygningen er der altid et mylder af mennesker, der fotografer den imponerende bygning, eller får sig et lækkert italiensk måltid på en af de mange restauranter, der ligger ved Piazza della Rotondo.

Piazza Colonna

På vejen fra Pantheon og over mod Trevi kommer du forbi Piazza Colonna, der huser flere vigtige bygninger.

Pladsen er rektangulær hvor du kan se Palazzo Chigi, som er regeringssæde, Chiesa dei Santi Bartolomeo e Alessandro dei Bergamschi, Palazzo Wedekind og Palazzo Ferraioli.

Trevi fontænen

Arkitektur og skulptur krydret med vand, er med til at danne Trevi fontænen, der også er en af de mest berømte seværdigheder i Rom. Springvandet har været med i flere film, men bliver næppe overgået af den scene hvor Anita Ekberg bader i vandet i filmen, La Dolce Vita.

Området er fyldt med turister, så det kan i nogle tilfælde være svært at få et ordentligt billede. Forsøg derfor at komme så tidligt til stedet om morgenen, hvis du kan komme op til det, men ellers er det jo ikke umuligt at få et godt skud.

Trevi fontænen er efter min mening det smukkeste springvand i verden. Det er det på alle tider i døgnet og får du nattelys over det, er det ikke med til at gøre oplevelsen dårligere.

Piazza Navona

Det er her du finder en af de mest stemningsfulde piazzaer i Rom. Navona er bygget i elegant barok stil og er en af de smukkeste piazzer/pladser i byen. Et magisk sted hvor du får en unik oplevelse af at gå inde mellem de gamle bygninger fra det 16. og 17. århundrede.

I centrum af pladsen finder du Fontana dei Quattro Fiumi (de fire floders fontæne), der viser de fire flodguder fra Nilen, Donau, Ganges og Rio de la Plata. Opført i 1652 og et af Berninis absolutte mesterværker.

Det er også her på Navona du finder Neptun fontænen og Moro springvandet, som ligger i pladsens sydlige ende.

Det er ikke et problem at få noget til ganen, men vær opmærksom på priserne, som ligger nogle euro højere, end i andre steder i byen. Men det gør man gerne, for der er en behagelig og hyggelig atmosfære herinde, og der er også liv ved de forskellige gadekunstenere.

Villa Borghese

Vi tager lige tilbage til Trevi fontænen, hvorfra vi skal gå over til Villa Borghese, der er en lækker, stor have med masser af ro inde midt i storbyen. På vejen kommer vi forbi Piazza Barberini, hvor du ser det berømte springvand, Fontana del Tritone.

Fra Trevi til Villa Borghese, er der lidt over 1 kilometer og det er en rute som sagtens kan tages til fods eller med en taxi, hvis man ikke har lysten til de mange meter i benene.

Villa Borghese var ejet af Borghese familien, men blev købt af staten i 1901 og åbnet for offentligheden i 1903. Haven er en af de største byparker i Europa. Haven forener sig smukt mellem natur og kunst og du finder her flotte bygninger, skulpturer, monumenter og springvand.

Galleri Borghese viser værker af kunstnere som Titian, Raphael og Caravaggio. Du finder også en mini-zoo med mere end 1000 dyr med mere end 200 forskellige dyrearter.

Haven giver dig et velfortjent hvil og håber du har tid nok til at nyde roen med en cappuccino fra en af caféerne.

Piazza del Popolo

Lige på den anden side af Villa Borghese finder du Piazza del Popolo. Denne piazza er kendt for sine to kirker, Santa Maria dei Miracoli og Santa Maria in Montesanto, med hver sin enorme kuppel på taget.

Popolo er samtidig et stort netværk i transportmuligheder med både sporvogn (linje 2), metro og bybusser til hele byen.

Skal du til fodbold med det offentlige, kommer du forbi Piazza del Popolo på din videre vej til Stadio Olimpico.

Den spanske trappe

Her på Piazza di Spagna, er du endnu en gang på en af de mest berømte piazzaer i Rom. Navnet kommer fra tilstedeværelsen af den spanske ambassade i 17. hundrede tallet.

Området er da også et af de dyreste i Rom. Her finder du gader som Via dei Condotti, der er berømt for sin shopping muligheder, Via Frattina og Via del Babuino med bygninger fra det 17. og 18. århundrede, for blot at nævne nogle af de flotte gader.

For neden af trapperne finder du Barcaccia springvandet. Trapperne blev bygget for at forbinde pladsen med Trinita dei Monti kirken. Trapperne er et populært sted for romerne og turister, for at finde sig et hvil, nden du går helt op på toppen, hvorfra du får en flot udsigt over byen.

Der er metrostation tæt på den Spanske Trappe.

Katakomberne i Rom

Katakomberne der ligger rundt omkring i hele byen, er de første udgravninger, som blev foretaget til begravelser af hedninger, jøder og tidlig kristne.

De kristne værdsatte ikke den hedenske tradition for kremering af de dødes kroppe, og besluttede derfor at oprette disse enorme underjordiske kirkegårde.
Katakomberne er flere kilometer lange og her kan du se adskillige gallerier.

De fem åbne katakomber

Der findes mere end 60 katakomber i Rom, men der er kun 5 der er åbne.

 • Catacombe di San Sebastiano (Via Appia Antica 136). 12 kilometer.
 • Catacombe di San Callisto (Via Appia Antica 126). Er et kæmpe netværk af katakomber på mere end 20 kilometer.
 • Catacombe di Priscilla (Via Salaria 430). Her kan du bl.a. se vigtige fresker i kunsthistorien, bl.a. de første af Jomfru Maria.
 • Catacombe di Domitilla (Via delle Sette Chiese 280)
 • Catacombe di Sant’Agnese (Via Nomentana 349). Den kristne martyr, Sant’Agnese ligger begravet her, deraf navnet til katakomben.

En oplevelse værd

Der er naturligvis en lang historie, der er forbundet med disse katakomber, og det ville da også være dejligt at kunne fortælle den til dig. Men vores korte information om dem slutter her, men henviser bestemt til at du skal besøge dem på din tur til Rom. Få dine oplysninger om åbningstider på deres hjemmeside.

Vi går nu over på den anden side af Tiberen, hvor vi finder Peterskirken og Castel Sant’Angelo. Kommer du f.eks. fra Piazza Navona, er der ikke langt til Ponte Vittorio Emanuele II, som næsten fører dig over Sant’Angelo.

Castel Sant’Angelo

Her taler vi om en imponerende fæstning, der ligger på Tiberens højre side, godt 700 meter fra Vatikanet.

Den er fordelt sig på 5 etager. Når du bevæger dig mod de højeste etager kan du besøge de pavelige værelser, som er dekoreret med flotte bevarede renæssanceværker og se de store våbensamlinger.

Oppe fra den øverste etage får du en smuk udsigt over Rom.

Prisen på indgang ligger på 15 euro (maj 2020) for en voksen, og koster 7 euro for børn og folk over 65 år. Ønsker du en guidet rundvisning og med adgang til den øverste etage, er prisen på 50 euro.

Vatikanstaten

Vatikanet er en bystat som ligger i hjertet af Rom. Vatikanstaten er kendt i hele verden og er nerven for hele den katolske kirke.

Du befinder dig nu i verdens mindste stat på kun 0,44 kvadratkilometer og hvor der bor færre end 1000 mennesker. På et så begrænset areal, er det naturligvis pavens bopæl som kan ses, og lad os bare slå fast, at den har den også fortjent.

I Vatikanet kan du se Peterskirken, Peterspladsen og Vatikanmuseet, hvor det sixtinske kapel befinder sig.

Peterspladsen

Det er en af de smukkeste og største pladser i verden, der ligger for foden af Peterskirken. Enestående på sin måde med 320 meter lang og 240 meter bred, er der plads til at byde mere end 300.000 mennesker velkommen.

Pladsen blev bestilt at Pave Alexander VII og stod på mellem 1656 og 1667.

Udover pladsens enorme størrelse kan du se de 284 store søjler, der omgiver pladsen som en veranda. I den øverste del af søjlerne står der 140 hellige statuer, som kom til i 1670.

I den centrale del af pladsen finder du en obelisk og to springvand. Et der blev bygget af Bernini og det andet blev designet af Maderno. Den 25 meter høje obelisk blev fragtet til Rom fra Egypten i 1585.

Tag Via della Concilliazione fra Castel Sant’Angelo og over til Peterspladsen.

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er en af de vigtigste skatte i Vatikanet, Rom og i hele verden. Det er berømt for sine freskomalerier, men det er også her paven bliver valgt.

Det blev bygget mellem 1473 og 1481 af Pave Sisto IV, hvorfra navnet også stammer, da det på italiensk hedder Cappella Sistina.

Her er det ikke arkitekturen, der er populært, men de flotte fresker som dekorerer vægge og lofterne. Kunstnere som Botticelli, Perugino og Michelangelo var med til at udsmykke kapellet.

Alle freskomalerierne i loftet blev malet af Michelangelo Buonarroti, og det tog ham 4 år at male hvælvingen mellem 1508 og 1512.

Dette er den attraktion med den længste kø i Vatikanet. På de mest travle dage, er der risiko for at vente i op til 4 timer i kø.

For at vi her på siden ikke binder os for noget, som kan være ændret, vil vi råde jer til at besøge deres hjemmeside, som du finder her. Her er der både åbningstider og priser som altså kan variere.

Vatikanmuseerne

Mere end 6 millioner turister om året tager ikke fejl. Køen til museet kan virke uoverskuelig og ekstremt lang, men der er altså flere end dig som vil ind og se de Sixtinske kapel. I museet finder flere andre museer og dem tæller vi herunder.

 • Museo Pio-Clementino
 • Appartamento di Pio V
 • Galleria dei Candelabri
 • Museo Etnologico Missionario
 • Galleria della carte geografiche
 • Museo Storico – Padiglione delle Carozze
 • Galleria degli Arazzi
 • Museo Pio Cristiano
 • Pinacoteca
 • Sala Sobieski e dell’immocalata
 • Museo Egizio
 • Museo Etrusco
 • Museo Chiaramonti
 • Museo Gregoriano Profano
 • Appartamento Borgia
 • Stanze di Raffaello
 • Sala della Biga

Så er der ikke flere og ja, det er en lang smøre, som du bliver nød til at sætte en hel dag af til, for at have en realistisk mulighed for at nå dem alle sammen.

Trastevere

Kvarteret er et af de mest fantastiske i Rom, og et sted du skal besøge når du er i byen, hvilket du gør sammen med andre turister, men også romerne kommer her som turister.

Trastevere er et af mest autentiske kvarterer du vil opleve i Rom, som repræsenterer Rom som noget af det fineste og kvarteret bliver da også kaldt ”Det virkelige kvarter”.

I de smalle gader oplever du ekstravagant kunst, som mange bliver tiltrukket af og om aftenen kommer de unge frem i lyset og gør det, at Trastevere aldrig sover.

Livet i Trastevere spiller sig ud på Piazza di Santa Maria Trastevere, hvor den gamle Basilika Santa Maria Trastevere ligger. Det store springvand er et perfekt sted til at indånde byens charme og nyde en italiensk gelato (is), mens hverdagen strømmer forbi.

De smalle gader byder på flere små skatte, som de middelalderlige kirker og de små butikker med kunsthåndværk, men også scener der tager dig med til en anden epoke.

Her finder du også et traditionelt måltid romersk mad. Og den italienske mad, har jo en stor årsag til at kærligheden til Italien er enorm. I Trastevere kan du som skrevet få et traditionelt måltid, eller er du mere til det moderne og innovative, er der også mulighed for det.

Fodbold i Rom

Mens der er rigtig mange gode grunde til at besøge Italien år efter år, så er fodbold helt klart en af de store grunde. Den italienske Serie A er en af de største og bedste ligaer i verden.

Torino hvor Juventus holder til, er blot en af de mange spændende byer, hvor der spilles fodbold på højeste niveau. Vil du dog have en virkelig storslået oplevelse som fodboldturist i Italien, så bør du helt klart vælge Rom. Rom er nemlig ikke bare en by fyldt med kultur, det er også her AS Roma og Lazio SS har hjemme.

Vi har derfor taget Rom under lup, og her er tre ting du bare skal se, hvis du besøger Rom som en fodboldentusiast.

AS Roma

Når turen går til Rom, så skal du uden tvivl forbi det fantastiske Stadio Olimpico, hvor AS Roma har deres hjemmebane. AS Roma er en af de mest traditionsrige fodboldklubber i Italien, og klubben har 91 år på bagen siden den blev stiftet i 1927.

Man kan ikke sige AS Roma uden at sige Totti. Selvom Roma-legenden stoppede sin karrierer sidste år, så afholdte det ham ikke fra  at spille hele 619 kampe for klubben. I 1992 fik han debut og der spillede han så i 25 år.

Totti er blandt andet en af dem du kan se mere om, hvis du besøger AS Roma, hvor der også er et fodboldmuseum. Her kan du se og få fortalt hele klubbens historie, se de gamle spillere og hvad der er sket gennem tiden.

SS Lazio

En anden af de mest traditionsrige klubber i Italien er SS Lazio, og det er de direkte rivaler til AS Roma. Når de to hold tørner sammen, så er der bål og brænd i gaderne. Ingen af holdene ønsker at tabe til hinanden, og hvis du kan komme til at opleve et derby under din rejse til Italien, så gør det endelig. Det er en oplevelse for livet.

SS Lazio blev stiftet i 1900, og har dermed hele 118 år på bagen. Hjemmebanen deler de med AS Roma, hvilket blot giver endnu mere tænding til deres hjemmekampe.

Der er naturligvis også et fodboldmuseum i Rom tilegnet SS Lazio, og her vil du bl.a. kunne se nogle af de tidligere legender som Hernan Crespo, Alessandro Nesta, Christian Vieri og Juan Sebastian Veron.

Rom er absolut en af de bedste byer, som du kan vælge at besøge, hvis du tager til Italien som fodboldturist.

Fodboldbilletter

Efter en meget kort gennemgang af de to klubber, er det nu tid til at komme på stadion og se en kamp, og dem er der flere muligheder for at skaffe.

Jeg er så privilegeret, og have den store fornøjelse at se begge klubber på Stadio Olimpico, og endda haft den oplevelse, at se derby della Capitale.

Billetter kan du købe på nettet, men lad vær med at købe dem via nogle agentbureauer, for der er sjældent udsolgt til de to holds hjemmekampe, og det er ganske enkelt for dyrt. Derfor kan du også roligt vente med at købe billetten til du er ankommet til byen, men køb dem inden du skal ud til Olimpico, for selvom du måske godt kan købe billetter derude, så har jeg aldrig set de boder som gør det.

Til en kamp mellem Lazio og Torino købte vi billetten inden vi kom til Rom. Der var nogle dage til vi skulle til byen, men skulle se en anden fodboldkamp, som vi var inde og købe billet til, og derfor fandt vi tilfældigt ud af, at de også solgte billetter til Lazio. Dette fandt sted i Grosseto.

En kamp mellem Lazio og Napoli købte vi billetter i en Lazio Store. De ligger spredt rundt i byen, men jeg ved ikke hvorfor vi tog en der lå godt 7-8 kilometer nord for centrum. Det var i Lazio Store på Via Guglielmo Calderini 66A.

Jeg har set langt flere Roma kampe end kampe med Lazio, og der har jeg købt billet på flere måder, og så bl.a. på nettet.

Til den første kamp i sæsonen mod Juventus, var der udsolgt til kampen, hvilket vi havde forudset, så derfor bestilte vi billet hjemmefra. Fantastisk kamp som Roma vandt med 2-1

Vi skulle en gang se to kampe med Roma indenfor samme uge. En hjemmekamp i Serie A mod Udinese, som blev spillet om lørdagen og om tirsdagen skulle Porto på besøg i Champions League kvalifikationen, og der købte vi begge billetter i Roma Store på Piazza Colonna.

I foråret 2019 så jeg Derby, og der skaffede jeg billetten i en kiosk, tæt ved Termini stationen. Alle navne og adresser kan du selvfølgelig finde på de to klubbers hjemmeside.

Tivoli

Byen Tivoli finder du i retning mod Abruzzo, øst for Rom, godt 30 kilometer fra byens centrum. På skråningerne ved Tiburtini og langs Aniene floden, er stedet et klimatisk paradis.

Du mærker ikke storbyens puls, selvom du er kort fra Rom, for her emmer simpelthen en ro, som på alle måder er charmerende. Det er også her i Tivoli du kan se Villa d’Este og Villa Adriana, der begge er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Villa d’Este

Pragtfulde Villa d’Este kom på UNESCOs verdensarv i 2001og den er en del af et fascinerende område som danner vandfald, kløfter og huler. Mesterværket i renæssancekunst blev bestilt i det 16. århundrede og er i dag et af de mest besøgte i Italien.

Bygningen er en skønhed, men det finder du også i den skønne have med springvand, nymfer og hydraulisk musik. De mange skulpturer som står ved de forskellige vandfunktioner, er dedikeret til de græske guder, der bl.a. tæller Grotta di Diana, Fontana del Pegaso eller Loggia di Pandora.

Hele herligheden finder du på Piazza Trento 5.

Villa Adriana

På UNESCOs verdensarv siden 2001, og med rette, har vi tale om Villa Adriana, der med sine 120 hektar kunne overdække arealet på Pompei. I dag kan du dog kunne besøge 40 hektar, men det er også et pænt stort område.

Den kunstige sø, Cento Camerelle, som kan rumme mere en 1.500 mennesker, vidner om stedets popularitet for såvel slaver, tjenere og administratorer.

Villa Adriana er den største romerske villa, som nogensinde har tilhørt en kejser og den beviser blot den ekstraordinære dygtighed indenfor arkitektur.

Lazio

Regionen i det centrale Italien bliver overskygget af den evige stad, men det er en region, hvor du finder andre skønheder. Havet med de lækre strande ved Sperlonga, eller hyggelige landsbyer såsom Civita di Bagnoregio, som skal opleves, er med til at gøre Lazio til et spændene feriemål.

Vi har selvfølgelig skrevet om regionen her.

ROMA PASS

En række markant fordele får du med ROMA PASS. Adgang og fordele til en række seværdigheder i 48 timer for kun 32 euro, eller endnu flere fordele til endnu flere seværdigheder i 72 timer for kun 52 euro.

Hvad du konkret får for pengene, hvordan du skaffer og hvor du køber det, er der ikke nogen grund til vi kommer ind på her, for det er nemmere for alle, at du kigger på deres hjemmeside.