was successfully added to your cart.

Kurv

Rom – ferie i verdens hovedstad

Alle de kendte seværdigheder og al den historie, som du har hørt og læst, er virkelig så fantastisk og storslået som forventet i Rom. Book ferien nu!
Rom på 20 sekunder

Ingen by i verden er ligeså storslående og fantastisk som Rom, den evige stad. Der er ingen by i verden, der kan prale af en historie som de kan i Rom.

Byen byder simpelthen på så meget historie, så mange seværdigheder, så meget kunst og så meget kultur, at uanset hvor mange besøg du foretager dig derned, så vil du aldrig føle dig færdige med dén og de flinke og rare romere. Det er sandsynligvis heller ikke noget du vil ønske du gjorde, derfor er det en god idé, at kaste en mønt i Trevi-fontænen, og tro på at du vender tilbage.

Pescara ligger i regionen Lazio
Her ligger Lazio
Ferie i Rom
Verdens hovedstad

Velkommen til Rom

Den gamle bymidte, Capitolhøjen ligger i gå afstand fra Piazza Venezia, hvor du finder Forum Romano, Piazza del Colosseo, Trajans Forum og marked, Cæsars Forum og den gigantiske plads Circo Massimo.

Omkring den formidable Piazza Navona, finder du bl.a de historiske bygninger som Palazzo Altemps, Pallazzo della Cancelleria og Palazzo Farnese. Piazza Navona er centrum for livet i byen, både turister og de kære romere.

Den Spanske Trappe
Trevi Fontænen
Peterspladsen

Et par hurtige muligheder

Det nordøstlige Rom, strækker sig fra eksklusive forretningsgader omkring den Spanske Trappe, Piazza di Spagna, som udgør et af det mest mondæne og eksklusive områder i byen. Her strømmer folk til fra nær og fjern til butikkerne på Via Condotti. Få minutters gang derfra, finder du Roms største fontæne, Trevi-fontænen.

Andre områder der er værd at nævne i byen, er, Trastevere, som netop ligger ved Vatikanstaten. Men også Aventin og Lateran området, der er et af byens mest grønne områder, som omfatter både Celio- og Aventinerhøjen. Fra Aventinerhøjen er der en fantastisk udsigt over floden til Trastevere og Peterskirken.

Vatikanet

Vatikanstaten, verdens mindste selvstændige stat på blot 43 ha, ligger bag høje mure, der bevogtes af Vatikan-garden. Peterspladsen, Piazza san Pietro, med verdens mest kendte kirke, Peterskirken. Tag en tur indenfor i både museet og kirken, men bemærk, køen kan være lang.

Se en stemningsvideo inde fra Vatikanet.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Rom

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Rom. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Rom her

Bestil flybilletter

Der er to lufthavne i Rom, Fiumicino, der ligger ude ved kysten, godt 40 kilometers kørsel ind til centrum, og syd for Rom, Ciampino lufthavnen, der kun ligger 15 kilometers kørsel for byen. Ringvejen, Grande Raccordo Anulare, omkring byen, er forbindelse mellem motorvejen og hovedvejene.

Husk at bestille dine flybilletter til Rom i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Rom

Billige flybilletter

Villa D Este i Tivoli
Renæssancemesterværk i Tivoli

Villa d’Este

Et mesterværk i italiensk renæssance! Vi taler naturligvis om Villa d’Este i Tivoli, der ligger en halv times kørsel vest fra Rom.

Villa d’Este var den 10. mest besøgte seværdighed i Italien i 2014, hvor der var næsten en halv million gæster inde og se denne prægtige villa med den storslåede have. Villa D’Este er naturligvis at finde på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Villa d’Este er et mesterværk i botanisk have og barokstil. Intet mindre! Med sin imponerende have med springvand, grotter og smuk musik, er dette et “SKAL SE”, når du er i nærheden af Tivoli, typisk på ferie i den italienske hovedstad.

Haven er synonym med Tivoli, byen, der nyder godt af dennes berømmelse.

Tilbage i 1605 gav Alessandro d’Este grønt lys til, at sætte nye standarder, genoprette og reparere vegetationen og vandløbene, men også til at skabe et nyt udseende i haven og dekorationer af havens springvand. Andre værker i haven blev først udført omkring 1660-1670’erne.

Ved starten af 1. verdenskrig kom haven i hænderne på den italienske stat, og de første gæster besøgte haven i 1920’erne. En anden stor restaurering blev foretaget efter 2. verdenskrig på de skader, der blev forårsaget af bombningerne i 1944.

En nyttig information er, at langt de fleste italienerne holder deres sommerferie i august, og der derfor kan være proppet med turister i denne måned, i særdeleshed de første 3 uger af måneden. Men få styr på åbningstider, billetkøb og andre nyttige informationer på deres hjemmeside.

Driften og andre ting i Villa d’Este bliver styret inde fra Polo Museale i Rom. Se denne smukke video inde fra haven, og få bestilt de billetter!

Første del af restaureringen er slut

Colosseum

“Det er en smuk dag for Rom, Colosseum og Italien. Restaureringen af Colosseum vedrører hele verden”, fortalte Italiens kulturminister, Dario Franceschini, da han deltog på præsentationen af første akt i restaureringen af verdens største amfiteater.

Det er i første omgang den udvendig del af Colosseum, som er blevet kærlig behandlet, og nu gælder det den indvendige del, som skal stå færdig i 2018. Finanseringen af dette kommer fra Della Valle familien, som Franceschini også havde et par om.

Colosseum

“For os er det også en vigtig dag, fordi dette blev udført med private midler, takket være Della Valle familien. Efter års tåbeligheder og barrierer mellem det private og offentlige, har vi endelig vist, at vi kan arbejde sammen”.

Budgettet for denne omgang har lagt i omegnen af 25 millioner euro.

Men vi taler også om et stykke kulturarv, der er uundværlig, både for Italien, men for alle.

Seværdighederne i Rom står på spring på hvert gadehjørne, hver gade, hvert kvarter, over alt! Ja, hele byen er faktisk én stor seværdighed, som du SKAL se minimum en gang i dit liv.

Det er umuligt at nå det hele på en uge, eller på to uger for den sags skyld, og det er derfor nødvendigt at komme tilbage igen og igen.