Skip to main content
Portovenere giver dig ferie ved den liguriske kyst, tæt på Cinque Terre, der er på UNESCOs verdensarvsliste i smukke omgivelser ved Middelhavet.
Portovenere på 20 sekunder

Portovenere er godt nok ikke en del af de fem små, charmerende byer ved Cinque Terre, men den er lige så smuk.

Der ligger rigtig mange landsbyer i Ligurien, men dette er vel en af de mest romantiske.

De pastelfarvede huse, som vi kender fra mange steder i Ligurien, ligger tætpakket i byens små, charmerende gader.

Portovenere ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Portovenere

Sådan kommer du til Portovenere

Med tog og bus

Tag toget til Portovenere

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Der er togstation i La Spezia, hvorfra du skal med bus videre.

Med bus

Busserne kører fra banegården i La Spezia og turen tager cirka 30 minutter.

Busbilleten kan du købe i den nærmeste tobakshandler.

Dette er opdateret pr. februar 2023.

Bil ferie i Italien

Med bil

Vi er langs den liguriske kyst, bogstaveligt talt! Portovenere ligger blot 20 kilometer fra La Spezia, mens I har en halv times kørsel til Cinque Terre.

Seværdigheder i Portovenere

Portovenere er på listen over de smukkeste landsbyer i Italien, som du kan se på Piu borghi d’Italia. Derudover er Portvenere også en del af Cinque Terre, og er derfor også at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen oser af ligurisk hygge, og byens arkitektur er lige så lækker og smuk, som det blå middelhav, der er byens nærmeste nabo. I byens øvre del, ligger kirken, San Lorenzo. På klippeforbjerget, der rager helt ud i havet, ligger den hvide og sorte kirke San Pietro, hvor der derude fra, er en fantastisk udsigt ud mod Cinque Terre

Portovenere
Portovenere

Castello di Portovenere

Du skal og må, naturligvis heller ikke gå glip af Castello di Porto Venere, der er en gammel fæstning fra 1100-tallet, og er en af de mest imponerende, militære bygninger i Ligurien.

Portovenere er fantastisk, og du er så heldig, at naturen omkring den, er så indbydende, at trangen til at blive, kommer så snart du er ankommet. Det er en ligurisk landsby, fra sin allersmukkeste side.

Grand Hotel Portovenere

Hotel i Portovenere

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Cinque Terre

Cinque Terre er den smukke kyststrækning, der strækker sig langs den italienske Riviera di Levante. Kysten er fyldt med klipper, der står i en stærk kontrast til de middelhavsbølger, der slår sig ind mod dem.

Stedets navn kommer af de 5 små byer, der er klemt ind og ud mellem klipperne. De strækker sig fra Monterosso til Riomaggiore.

Portovenere i Ligurien