Skip to main content
Riomaggiore er en af de fem små landsbyer ved den bedårende Cinque Terre park med de lodrette gule og røde huse.
Riomaggiore på 20 sekunder

Riomaggiore er en af de fem byer ved Cinque Terre, og du er klar over du er i Ligurien, med de typiske liguriske farver på husene, som ligger klemt inde mellem klipperne.

Se de magiske kirker og mærk bølgerne nede ved stranden, eller gå en tur på kærlighedens sti, der forbinder denne by med Manarola.

Riomaggiore ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Riomaggiore

Sådan kommer du til Riomaggiore

Sådan kommer du til Riomaggiore

Byen er den første du kommer til, når du kommer fra La Spezia. Den er via et pragtfuldt stisystem forbundet med en af de andre fem landsbyer, Manarola.

I bil

Der er ikke langt fra La Spezia, for blot 15-20 minutters kørsel derfra, er du i Riomaggiore.

Der er, som ved alle byerne ved Cinque Terre, ikke mulighed for at køre bil ned til centrum. Derfor skal du være forberedt på at gå det stykke nedad, til byen, og opad fra byen.

Dette er skrevet så du er forberedt på dette og det selvfølgelig kræver gode ben.

Cinque Terre Riomaggiore

Med fly

De to nærmeste lufthavne er i Genova og Pisa. Fra begge lufthavne er der cirka en times kørsel til Riomaggiore og Cinque Terre parken.

Med tog

Der er ganske fremragende togforbindelse langs Liguriens kyst. Der er stop ved alle byerne ved Cinque Terre, som tæller Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso al Mare.

Lokaltogene stopper ved alle byerne på strækningen mellem Genova og Pisa.

Med bus

Hvis du står i La Spezia, er der gode muligheder for at komme med bus ud til byerne. Explora 5 Terre busserne har flere daglige afgange, flest om sommeren.

Med båd

Fra La Spezia, Lerici og Porto Venere, er der i foråret og sommeren daglige afgange til Riomaggiore, Manarola og Vernazza.

Tag toget til Riomaggiore

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Excelsior Palace Hotel Rapallo Ligurien
Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Riomaggiore

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Book din ferie i Riomaggiore

Riomaggiore

Historien om Riomaggiore

De første vidnesbyrd om byen går tilbage til 1239. Indbyggerne i Carpena distriktet, som ligger i bjergene mellem Cinque Terre og La Spezia, besluttede sig for at give loyalitet til det genovesiske folk.

I 1251 besluttede indbyggerne fra de små landsbyer ved Mezzacosta, at slå sig sammen med folket fra Carpena i dette område.

Dermed blev Riomaggiore bygget op og skabt.

Kirker i Riomaggiore

San Giovanni Batista

I 1340 blev Chiesa di San Giovanni Batista bygget i den øvre del af byen. Kirken er bygget i romansk og gotisk stil og den fik en større renovering i 1871, hvor Rosevinduet dog blev bevaret. Dét vindue er lavet af marmor fra Massa Carrara.

Santa Maria Assunta

Nede i centrum kan du se Oratorium di Santa Maria Assunta. Indenfor kan du se Madonna som minder os om de indbyggere, der i flere århundrede var udsat for plyndringer og kidnapninger.

Byen

Den er meget typisk når vi er i Ligurien. Husene er klemt inde mellem klipperne, og står lodret ned i deres flotte gule, røde og orange farver.

De typiske liguriske farver, som husene er malet med, kan bare noget, og her kan du virkelig et godt billede med hjem til arkiverne.

Stranden i Riomaggiore

Det er ikke sandstrande der er flest af i dette område. Men selvom du oftest skal ligge på eller ved nogle klipper, er det populært og attraktivt at hoppe i bølgerne.