Skip to main content
Vernazza er en af de smukkeste landsbyer i Italien og bliver set som den mest stemningsfulde og magiske by ved Cinque Terre.
Vernazza på 20 sekunder

Vernazza er, vil nogen mene, den smukkeste og mest charmerende byer af de fem ved Cinque Terre.

Der kan være noget om det, for den er en del af organisationen, De smukkeste landsbyer i Italien.

Vernazza ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Vernazza

Sådan kommer du til Vernazza

I Cinque Terre ligger Vernazza som den anden by når du kommer fra vest. Så når du er kommet forbi Monterosso al Mare kommer Vernazza lige efter.

I bil

Det er nemt og bekvemt at have bil når man er på ferie i Italien, men det er ikke altid nogen fordel, hvilket vi kommer tilbage til. Du kan nemlig ikke køre ned til centrum af byen.

Parkering

Ligesom de andre byer ved Cinque Terre, er der ikke mulighed for at køre ned til centrum, så derfor skal du forberede dig på at gå 1 kilometer. Parcheggio Vernazza ligger på vejen, Strada Provinciale 51, som du kommer fra, enten øst eller vest.

Weekender og højsæsonen kan der være en voldsom trængsel og alarm om at få en p-plads.

Med tog

Jeg vil derfor råde dig til at tage toget som kører mellem Pisa og Genova. Det gør bare det hele nemmere, ikke at skulle tænke på et sted til bilen. Det kan nemlig være svært at finde en parkeringsplads i højsæsonen.

Fra La Spezia tager det 20 minutter at komme til Vernazza og 10 minutter fra Levanto. I højsæsonen kører togene hvert 20. minut, så der er rig mulighed for at nå et til tiden, og der er derfor også rig mulighed for at nå alle 5 byer på en dag.

Med fly

De to nærmeste lufthavne ligger i Genova og i Pisa. Fra begge byernes lufthavne er der cirka 112 kilometer.

Med færge

Ja, se dette kan også lade sig gøre, og selvom jeg aldrig har prøvet det, kunne jeg forestille mig det var en flot oplevelse.

Færgerne afgår fra La Spezia, Portovenere, Riomaggiore, Manarola, Monterosso og Levanto.

Tag toget til Vernazza

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Excelsior Palace Hotel Rapallo Ligurien
Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Vernazza

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Book din ferie i Vernazza

Vernazza Cinque Terre i Ligurien

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Vernazza har fået titlen, som en af de smukkeste landsbyer i Italien, og så tænker du nok, at det burde 4 andre byer ved Cinque Terre vel også have?! Tja, det er jeg såmænd også i, men organisationen bag Borghi piu belli d’Italia, har altså valgt Vernazza, som er berettiget med denne titel.

Nå, men det er også et sidespring, eller, det er det ikke helt, for Vernazza har nemlig sin helt egen historie. Det er selvfølgelig en subjektiv holdning, men byen anses som den mest stemningsfulde by ved Cinque Terre.

Historien om Vernazza

Vernazza blev opdaget allerede i år 1080 og dens høje økonomiske niveau havde den allerede inden middelalderen, og kan mærkes og ses den dag i dag. Her har de arkitektoniske bygninger en høj værdi, der står stærkt i billedet med byens kirker, tårne og arkader.

Resterne af ”Castrum”, der er middelalderlige befæstninger, kan du stadig se i bybilledet. Dem har du kunne se siden det 11. århundrede med slottet og det cylindriske tårn.

De cirka 800 indbyggere har en enorm pligt for at holde byen pæn, hvilket kræver sit, da der kommer mange turister og bygningerne, som har mange år på bagen, skal passes og plejes. Det kræver sit at bo i en af de smukkeste landsbyer.

Restauranter i Vernazza

Hvor henne du måtte ved de 5 små landsbyer, er den store ret du kan vente dig, fisk. Eller, sagt på en anden måde, alt godt fra havet, er hvad du kan vente dig. Nej, det er ikke overraskende, at her kan du få serveret fisk i alle afskygninger, blæksprutter, og andet lækkert fra havet.

Spis dette med vin fra de lokale, som hedder Sciacchetrá, hvor hvidvinen passer perfekt til dit måltid fra havet.

Landsbyen

Hvis jeg må have en favorit ved Cinque Terre, og det må man vel godt, så tror jeg det er denne. Byen er helt centreret omkring havnen, som er meget, meget lille, men ikke desto mindre er den utrolig smuk.

Fra pladsen har du en spektakulær udsigt over havet og med den lille gotiske kirke, Santa Margherita, der står i to etager med al sin charme.

Byen bliver domineret af Doria slottet, som i tiderne blev bygget til at forsvare mod angreb fra havet.

Ja, tiden er heldigvis noget andet i dag, og Vernazza står smukkere end nogensinde.