Skip to main content

Ferie ved Comosøen

Comosøen i den nordlige del af Lombardiet, ikke mange kilometer fra grænsen til Schweiz, er på mange måder let at komme til fra vores del Europa.
Lago di Como på 20 sekunder

Comosøen er omgivet af et idyllisk landskab, med bjerge og klipper hele vejen rundt (næsten hele vejen), og med de imponerende Alper i baggrunden.

Søens blanke vand, er naturligvis en ren lækkerbisken for vandhunde, både for dem der vil bade, men i ligeså høj grad for dem, som har fart på, hvad enten det er i speedbåd eller på vandski.

Lago Di Como ligger i regionen Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie ved Lago di Como

Ferie ved Comosøen

Fra den dansk/tyske grænse, er vi helt nede på 12 timer og 30 minutter, så rammer vi denne smukke sø. Er du med fly til Malpensa lufthavnen i Milano, tager det blot 3 kvarter at køre til hovedbyen Como.

Derudover er søen også fantastisk til en-dags ture, hvis du er på storby ferie i Milano eller Bergamo.

Fra lufthavnen i Bergamo, er der lidt over en times kørsel til Como, og knap en times kørsel til Lecco.

Comosøen

Seværdigheder

Søen er på alle måder et tilløbsstykke, men primært den sydlige del. I søens nord-ende er der mere vildt, og befolkningstallet er meget lille.

Mere liv af den folkelige slags, finder du altså sydpå med byerne Como, Bellagio og Lecco, som de mest kendte.

Como er godt nok en stor industriby, men dette mærkes ikke på nogen måde, når man går nede ved bredden, som der går rundt om byen, direkte ud til søen.

Hernede finder du alverdens skønne restauranter, hvor det hele bliver indhyllet i en enorm ro og idyl. Her finder du også Giardini Pubblici, som er et vidunderligt sted at slappe af, og hvor du også kan nyde udsigten ud over byen og søen.

Bellaggio og Lecco

Kirken Sant’Abbindio, fører dig tilbage til Como, før turisterne begyndte at komme i en lind strøm.

Bellagio ligger ikke langt fra Como, men trods det er afstanden lille, tager det nemt en time at køre på de snoede og bjergede veje. Bellagio er jet-set, og det mærkes på byens, nærmest kliniske renhed, og naturligvis på de mange butikker, hvor de store modemærker hersker bybilledet.

Flot og varm by, lige der hvor søen skiller.

Lecco er en smuk og behagelig by, dog knap så kendt som Como og Bellagio. Blandt seværdighederne er basilica romana Prevositurale, og ikke mindst den naturskabte udsigt, som du får oppe fra Monte Barro.

Comosøen er et fantastisk område!

Strandhotel
Hoteller ved Comosøen
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, og meget mere tæt på den smukke Comosø. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller ved Comosøen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel til ferien i Como. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Como her

Tag toget til Comosøen

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Como varenna
Malerisk by ved Comosøen

Varenna

Varenna er en lille bitte by ved Lago di Como, søens østlige ben, næsten overfor “benet”, hvor Bellagio er beliggende. Byen ligger 23 minutters kørsel nord fra Lecco.

Fra lufthavnen i Bergamo, er der blot en times kørsel derop, og det er næsten lige til, både igennem Bergamo, eller udenom byen. Linate lufthavnen i Milano er der ligeledes en times kørsel til byen, mens der fra Malpensa er godt halvanden time.

Nede fra Lecco går der færge op til den nordlige del af søen, der holder inde ved de fleste af byerne, og her i blandt også gør stop ved Varenna.

Livsnydelse i højeste potens

Så er man på ferie, og så banker solen ind allerede i de tidlige morgentimer, og det er ikke pga. vækkeuret man vågner, men solen, der er tidligt ude for at varme Como søen op. Sådan er det altså at være på ferie ved Varenna.

Man rejser sig hurtigt for at slå skodderne ned, men der, lige der, er Lago di Como i morgentimerne med hele sin pragt, og så er det umuligt at slå skodderne ned, tværtimod.

Dette er ferie, og så kan man sove når man bliver rigtig gammel. Det er der vist et ordsprog der hedder?

Fuldstændig afslappet går man ned og drikker sin espresso, i sit eget tempo naturligvis, og er der lyst til en espresso, så skal den også ned, mens sportsavisen kan læses om gårsdagens fodboldresultater fra Serie A eller Serie B.

Det er som sådan ligegyldigt, for det er ferie, det er Italien, og det er hygge i verdensklasse.

Seværdigheder nær Varennea

Hver dag er der utallige muligheder for oplevelser. Du kan selv vælge om det er de flotte villaer, botaniske haver, museer, de små stier, bådturene eller Castello Vezio, som du skal opleve.

Og som du kan læse, er der nok til flere dage, mange dage, gerne en uge eller to, for at nå det hele, mens der også skal slappes af og nyde den dejlige sol og det varme vand i søen.

Villaerne og ikke mindst Lago di Como, er de største seværdigheder i og omkring Varenna, men vi behøver ikke nødvendigvis stoppe der.

Kilden ved Fiumelatte er blandt de korteste i Italien, med sine blot 250 meter. Den skummer en del, helt mælkehvidt, derved har den fået sit navn.

Fra Piazza San Giorgio i Varenna kører du mod syd, op ad bakken ved Via Roma, fortsætter til venstre, der fører dig til Fiumelatte.

Floden skal opleves mellem marts og oktober.

Como varenna

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Smukke Varenna

Byen er som et postkort og nøjagtig så smuk, som du formentlig har set på utallige billeder på nettet og med Como søen lige udenfor, er det virkelig betagende. Fra den lille banegård, er der kun et par hundrede meter for dig at gå og ned til byen.

Her er befolkningen venlige, som i hele Italien, og værterne på de forskellige caféer og restauranter, er flinke og hjælpsomme, og så taler de nogle steder engelsk.

Varenna centrum

Er svært at sætte ord på, selvom det er netop det jeg skal med denne artikel og det forsøger jeg. Jeg nappede selvfølgelig en cappuccino inden jeg fortsatte ind i denne lille by, hvor flere gader meget smalle og hvor der nogle steder er et noget ujævnt terræn.

Er du glad for at tage billeder, så er Varenna et oplagt sted at besøge, for her er der uanede muligheder for at få et fantastisk billede med hjem. Smukke billeder kan du fange overalt. I de små gader med de mange farverige huse, med de små borde ude på de små gader og selvfølgelig, ikke mindst, så fanger du postkort billeder ned ved vandet.

Frokosten

Det meste af en formiddag og nogle timer op af eftermiddagen i byen, så var jeg klar til at skulle videre fra Varenna. Jeg fik dog en lækker frokost som blev spist på Via Riva dei Marmisti, som naturligvis har udsigt til Como søen.

Bellano

Comosøen rummer simpelthen så mange flotte byer, store som små og fælles for dem alle er, at de er hyggelige, uanset størrelsen på byen. Bellano er en af dem!

Bellano ligger på den østlige del af søen, nord for Lecco og en lille times kørsel i bil fra Como. Skal du med tog fra Como, så venter der et par timers kørsel op til Bellano, der ligger få kilometer nord for Varenna.

Como Bellano

Anerkendelser

Bellano er tildelt Bandiera Arancione (det orange flag), der bliver tildelt til kommuner med under 15.000 indbyggere, for deres store kvalitet indenfor turisme.

Bellano centrum

Er en lille søvnig by, hvis du rammer den udenfor sæsonen, som jeg gjorde på min tur dertil. Men beliggenheden fejler bestemt ikke noget, om det så er sommer eller tidlig forår du besøger stedet.

Her er der en fred som du bedst nyder nede ved vandet, som du faktisk kan se alle steder, om du kigger mod nord eller syd.

Se Chiesa di Santa Maria som byder på bemærkelsesværdige fresker. Kirken blev genopbygget mellem 1342 og 1350.

Menaggio

Fra Bellano og Varenna tager vi over på den anden side af Comosøen, faktisk lige over på den anden side af søen.

Turen til Menaggio

Vi tager nemlig en tur til Menaggio, der ligger nord for det ”vestlige ben” på søen. Her får du i bil fra Bergamo 1 time og 45 minutter og tager du mod Bellagio, skal du med færgeoverfart der og over til Griante. En færgetur som tager cirka 45 minutter.

Piazza Garibaldi i Menaggio

Fra Milano

Har du en bil og kører mod Menaggio, er der godt 80 kilometer foran dig, hvor du selvfølgelig kører mod Como. Herfra er det de sidste 30 kilometer som tager længst tid, men det er til gengæld så også den smukkeste tur på ruten fra Milano.

Tager du toget fra Milano Centrale, skal du tage toget mod Sondrio, stå af i Colico og tage bussen derfra. Alt efter hvilken rute du kommer på, er der op til 1 times transport i bus.

Menaggios centrum

Byens centrum er af gammel oprindelse og er en af de smukkeste byer ved Comosøen. Menaggio var en befæstet by i middelalderen.

Det historiske centrum er en fornøjelse at bevæge sig rundt i og atmosfæren her, er dejlig afslappende. Her kan du forsat se byens middelalderlige aspekt i de brostensbelagte gader, der kravler sig roligt op på de små bakker med de charmerende huse.

Mere moderne udtryk af byen, er promenaden, stranden og hotellerne. Den største seværdighed i byen, er kirken, Parrocchiale di Santo Stefano, der er i romansk struktur.

Anerkendelse til Menaggio

Byen er Bandiera Arancioni, der er en ærefuld titel til de kommuner som er stærke og viser styrke indenfor turisme.

De skriver på deres hjemmeside:

”Denne by er placeret i en naturalistisk kontekst af skønhed, kendetegnet ved tilstedeværelsen af et fremragende sti- og cykelsystem. Denne særegenhed fremmes effektivt af en fremragende turistinformationstjeneste takket være dens rolle, som både det dedikerede kontor og hjemmeside giver, som er klar og fuld af information.

Livsnydelse

Mærk den lille bys puls inde på Piazza Garibaldi, tag din cappuccino i hånden og mærk og nyd livet.

Cernobbio

Fra Menaggio og videre til Cernobbio og dermed bliver vi på denne side af Comosøen, blot 10 minutters kørsel nord for Como.

Turen til Cernobbio

Vi tager turen fra Milano, hvor du via motorvej A9/E35 kører nordpå mod Como og det tager dig faktisk kun 1 times tid at køre turen op til Cernobbio. Hvis du skal direkte til byen fra Malpensa lufthavnen, har du godt 30 minutters kørsel.

Tager du toget fra Milano tager det altså et par timer, men det kræver også et par, eller 3 skift inden du rammer Cernobbio.

Fra lufthavnen i Bergamo, er der 1 times kørsel i bil.

Cernobbio ved Comosøen Top-10 rejsemål i Italien

Inspireret af kunstnere

Cernobbio er en lille og forsigtig by, der ligger mellem Monte Bisbino og det blå vand i Comosøen. Stedet er kendt for det smukke landskab omkring sig, og har i flere århundreder givet inspiration til mange kunstnere.

Der er prestige over Cernobbio, og det har som skrevet, været en destination for mange fremtrædende personer og byens hoteller har taget imod turister fra hele verden i flere hundrede år.

De smukke villaer

Byen er kendt for sine mange smukke villaer, hvor Villa d’Este, er den mest kendte af dem. Den blev bygget i slutningen af det 16. århundrede af en fremtrædende kardinal fra Como. Siden blev det kongen, George IV af England. Siden 1873 har villaen været et luksushotel, hvor dets historiske egenskaber og de mange kunstværker er blevet bevaret.

Villa Bernasconi, der for nylig blev restaureret, er i dag et museum. Det er selve villaen, som fortæller sin historie, og viser dig historien og fortæller om de familier, der har boet her siden 1906, som er byggeåret.

Villa Erba er også en overdådig villa. Den fungerer i dag som konferencecenter.

Afslapning

Cernobbio tilbyder dig kunst og kultur, men også et fantastisk panorama udover søen. Her fornemmer du en afslappet atmosfære og byen er ideel til dig, som ønsker at tilbringe nogle rolige dage ved Comosøen.

Villa Carlotta ved Comosøen

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Tremezzo

I Tremezzo står du mellem himlen og havet, omringet af bjergene i et unikt område ved Comosøen.

Turen til Tremezzo

Fra Milano har du godt 1 time og et kvarters kørsel, og afstanden er stort set det samme fra Malpensa lufthavnen.

Står du i Como, skal du fortsætte nordpå langs søens vestlige ben og køre cirka 30 minutter før du rammer byen.

Tremezzo

Byen er uden tvivl en af de mest fascinerende landsbyer ved Comosøen. Den er rig på historie, kunst og kultur, og så viser den dig de smukkeste panoramaudsigter her på den centrale del af søen.

Her vil du blive forblændet af de frodige haver og palæer fra det 18. århundrede. Udsigten og duften af den friske luft og havet, er der en sød middelhavsduft i luften. Citrontræner, oliventræer og vinstokkene vokser på de mange terrasser.

I det 18. århundrede ankom flere fra det europæiske borgerskab af rig karakter, og her blev de mange parker og villaer spredt i området og i byen.

Villa Carlotta

Bygningen er faktisk bygget i det 17. århundrede, der dengang blev opført i barokstil, som var på mode på det tidspunkt. Gennem de mange hundrede år, har der været flere forskellige ejere og det er efterhånden blevet beriget med adskillige mesterværker indenfor kunst.

Den tilhørende have er stor og spæner sig over 8 hektar. Her kan du se de forskellige stilarter i haven, som har sat sit præg fra de mange ejere.

Anerkendelse til Tremezzo

Tremezzo er medlem af en af de smukkeste landsbyer i Italien. Dette vil du selv finde ud af når du kommer her, som du kan hele året rundt.

Greenway del Lario

Oplev den smukke sø igennem 7 smukke landsbyer på denne 10 kilometer lang rute, der går fra Colonno og slutter ved Griante.

Greenway er et fremragende alternativ at opleve Comosøen, og du får en anderledes oplevelse ved at gå turen, end at sidde i en bus fyldt med turister eller se søen bag en bilrude.

Turen er perfekt for singler, eller for voksne par, og har du børn med, kan det selvfølgelig også gå, men vær opmærksom på, at de skal være i god form.

Como søen

Inden du går ruten

Greenway er 10 kilometer lang og det vil tage dig cirka 3.5 time at gå turen. Sørg for at have masser af vand med, for det kræver naturligvis noget væske, især i de varmeste måneder.

Ruten tager dig fra Colonna, gennem Sala Comacina, Ossuccio, Lenno, Mezzegra, Tremezzo og til Griante.

Videre fra Sala Comacina

Fortsæt med at gå på Via Regina og nyd den fantastiske udsigt over Comosøen og over mod Isola Comacina. Kryds broen og gå ind i Premonte-dalen og ind i Ossuccio. Her skal du være opmærksom på biler, når du kommer ind til hovedgaden. Gå på stien ved siden af kirken, San Giacomo, og gå derefter ind i den gamle bydel.

Her vil du se Madonna del Soccorso i det fjerne og det smukke klokketårn på Santa Maria Maddalena. Nede ved søen kommer du forbi Villa Giovio Balbiano.

Videre fra Osuccio mod Lenno

Du skal nu krydse broen over Perlana inden du når det maleriske smukke centrum i Lenno. Her kan du afvige Greenway ruten, og smutte 1 kilometer ind mod Villa del Balbianello, inden du kan fortsætte langs stranden på ruten.

Starten i Colonna

Du står ved busstoppestedet i Colonna ved Via Strada Cappella i den sydlige del af byen. Her følger du skiltene Greenway del Lago di Como og fortsætter ad Via Civetta, ind mod centrum af Colonna. Gå på den gamle Via Regina, indtil du kommer til Sal Comacina, hvor du kan se kapellet, San Rocco. Jeg anbefaler dig at tage trinene ned og se den gamle bydel og byens middelalderlige centrum.

Como

Fra Lenno og mod Tremezzo

Kryds broen over Pola og følg derefter en lille gyde der fører dig ind til hovedgaden inden du til Mezzegra. Gå forbi kirken, San Giuseppe, hvorfra du kan få en formidabel udsigt over mod Bellagio. Fortsæt ned af den lille bakke til du kommer til den storslåede Palazzo Brentano, der blev bygget i det 17. århundrede af den rige Brentano familie. Kryds broen ved Bolvedro, hvor du kommer til hovedgaden, som løber ved af søen.

Sidste del af turen

Du er nu kommet til Tremezzo, og som du nok har læst længere oppe, så skal du naturligvis se Grand Hotel Tremezzo og senere kommer du til Villa Carlotta. Herefter kommer du til Griante, hvor Greenway ruten slutter. Her ankommer du til den engelske kirke, der blev indviet i 1891, og det er du kan komme med C-10 bussen, som du kan køre med tilbage hvor du startede ruten.

Du vil føle dig som et helt nye menneske efter denne tur.

Isola Comacina

Tag en tur over til Isola Comacina, der er Comosøens eneste ø.

Turen over til Comacina

Du kan naturligvis kun komme til Isola Comacina med båd. Der sejler en båd fra det meste af Comosøen, men du kan se på hjemmesiden, hvor den sejler fra og hvornår.

Står du i Tremezzina, er der mulighed for at tage en taxibåd over til øen. Båden sejler fra Osuccio, hvor den ligger til tæt ved Santa Maria Maddalena kirken. Du kan købe billetten direkte på båden.

Como søen

Hvad kan du lave på øen?

Først og fremmest så vil jeg nyde at jeg er i Italien.

At jeg er midt på Comosøen, omgivet af den smukkeste natur, som man overhovedet kan forestille sig og få solens stråler ned mod sig fra den skyfri himmel.

At jeg intet skal foretage mig i de næste mange timer og dage, udover at mærke den atmosfære, som kun Comosøen kan give til mig og den næste livsnyder der kommer forbi.

Drikke en cappuccino, eller noget koldt, få noget lækkert italiensk mad på øens eneste restaurant og slå mave bagefter.

Her vil jeg sidde i lang tid med den lækre cappuccino og bare falde i svime over den natur, som jeg sidder og kigger på, uanset i hvilken retning jeg kigger. Herefter tager jeg kameraet frem, taget et billede af San Giovanni kirken og tager båden tilbage til fastlandet.

Nesso

Find fred og ro i en af de mindste landsbyer ved Comosøen

Turen til Nesso

For at komme hertil skal du mod nordøst for Como og tag vejen mod Bellagio, hvorefter den kommer efter små 20 kilometer.

Skal du med bussen, er turen på godt 40 minutter fra Como, da der er mere end 40 stop på den korte strækning. Til gengæld har du så også masser af tid til at kigge til venstre mod søen.

Nesso ved Comosøen

Byen

Herfra får du en fantastisk panoramaudsigt over Comosøen, hvor du kan tage de mest utrolige billeder.

Som det er med mange andre små havnelandsbyer, er det jo en fornøjelse at vandre rundt i byen og hoppe et par hundrede år tilbage i tiden. Huse der er lavet af sted og butikker, som kun sælger det allermest nødvendige, og så er der naturligvis en frygtelig masse trapper.

Nesso er en charmerende by med sin omkringliggende natur og sin historie. Når du går blandt de typiske huse, kommer du til kirken, San Pietro e Paolo. Kirken blev indviet i 1095 af pave Urbano II, men det du ser i dag, er i typisk barok stil fra det 16. århundrede. Den er indenfor dekoreret med adskillige fresker og malerier.

Vandfaldet

Efter en kort gåtur kommer du til Piazza Castello, der er byens centrale del og herfra du hører lyden fra et vandfald. Det er fra den berømte Nesso-kløft, også kaldet Orrido di Nesso, som er et af de smukkeste naturlige vidundere ved Comosøen.

Nyd den fantastiske udsigt over vandfaldet fra Ponte della Civera, som di kan gå til fra Piazza Castello. Her kan du få et stærkt og minderigt billede af vandfaldet.

Livsnydelsen kommer for alvor til sin ret, når du tager en badetur i dette paradis.

Mandello Como søen

Mandello del Lario

Mandello er en malerisk by med stejle klipper som rejser sig bag byen

Turen til Mandello

Byen ligger ved søens østlige ben, nord for Lecco, som kun er 10 kilometer væk. Er du ovre ved Como, og skal på rundtur ved Comosøen, er der en lille times kørsel til Mandello.

Hvis ikke det er nævnt i denne artikel om Comosøen, så er der altså ganske fremragende forbindelser med offentlig transport omkring søen. Om så du vil med bus, tog eller båd, så er der alle muligheder for at komme fra A til B på en rimelig tid.

Byen

Her kan du for alvor opleve den autentiske Lario-kultur, hvor der bliver lavet god mad, hvor vindstrømmen bliver udnyttet fuldt ud på søen, og hvor du kan mærke og føle historiens sus i denne del af Italien.

Moto Guzzi Museo

Den første motorcykel blev bygget af Carlo Guzzi i 1919 og dette museum viser dig over 80 motorcykler, som er udstillet, og er fra begyndelsen til de seneste modeller.

Museet ligger ved fabrikken, men har ikke nogen lange åbningstider, hvilket du skal være opmærksom på. Der er kun åbent fra 15-16 fra mandag til fredag, mens der i juli måned, er åbent fra 14.30-16-30.

Torre del Barbarossa

Tårnet Barbarossa ligger i Maggiana, og her har du mulighed for at dykke ned i fortiden. Inde i bygningen finder du det etnografiske museum, som fortæller og illustrerer gennem de forskellige genstande og billeder, der stammer tilbage til slutningen af det 19. århundrede og første halvdel af det efterfølgende århundrede.

Udnyt søens muligheder

For sejlelskere har Mandello del Lario været en vigtig placering siden 1965. Den lokale klub ligger ved byens sydlige del og ligger tæt ved sportshallen.

Klubben tilbyder sejlkurser for både børn og voksne, og der er mulighed for at ligge til kaj ved en af de mange pladser. Her kan der naturligvis være trængsel i højsæsonen, så vær opmærksom ved dette inden din ankomst til byen.

Er du rutineret indenfor dette fag, er der aldeles fremragende betingelser for at få vind i sejlene i disse smukke omgivelser.

Como

Como er søens spektakulære og flotte hovedstad. Her kan du opleve flotte udsigter, smukke kirker, silke og majestætiske villaer ud til Comosøen.

Læs mere om Como

Como søen

Brunate

Der er jo et væld for muligheder for forskellige udflugter i området. Et i nærområdet, er Brunate, der ligger højt hævet over Como og Comosøen.

Herop kan du tage med kabelbanen, Funicolare, der kører hvert 30. minut og tager dig derop på mindre end 7 minutter.

På disse højder kan du nyde den friske luft og få fantastiske panorama udsigter over søen. Dette er ikke skrevet fordi, at det skal stå her, men det er skrevet fordi det er sandt. Det er nogle vilde oplevelser du får heroppe fra.

Inde i Brunate, der er en ligge hyggelig landsby, kan du få den kop cappuccino sammen med de lokale, mens du nyder søens skinnende blå vand fra flere 100 meters højde.

Udsigt over Como søen fra Brunate i Lombardiet
Argegno Como søen

Argegno

Vi har taget turen op langs kysten, godt 20 kilometer nord for Como, til den lille by, Argegno, der er en lille juvel, klemt inde mellem søen og bjergene bag, som er dækket af nåletræer.

Argegno ligger tæt på Como og Tremezzina, og gør derved byen til et populært opholdssted for turister, da det er tæt på det meste og samtidig en meget rolig by.

Comosøen har her sit dybeste punkt, der måler 410 meter.

Det historiske centrum

Når du gennem de karakteristiske gader vil du opdage, hvor mange restauranter og caféer der ligger i den lille by, og de fleste ligger med en fantastisk udsigt over søen. Det giver dig en enestående oplevelse mens du spiser din mad.

I byen vil du støde på bysten af Pietro Vassena, der i 1948 lavede en bemærkelsesværdig handling, da han i hans ubåd sænkede den helt ned til søens bund. Han var i stand til at komme hele vejen ned og slog dermed verdensrekord for, hvor dybt et menneske kunne komme ned.

Piazza Roma er hjertet i Argegno og fortsætter du langs søens bred finder du Chiesa della Santissima Trinitá, som står med sin farverige mosaikker, som repræsenterer skytshelgen S. Anna og S. Abbondio og de 4 evangelister.

En af de smukkeste gader i Argegno, er Vicolo dei Mulini, hvor ”Roggia Molinara” blev bygget, for at kanalisere vandet og levere energi til de omkringliggende møller som stod på stedet.

Du skal naturligvis heller ikke gå glip af den romerske bro, der deler de to små bydele og som du kan få et billede, der karakteriserer byen.

Den bedste udsigt

Den leder man jo efter mange steder og de findes jo heldigvis også over alt. Skal du finde den i nærheden af Argegno, så skal du tage svævebanen Argegno-Pigra, som kan tage dig op til 850 meter over havet.

Den tur tager 5 minutter og udsigten herfra er slående. Herfra får du en enestående udsigt over søen og de alpine bakker. Mens du nyder udsigten, kan du drikke din cappuccino, som du har købt i caféen, der ligger heroppe.

Heroppe kommer du dog ikke langt med kreditkort, for der bliver kun taget imod kontanter.

Nyd udsigten og den charmerende Argegno med stil.

Gravedona

I Gravedona er vi næsten helt oppe i toppen af Comosøen, eller, Lago di Como, som det hedder på det smukke italienske sprog.

Gravedona ligger over 1 times kørsel nord for Como, hvis du er i bil, men tager du toget, er der knap 2 timers transport, for her kræver det et enkelt skift i Menaggio. Vær opmærksom på, at det til tider er et skift over i en bus, fra tog, som du skal foretage dig.

Gravedona ved Como søen

Byen

Gravedona er en af søens vigtigste byer, takket være sin strategiske beliggenhed, og hvor vi heller ikke skal glemme byens utrolige beliggenhed i smukke omgivelser. Her er der et hav af mennesker om sommeren, som alle skal op og nyde den slående udsigt.

Byen byder på en lang række flotte seværdigheder indenfor historie og kunst. Det er netop det, historie og kunst i verdensklasse, at de italienske byer kan.

Hvad skal jeg lave i Gravedona?

Du skal se Palazzo Gallio, der er en af de mest imponerende bygninger ved Comosøen, og som ligger helt ned til søen. Se de flotte terrasser og den fortryllende have. Der er flere forskellige events på stedet og der er adgang hele året rundt.

Du skal naturligvis også se Chiesa Santa Maria del Tiglio, som du finder tæt på søens bred. Se det flotte klokketårn og det smukke træloft, der leder tankerne hen på middelalderen.

Er du en vandhund, er der fremragende betingelser for at kitesurfe på disse kanter. Her er Gravedona et ideelt sted til den sportsgren, og det er den hele året rundt, grundet de dejlige briser og vinde der er i denne del af Comosøen.

Parco Valla Albano

Finder du 8 kilometer fra Gravedona og er et beskyttet område på 650 hektar. Parken er hjemested for adskillige arter, som er typiske for det alpine miljø. Parken har en stor betydning for beskyttelse af det rige dyreliv og området.

Como Lake Adventure Park

Denne park er et fantastisk alternativ til den ro du får i Gravedona og Parco Valle Albano. Parken ligger en lille halv times kørsel fra Gravedona.

Kultur, smukke udsigter og fysiske udfoldelser ved kitesurfing og adventurepark i Gravedona.

Så kan vi vel ikke mangle noget?

Como

Kort over Comosøen

Det er måske ikke det bedste kort over søen, men det var det eneste jeg kunne finde på nettet, hvor jeg ikke ville få en sag på halsen for at “stjæle” billedet.

Men det kan forhåbentlig give dig et overblik over de forskellige byers placeringer.

Bellagio

Bellagio er en perle ved Comosøen. Ja, der er mange perler og smukke landsbyer ved denne sø, men Bellagio er vel den største.

Når du kommer til Bellagio, kan du måske være heldig og hilse på George Clooney, som bor i en lille landsby tæt på byen.

Bellagio ved Comosøen