Skip to main content
Como på 20 sekunder

Como er søens spektakulære og flotte hovedstad. Her kan du opleve flotte udsigter, smukke kirker, silke og majestætiske villaer ud til Comosøen.

Den blanke sø er med til at gøre byen det den er, nemlig voldsom populær og med befolknings venlige væsen, er den også på alle måder attraktiv på flere måder.

Como ligger i Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Como
Como

Sådan kommer du til Como

Como ligger på den vestlige del af Comosøens to grene som vender mod syd. Comosøens omvendte Y, er med Lecco på øst og altså Como på vestsiden.

I bil

Como er ikke langt fra Milano og i bil kan du Como på under 1 times kørsel. Fra den dansk/tyske grænse har du under 13 timers kørsel til Como. På denne tur skal du naturligvis køre direkte og uden alt for mange stop.

Du kan vælge at køre over Brennerpasset eller over Schweiz. Og selvom man skulle tro, at Schweiz er den hurtigste, er det iflg. Google Maps turen over Brenner, som er den hurtigste.

Med tog

Togstationen  hedder San Giovanni, og der er fine forbindelser ind til Milano Centrale. Den tur tager ikke meget mere end 40 minutter.

Med Como og søens enorme popularitet, er der flere afgange fra Milano Centrale og op til byen. Skal du videre omkring søen, er der tog til de fleste byer, eller i nærheden af dem.

Med fly

Malpensa og Linate lufthavnene ved Milano kan du fra begge komme til Como på under 1 time.

De mange Shuttlebusser fra de to lufthavne kører dog ikke til Comosøen. Så her skal du ind omkring Milano Centrale, for at komme videre op til byen.

Byen

Como tilbyder dig et lækkert klima det meste af året, og har flere kulturelle tilbud dig, som både vil nyde livet ved søen, men også se på de historiske monumenter. Dem, parkerne, villaerne og ikke mindst søen, er med til at gøre Como til noget specielt.

Byens størrelse gør, at det er nemt for dig at komme rundt i centrum, og der er ikke langt til det næste du skal se.

Como

Museer i Como

Museo Archeologico Paolo Giovio

Mussert fører dig tilbage til de allerførste spor af Como. Fra den forhistoriske tid til den romerske tid, og du kan yderligere se samlinger fra egypterne og grækerne. Museet finder du på Piazza Medaglie d’Oro 1.

Museo Storico Giuseppe Garibaldi

Risorgimento, Italiens samling og til den nutidige historie. Museet huser adskillige relikvier, som er dedikeret til Risorgimento oprøret i 1848-1849, 1859 og krigene i 1900-tallet. Museet ligger på Piazza Olginati.

Pinacoteca Civica

Kunst fra middelalderen og til det 20- århundrede. Pinacoteca bevarer byens billede og skulpturværker. Du finder det på Via Diaz 84.

Tempio Voltiano

Comos egen søn, Alessandro Volta, den verdenskendte fysiker, bliver på dette sted husket. Tempio Voltiano ligger ved bredden ved Comosøen, for enden af Viale Marconi. Stedet blev indviet i 1928, 101 år efter Voltas død.

Kirker i Como

Cattedrale di Como

Det tog næsten 400 år at bygge Cattedrale di Como, som blev påbegyndt 1396, og hvis facade er ekstraordinært indenfor sentgotisk stil i Norditalien. Kirken er dedikeret til Santa Maria Assunta. Bemærk den flotte facade, som er bygget mellem 1455 og 1486. Det er nok ikke nødvendigt at skrive, kirken ligger på Piazza Duomo.

Basilica di Sant’Abbondio

Kirken er er flot eksempel på romansk stil i Como. Kirkens struktur og former blev påbegyndt af Urban II i 1095. Kirken finder du på Via Regina Teodolinda 35.

Derudover er det en fornøjelse og anbefaling, at se Chiesa di Sanr’Agostino og Basilica di San Fedele.

Villaer ved Como

Parker og villaer findes rigtig mange steder langs Comosøen, og naturligvis kan du se nogle af dem i Como, hvor nogle villaer er flottere og større end den anden.

Villa Olmo er formentlig den største og mest kendte her i byen. Villaen er et eksempel på neoklassisk arkitektur og er nu hjem for flere udstillinger. Der er gratis adgang.

Villa Rotonda er også et kig værd. Bygget mellem 1790 og 1793. Villaen kaldes La Rotondo, da den på facaden ud mod søen, har en rund midterdel. Blot til info, så besøgte Napoleon villaen i 1797.

Hi Hotel - Bari

Ferie i Como

Brunate

Du kan tage svævebanen op til Brunte, som er en lille skovklædt by og fungerer som en fremragende terrasse over byen.

Byen oplevede et kæmpe boom af turisme fra det 17. til det 19. århundrede. Byens høje placering og lille størrelse gjorde, at den kunne trække folk til fra nær og fjern.

Funicolare i Como

Jeg synes faktisk du skal tage turen op til Brunate. Svævebanen har bundet de to byer sammen siden 1894 og gør det stadig.

Banen er tidlig på farten fra tidlig morgen til sen aften. Der er dog ændringer i tidsplanen, om det er vinter eller sommer, hverdag eller weekend.

Como ved Comosøen