Skip to main content

Ferie ved Idrosøen

Idrosøen er en lille sø i de små Dolomitter i Brescia provinsen. Ferie her er afslapning på 1. klasse i skovklædte omgivelser.

Idrosøen bevæger sig i det små og er vel den mindst kendte sø i dette område, der ellers er så kendt for sine pragtfulde søer, hvortil turister kommer til i millionvis hver sommer.

Pragtfuld er Idrosøen i den grad også, og den er en perfekt ramme til dig, der ønsker en fredsommelig ferie i Italien, hvor skønheden og naturen danner rammen om den perfekte ferie.

Idrosøen – En lille sø i dalen

Søen ligger i Giudicarie dalen, der grænser op til provinserne ved Trento og Brescia. Denne lille alpesø er blot 12 kilometer lang og 2 kilometer bred.

Søen er perfekt til en rolig ferie, men kan også være en lille skøn dagstur fra Gardasøen, Brescia, Bergamo eller Milano.

Dette vil være en kontrast til de nævnte destinationer, for her kan du opleve en uspoleret natur og med søens nedsænkede placering i Dolomitterne, er det med til at give søen nogle fantastiske farver.

Hotel i Italien

Hotel ved Idrosøen

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Sådan kommer du til Idrosøen

Motorvej A4

Du har cirka en times kørsel fra Brescia, som ligger klos op ad motorvej A4, der kobler Milano og Venedig sammen.

Ved Brescia tager du afkørsel Brescia Est, hvorfra du kører på ringvejen mod Gardasøen/Madonna di Campiglio.

Motorvej A22

Skal du direkte til Idrosøen fra Brennerpasset, er der afkørsel ved Mori, som du kan følge derfra og videre mod Riva del Garda, nord for Gardasøen og følge vejen mod Val di Ledro.

Bil ferie i Italien

Aktiviteter ved Idrosøen

Søen er primært en sommerferie destination, og det er da også de mange aktiviteter kommer til sin ret.

Her er der mulighed for en sejltur i kano, surfing og andre vandsportsaktiviteter.

Vandet når i sommermånederne op på behagelige temperaturer, så behageligt, at du kan svømme i søen helt ind til september måned.

Søen er samtidig en populær sø for fiskere. Du skal dog være meget opmærksom på, at du skal have et fisketegn, så få dette på plads ved tilfælde af kontrol.

Byer ved Idrosøen

Det afslappede miljø ved søen giver også en god lejlighed for at besøge en af de små landsbyer, der ligger omkring med al sin charme.

Her kan du nyde stilheden og søens farver, mens du kan indtage et dejligt, lokalt måltid mad på en af restauranterne, der ligger helt ud til søens bredde.

Ved Idrosøen kan du se Vantone, Pieve Vecchia, Tre Capitelli, Crone og Lembrato.

Gardasøen

Vi vil godt slå et slag for ferie ved Gardasøen her på siden, til trods for at mange er bekymrede for at ende i et turisthelvede, ved et af Italiens uomtvisteligt mest populære feriesteder.

I denne artikel får du et spændende og anderledes overblik over både de utallige perler der er ved Gardasøen, som ikke er så kendt af turisterne, men elskede af den lokale befolkning.

Hvad så med turistfælderne ved Gardasøen? Ja, nogle af dem bliver du simpelthen nødt til at opleve alligevel, fordi det er det værd!

Riva del Garda