Skip to main content

Ferie ved Iseosøen

Iseosøen er en charmerende og idyllisk sø i Lombardiet. Søen ligger oppe mellem de store og større turisttiltrækkende søer, Comosøen og Gardasøen.

Der kommer dog turister til Iseosøen, men som skrevet, er det ikke i nærheden af det antal, som ved de øvrige større søer i det nordlige Italien, og det giver naturligvis en anden form for ferie, som kan betyde mere plads, mere ro og selvfølgelig, mere plads på strandbredden.

Porten til Val Camonica

Iseosøen er en del af et bjergkompleks, som faktisk er porten til Val Camonica, der er en af de største dale i Lombardiet.

Dalen er populær sommer og vinter, hvor du kan trekke i bjergene om sommeren og stå på ski på vinteren.

Monte Isola

Inde i centrum af søen finder du Monte Isola, der er den største ø i en sø i Europa. Her på øen er der et varieret landskab, som mange steder tangerer til et vildt landskab.

En befolkning, som ved første øjekast er reserveret, men de åbner op for en fantastisk gæstfrihed og det er en ægte autentisk italiensk befolkning.

Til Monte Isola finder du færgeafgange fra Iseo, Sulzano og Sale Marasino. Alle byer ligger på søens østlige bredde.

Hotel i Italien

Hotel ved Iseosøen

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Sådan kommer du til Iseosøen

Søen ligger i provinserne i Bergamo og Brescia. Fra de to byer, er der fine køremuligheder op til søen, som varer cirka 30-40 minutter fra Bergamo og cirka det samme fra Brescia.

Denne tur foregår i bil, der fra Bergamo, er på SS42, mens der fra Brescia, er køreturen på SS510.

Med tog til Iseosøen

Der er togforbindelse mellem Brescia og Edola, hvor denne forbindelse har flere stop langs søens østlige bredde.

Første stop er nede ved Iseo og sidste stoppested, er oppe ved Pisogne. Togforbindelsen bliver varetaget af Ferrovienord.

Bil ferie i Italien

Iseo

Hovedbyen ved søen hedder Iseo, som ikke er den mest kendte by i Italien, men bygger på en flot historie og kultur. Byen ligger blot 30 kilometer nord for Brescia.

Her kan du se arkæologiske steder og museer, som er med til at give dig en interessant og hyggelig ferie, samtidig med du kan nyde næsten 62 kilometers strandebredde, der ligger nær og i nærheden af byen.

Lovere

Her er vi oppe ved søens nordvestlige side, hvor byen Lovere skal besøges. Det skal den af flere årsager, for dels er den dens hyggelige centrum præget af søens skvulpende bølger, men Lovere er også en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Denne lille by med alskens farverige huse, er beliggende som et farverigt amfiteater ved Iseosøen, der gør den til en af de smukkeste landsbyer i Italien, som den har været siden 2003.

Lovere ved Iseosøen

Gardasøen

Vi vil godt slå et slag for ferie ved Gardasøen her på siden, til trods for at mange er bekymrede for at ende i et turisthelvede, ved et af Italiens uomtvisteligt mest populære feriesteder.

I denne artikel får du et spændende og anderledes overblik over både de utallige perler der er ved Gardasøen, som ikke er så kendt af turisterne, men elskede af den lokale befolkning.

Hvad så med turistfælderne ved Gardasøen? Ja, nogle af dem bliver du simpelthen nødt til at opleve alligevel, fordi det er det værd!

Riva del Garda