was successfully added to your cart.

Kurv

Ferie ved Comosøen

Como søen i den nordlige del af Lombardiet, ikke mange kilometer fra grænsen til Schweiz, er på mange måder let at komme til fra vores del Europa.
Lago di Como på 20 sekunder

Como søen er omgivet af et idyllisk landskab, med bjerge og klipper hele vejen rundt (næsten hele vejen), og med de imponerende Alper i baggrunden.

Søens blanke vand, er naturligvis en ren lækkerbisken for vandhunde, både for dem der vil bade, men i ligeså høj grad for dem, som har fart på, hvad enten det er i speedbåd eller på vandski.

Lago Di Como ligger i regionen Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie ved Lago di Como
I fred og ro

Ferie ved Comosøen

Fra den dansk/tyske grænse, er vi helt nede på 12 timer og 30 minutter, så rammer vi denne smukke sø. Er du med fly til Malpensa lufthavnen i Milano, tager det blot 3 kvarter at køre til hovedbyen Como.

Derudover er søen også fantastisk til en-dags ture, hvis du er på storby ferie i Milano eller Bergamo.

Fra lufthavnen i Bergamo, er der lidt over en times kørsel til Como, og knap en times kørsel til Lecco.

Comosøen om natten
Como søen
By ved Como søen

Seværdigheder

Søen er på alle måder et tilløbsstykke, men primært den sydlige del. I søens nord-ende er der mere vildt, og befolkningstallet er meget lille.

Mere liv af den folkelige slags, finder du altså sydpå med byerne Como, Bellagio og Lecco, som de mest kendte.

Como er godt nok en stor industriby, men dette mærkes ikke på nogen måde, når man går nede ved bredden, som der går rundt om byen, direkte ud til søen.

Hernede finder du alverdens skønne restauranter, hvor det hele bliver indhyllet i en enorm ro og idyl. Her finder du også Giardini Pubblici, som er et vidunderligt sted at slappe af, og hvor du også kan nyde udsigten ud over byen og søen.

Bellaggio og Lecco

Kirken Sant’Abbindio, fører dig tilbage til Como, før turisterne begyndte at komme i en lind strøm.

Bellagio ligger ikke langt fra Como, men trods det er afstanden lille, tager det nemt en time at køre på de snoede og bjergede veje. Bellagio er jet-set, og det mærkes på byens, nærmest kliniske renhed, og naturligvis på de mange butikker, hvor de store modemærker hersker bybilledet.

Flot og varm by, lige der hvor søen skiller.

Lecco er en smuk og behagelig by, dog knap så kendt som Como og Bellagio. Blandt seværdighederne er basilica romana Prevositurale, og ikke mindst den naturskabte udsigt, som du får oppe fra Monte Barro.

Comosøen er et fantastisk område!

Strandhotel
Hoteller ved Comosøen
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, og meget mere tæt på den smukke Comosø. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller ved Comosøen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel til ferien i Como. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Como her

Bestil flybilletter

Fra lufthavnen i Bergamo, er der lidt over en times kørsel til Como. Når du trykker på linket, skal du vælge Milano (BGY) som er Bergamo. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Bergamo

Billige flybilletter

Varenna
Ferie i Varenna
Malerisk by ved Como søen

Varenna

Varenna er en lille bitte by ved Como søen, søens østlige ben, næsten overfor “benet”, hvor Bellagio er beliggende. Byen ligger 23 minutters kørsel nord fra Lecco.

Fra lufthavnen i Bergamo, er der blot en times kørsel derop, og det er næsten lige til, både igennem Bergamo, eller udenom byen. Linate lufthavnen i Milano er der ligeledes en times kørsel til byen, mens der fra Malpensa er godt halvanden time.

Nede fra Lecco går der færge op til den nordlige del af søen, der holder inde ved de fleste af byerne, og her i blandt også gør stop ved Varenna.

Livsnydelse i højeste potens

Så er man på ferie, og så banker solen ind allerede i de tidlige morgentimer, og det er ikke pga. vækkeuret man vågner, men solen, der er tidligt ude for at varme Como søen op. Sådan er det altså at være på ferie ved Varenna.

Man rejser sig hurtigt for at slå skodderne ned, men der, lige der, er Como søen i morgentimerne med hele sin pragt, og så er det umuligt at slå skodderne ned, tværtimod.

Dette er ferie, og så kan man sove når man bliver rigtig gammel. Det er der vist et ordsprog der hedder?

Fuldstændig afslappet går man ned og drikker sin espresso, i sit eget tempo naturligvis, og er der lyst til en espresso, så skal den også ned, mens sportsavisen kan læses om gårsdagens fodboldresultater fra Serie A eller Serie B.

Det er som sådan ligegyldigt, for det er ferie, det er Italien, og det er hygge i verdensklasse.

Seværdigheder nær Varnnea

Hver dag er der utallige muligheder for oplevelser. Du kan selv vælge om det er de flotte villaer, botaniske haver, museer, de små stier, bådturene eller Castello Vezio, som du skal opleve.

Og som du kan læse, er der nok til flere dage, mange dage, gerne en uge eller to, for at nå det hele, mens der også skal slappes af og nyde den dejlige sol og det varme vand i søen.

Villaerne og ikke mindst Como søen, er de største seværdigheder i og omkring Varenna, men vi behøver ikke nødvendigvis stoppe der.

Kilden ved Fiumelatte er blandt de korteste i Italien, med sine blot 250 meter. Den skummer en del, helt mælkehvidt, derved har den fået sit navn.

Fra Piazza San Giorgio i Varenna kører du mod syd, op ad bakken ved Via Roma, fortsætter til venstre, der fører dig til Fiumelatte.