Skip to main content

Lago Maggiore er gamle slotte og skøn natur

Der hviler sig en formidabel ro omkring Lago Maggiore, som er svært ubeskrivelig, og næppe findes andre steder på denne jord.
Lago Maggiore på 20 sekunder

Selvom den yderste nordspids af denne pragtfulde sø ligger i Schweiz, så skal den naturligvis med her på siden, når størstedelen er på italiensk jord. Udover at søen ligger i to lande, er den samtidig også bosiddende i to italienske regioner. Øst siden hører til Lombardiet, mens vest siden hører til Piemonte.

Lago Maggiore ligger blot, små 13 timers kørsel fra den dansk/tyske grænse, hvilket egentlig er en fantastisk tanke. Malpensa lufthavnen ved Milano, ligger næsten på den anden side af gaden, en lille halv times kørsel. Fra lufthavnen i Torino, er der cirka to timers kørsel.

Lago Maggiore ligger i regionerne Lombardiet og Piemonte.
Her ligger lombardiet
Ferie ved Lago Maggiore

Lago Maggiore

Maggiore søen er malerisk smuk, og dens allerstørste attraktioner, De Borromeiske øer, hviler da også på en umådelig skønhed.

De Borromeiske øer består af 5 små øer, hvor Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori er de mest besøgte. Og det med god grund. Isola Bella er præget af den smukke have ved Palazzo Borromeo.

Også Isola Madre, har et flot Palazzo Borromeo, med tilhørende botanisk have. På Isola dei Pescatori, kan du gå på opdagelse i øens gamle kirke, Chiesa di San Vittore.

Lago Maggiore
Ferie ved Lago Maggiore
Lago Maggiore

Seværdigheder ved Lago Maggiore

Naturen har skabt dette fantastiske område, men yderligere bliver niveauet løftet op ved de store slotte og villaer, der omgiver øen.

Massino Visconti slottet, eller Rocca Borromea di Angera, for bare at nævne to af slottene, er naturlig at besøge på sin ferie til Maggiore.

De nævnte villaer finder du rundt omkring hele søen. De mest kendte er i byen, Stresa, der indeholder Villa Ducale. Det er iøvrigt også fra Stresa, at du sejler ud til de Borromeiske øer.

Villa Faraggiana i byen, Meina, byder på en mini-zoo. Villa Rusconi-Clerici i byen, Verbania, byder udover den smukke have, også på en verdensklasse-udsigt, udover den azur-blå Maggiore sø.

På skåningerne til bjerget, Mottarone, ved byen Stresa, finder du den 40.000 kvadratmeter store botaniske have, Giardino botanico Alpina, hvor plantelivet er et af de rigeste ved søen, der i forvejen byder på et lækkert flora og fauna.

Søen Maggiore byder i al sin enkelthed på det hele. Fra trekking-ture, til fredfyldte gå ture i de botaniske haver, eller blot at nyde havets blå bølger på en liggestol, så tager man aldrig fejl af Maggiore.

Strandhotel
Lago Maggiore
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

Hoteller ved Lago Maggiore

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel ved Lago Maggiore. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller ved Lago Maggiore her

Bestil flybilletter

Hop på et fly til Milano, og lej derefter en bil til Lago Maggiore. Husk at bestille dine flybilletter til ferien i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Lago Maggiore (Milano)

Billige flybilletter

UNESCO ved Lago Maggiore

Ved byen Arona kan du se Alpernes forhistoriske pælebopladser, som huser 19 adresser i Italien.

Dette kan du læse meget mere om under regionen Piemonte.