Milano – mode, kunst og kultur i verdensklasse

Milano er et enormt kraftcenter i Norditalien, hvor millioner af mennesker hvert år ankommer for at se fodbold, modemesser, holde ferie, shoppe og meget, meget mere.
Milano på 20 sekunder

En ferie i Milano er shopping og mode. Det er her du kan opleve Leonardo da Vincis Sidste Nadver, samt se verdens førende operahus La Scala. Alt i mens man kan nyde en cappuccino ved byens enorme domkirke.

Milanos største seværdigheder ligger i gåafstand og er i byens centrum. Piazza del Duomo med den store domkirke, hvor også du finder butikscentreret Galleria Vittorio Emanuele II. Gå heller ikke glip af Castello Sforzesco eller kunstmuseet Brera.

Er du til fodbold, er en kamp på San Siro, hvor både Milan og Inter spiller, en stor oplevelse.

Milano ligger i regionen Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Milano
Norditaliens kraftcenter

Seværdigheder i MIlano

Milano er en af modeverdenens hovedbyer, og med hjemsted for både Leonardo da Vincis sidste nadver, samt verdenens førende operahus, La Scala.

Oplev de dramatiske dale og tinder i Parco Nazionale dello Stelvio omkring Bormio, Sondrio og Val Camonica.

Syd for Milano, finder du byer af ren skønhed, som f.eks. Cremona, Mantova, Pavia, og øst for byen, den vel nok mest charmerende af dem alle, Bergamo.

Fra Milano er der meget kort til de smukke søer, Lago Maggiore og Lago di Como.

Piazza del Duomo

Udgangspunktet i Milano, er på Piazza del Duomo. Milanos gigantiske katedral, en af de største gotiske kirker på denne jord. Kirken med de mange spir, er 157 meter lang og 92 meter bred.

I kirkens venstre side kan man komme med elevator op til kirkens tag, hvor man går ud og ind mellem de mange spir. Udsigten deroppe fra er betagende, og på dage med godt vejr, kan der ses helt til Alperne.

Fra Piazza del Duomo er der indgang til Galleria Vittorio Emanuele, et elegant, overdækket indkøbscenter med butikker, kontorer, barer og restauranter. Vær dog opmærksom på, at priserne ligger i den højere ende.

Piazza della Scala

På den modsatte ende af centreret ligger Piazza della Scala, med det berømte operahus af samme navn.

Fra Piazza del Duomo kan du gå ad Via Mercanto og Via Dante, op til Castello Sforzesco, en fæstning og bolig for Sforza-slægten, der regerede Milano tilbage i 1400-1500 tallet.

Shopping i Milano er et must, og det foregår typisk på Via Monte Napoleone, en sidegade til Corso Vittorio Emanuele, mellem domkirken og Piazza S. Babila.

Milano er handel, mode og kunst, når det viser sig fra sin smukkeste og mest eksklusive side.

Strandhotel
Shopping i MIlano
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, i Milano. Her er virkelig noget for enhver smag! 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Milano

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Milano. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Milano her

Bestil flybilletter

Kun to timers flyvetur fra Danmark, er du i et område, der på alle måder er af ren guld.Der er penge at spare, hvis du bestiller flybilletterne til Milano mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Milano her

Billige flybilletter

Shopping i MIlano
Paradis for de modebevidste

Shopping i MIlano

Milano er mode i stor stil, den er for de shopping glade, med et væld af butikker i hele byen, både for den lille og for den store tegnebog.

De utallige butikker der sælger smykker, indretning, og naturligvis nutidens modetøj finder du i Quadrilatero della Moda, der betyder “den gyldne rektangel”, og ligger i byens centrum, tæt ved byens verdenskendte Duomo.

Gaderne, Via Monte Napoleone, Via Alessandro Manzoni, Via della Spiga og Corso Venezia, er dem, der forbinder området.

Shop-amok i Quadrilatero

I Quadrilatero oplever turisterne den helt rigtige, og ægte stemning, som der kan opleves i Lombardiet. Her vil du bemærke de flotte lys, farver og store elegance i butikkernes vinduer.

Det er da også de store navne som pryder skiltene i alverdens farver i gaderne, hvor vi eksempelvis kan nævne Armani, Versace, Gucci, Albert Ferretti, Dolce & Gabbana, Prada, Chanel, Louis Vuitton, og vi kunne fortsætte i lang tid endnu.

Her taler vi selvfølgelig om, at der skal stå rigtig mange penge på kreditkortet, men det har jo aldrig kostet noget at kigge!

Lige midt i hjertet af Quadrilatero, nærmere bestemt på Piazza S. Babila, finder du den enorme Diesel Planet. Her finder du det nyeste Diesel tøj, cirka et år før det kommer i butikkerne i Danmark.

Det er nemlig sådan med Milano, og her taler vi om rigtig mange af mærkerne, at tøjet kommer i butikkerne før du kan finde det i eksempelvis Paris, London og New York.

Kæmpe indkøbscenter

Bare et stenkast for den gyldne rektangel er Corso Vittorio Emanuele, en bred vej, der forbindes med Piazza Duomo. Det store indkøbscenter indeholder butikker, lige fra tøj, smykker, bøger, McDonalds og caféer.

Stemningen herinde er hyggelig, og kan være brugbar, hvis man skal havde en pause fra solen, der brænder over en med over 30 grader.

Du skal naturligvis nyde et måltid mad herinde, eller en cappuccino, men vær opmærksom på, at det er cirka dobbelt så dyrt herinde, som f.eks i en af sidegaderne i byen.

Grundet det milde klima, til dels også om vinteren, er der mulighed for at shoppe i de mange gader, hvad enten vi taler vinter, forår, sommer eller efterår, hvilket må siges at være en fordel.

Milan City Pass

Spar penge når du skal på opdagelse i Milano. Køb et MilanoCard, og spar penge på bl.a. metro, og få derudover fri entré til museer og andre seværdigheder i byen.

Se mere på deres hjemmeside her.