Skip to main content
Moniga del Garda er din sommerferie i den vestlige del af Gardasøen. Denne lille landsby er kendt for sine vine og olivenlunde.
Moniga del Garda på 20 sekunder

Moniga del Garda ligger i Lombardiet i Brescia provinsen. Her kan du nyde den dejlige strand ved byen, og samtidig nyde de lokale vine og egnsretter, som området er så kendt for.

Byen er omgivet af et grønt miljø, som afspejler sig i de mange olivenlunde, der ligger side om side i byens bagland.

Bakkerne i Valtinesi er et smukt og fascinerende syn og har lagt sig omkring byen, som er et pragtfuldt syn fra søen, der med sit blå vand, byen og grønner træer i baggrunden, er indbegrebet af ferie.

Moniga del Garda ligger i regionen Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Moniga del Garda

Sådan kommer du til Moniga del Garda

Med tog og bus

Togturen mellem Verona og Brescia har stop i Desenzano del Garda. Her står du af for at gå i et minuts tid, for at stå på bussen, som kører dig videre mod Moniga del Garda.

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Bil ferie i Italien

Med bil

Moniga del Garda er tæt på motorvejen mellem Milano og Venedig. Her tager du frakørslen ved Desenzano og fortsætter mod Salo, hvor du finder Moniga del Garda.

Du har godt 8 kilometer fra motorvejsafkørslen.

Vin fra Moniga del Garda

Vinkendere vil formentlig nikke genkendende til talen om vinen her fra området. Herfra kan du bl.a. smage på Rosé Chiaretto, der er en smagfuld og frisk rosévin.

Chiraetto området kan du faktisk gå ud og se inde fra byen. Ruten er en smuk en af slagsen, hvor du går de 10 kilometer langs vinmarker og vingårde, som du kender fra Italien.

Denne panoramiske rute er populær for vandre og Mountain bikere, der har mulighed for at få en forfriskning ved en af vingårdene.

Grundet denne vin, har byen fået kælenavnet, ”Citta del Chiaretto”.

Moniga del Garda ved Gardasøen

Olivenolien

Vinmarkerne ved Groppelo er genstand for de røde vine, men det er også her du kan få en lækker olivenolie, som har en ligeså stor rolle som vinen.

Olivenolien er anerkendt, og den har da også navnet, Olio Extra Vergine di Oliva DOP Garda, der er garanti for kvalitet.

Olien kan du få på de mange restauranter ved Gardasøen, ikke bare her i området, men ved langt de fleste byer på søens vestlige side.

Castello di Moniga

Når du har lagt længe nok ved stranden, er det måske tid ti lidt kultur i byen.

Dette kan du ved at tage ind i centrum og se Moniga slottet, der er bygget omkring det 10. århundrede. Det imponerende slot dækker det mest af et kvarter i byen.

Herinde i byen kan du også komme på det lokale marked. Det kan du om mandagen fra kl. 08.00 til kl. 13.00.

Hotel Villa Fanny Sardinien

Hotel i Moniga del Garda

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Hvorfor Moniga del Garda

Ja, man kan stille sig selv det spørgsmål, når man skal sidde og beslutte sig for, hvor sommerferien ved Gardasøen skal være.

For der er virkelig en hård konkurrence for de mange byer ved søen, og for blot at nævne nogle få, kan vi ikke komme udenom Riva del Garda, Lazise, Peschiera del Garda, Bardolino, Limone sul Garda, og ja, jeg kunne fortsætte i en uendelighed.

Men Moniga del Garda er en perfekt feriedestination for dig, som vil bo ved en by med en hyggelig havn, et hyggeligt og charmerende centrum og så ikke mindst, de dejlige landskaber i byens klædelige bagland.

Derfor!

Gardasøen

Vi vil godt slå et slag for ferie ved Gardasøen her på siden, til trods for at mange er bekymrede for at ende i et turisthelvede, ved et af Italiens uomtvisteligt mest populære feriesteder.

I denne artikel får du et spændende og anderledes overblik over både de utallige perler der er ved Gardasøen, som ikke er så kendt af turisterne men elskede af den lokale befolkning.

Salo ved Gardasøen