Skip to main content

Sommerferie ved Comosøen

En sommerferie ved Comosøen giver dig de smukkeste omgivelser i rolige og små hyggelige byer, samt med udsigten over søen og det omkringliggende landskab.

Jovist er der varmt ved Comosøen i sommermånederne, for selvom vi er ved en sø i det nordlige Italien, er temperaturen sjældent under de 30 grader.

Det kan heldigvis også noget, og skulle det gå hen og blive alt for hedt, er der heldigvis skygge at finde vedd at de mange træer, som netop findes her.

Hotel ved Comosøen

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Hotel i Italien

Populære byer ved Comosøen

Grunden til jeg skriver populære byer, det kommer vi lige tilbage til, men der hvor turisterne er mest, er primært ved foden af Como og op til både øst og vest.

Det betyder, hvis vi skal tage Como siden først, den anden er ovre ved Lecco, at byer som Tremezzo, Menaggio og Cenobbio er oftest tætbefolkede i juni, juli og august.

Disse byer ligger nord for Como på søens vestligste ben.

Piazza Garibaldi i Menaggio
Bellagio ved Comosøen

Bellagio og Nesso

Disse to byer er også nord for Como, men her er vi ”inde” i søens ”Y”, for som du måske ved, er Comosøen formet som et omvendt Y.

Nesso er mest kendt for det sted, hvor folk springer ud fra den lille bro, der ligger inde ved den lille bitte bugt.

Kører du lidt længere nordpå kommer du til Bellagio, hvor George Clooney hvís nok kommer ret ofte, og om ikke andet, kan du få en oplevelse af charmen og det eksklusive på samme tid.

Lecco siden

Ovre ved søens østlige ben, er der Lecco i den sydlige, men du skal ikke køre ret langt nordpå for at komme til Varenna, der, i min optik, er den smukkeste by ved Comosøen.

Med en meget kort distance længere mod nord for Varenna, er der en lille by der hedder Bellano, som ikke er så kendt og derfor heller ikke er overrendt af turisterne.

Varenna ved Comosøen
Nesso ved Comosøen

Bestil ferien i god tid

Vi holdt sommerferie ved Comosøen og da vi så skule til at bestille overnatning i en uge, med godt 4 uger før ferien, var alt nærmeste udsolgt.

Nærmest udsolgt, betyder, at det der var til at betale for vores budget, var væk, og derfor måtte vi bide i det lidt sure æble, og betale lidt mere end vi havde beregnet med. Skylden var naturligvis kun vores egen.

Derfor et godt råd. Bestil ferien i god tid.

Comosøen

Comosøen er omgivet af et idyllisk landskab, med bjerge og klipper hele vejen rundt (næsten hele vejen), og med de imponerende Alper i baggrunden.

Søens blanke vand, er naturligvis en ren lækkerbisken for vandhunde, både for dem der vil bade, men i lige så høj grad for dem, som har fart på, hvad enten det er i speedbåd eller på vandski.

Comosøen