Skip to main content
Asti er noget du drikker, men det er også en dejlig by i Piemonte, der er smukt placeret blandt vinmarker og bakker i Langhe og Monferrato.
Asti på 20 sekunder

Jeg tænker du kender navnet Asti, som du formentlig har drukket en varm sommeraften, iskoldt, på din egen terrasse eller på en café i Italien.

Udover at nyde den gode vin i byen, kan du også se flere religiøse bygninger, som du kan se flere steder.

Og så må jeg sige, at byens centrum er en gave til de lokale og de besøgende i byen.

Asti ligger i regionen Piemonte
Her ligger Piemonte
Ferie i Asti

Sådan kommer du til Asti

Med fly

De nærmeste lufthavne du lander i, for at komme videre til Asti, er i Torino og i Genova, og derudover er de to lufthavne heller ikke langt fra byen.

Skal du med det offentlige videre til Asti fra lufthavnene, så skal du indenom byens centrale togstation, for at komme videre.

Piemonte Asti

Med bil

Asti er til at komme til, hvad enten du skal dertil med bil eller det offentlige fra Torino. Byen ligger godt 50 kilometer fra Torino, og her går motorvej E70 hele vejen til Asti.

Bilen er det bedste transportmiddel du kan tage, når du skal på ferie i dette pragtfulde vinområde.

Med tog

Med toget fra Torino kan du komme til Asti på under en time. Togstationen i byen er forbundet med strækningen mellem Torino og Genova.

Stationen er ligeledes forbundet med strækningen mellem Genova og Acqui Terme.

Tag toget til Asti

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Piemonte Asti

Jul i Asti

Igennem de sidste 25 år, hvor jeg kontinuerligt har rejst til Italien flere gange om året, har jeg aldrig været forbi støvlelandet i november eller december. Måske, og især efter turen til Piemonte i den sidste uge i november, er det på tide at besøge Italien i julemåneden. Smukt og fascinerende er det i hvert fald.

Julehygge på Piazza Cattedrale

Asti er i hvert fald en rigtig juleby, der allerede på dette tidspunkt havde pyntet byen op til den store højtid. Inde på Piazza Cattedrale, var der stillet byens store juletræ frem og omkring træet, stod der små boder, som byens erhvervsdrivende, kunne sælge deres ting og sager og ikke mindst sælge varm kaffe og søde sager fra.

Prøv Asti i december

Julen i Asti er tiltalende og det må jeg da i den grad også anbefale dig at prøve.

Asti i Piemonte

Vinmarkerne fra Asti

Byen er naturligvis kendt for sine vine, hvis vinmarker ligger omkring byen og i gigantiske områder i omegnen. Det fantastiske syn over markerne vil jeg anbefale dig at se nærmere på, hvis du selvfølgelig har tiden til det, ellers møder det dig allerede inden du kommer til byen.

Palio i Asti

Dette legendariske hestevæddeløb er det ældste af sin slags i Italien. Begivenheden finder sted den tredje søndag i september, og løbet har fundet sted i mere end 1000 år.

Kamp om distrikterne

Til de 3 løb kommer der 6 distrikter, 8 landsbyer og 7 kommuner, som alle bringer deres farver til byen, til netop den begivenhed, som alle ser så meget frem mod.

Historien

Løbet blev kørt gennem hele byen indtil 1861, herefter blev det flyttet indtil Piazza Campo del Palio i 1967, og endelig i 1988, blev løbet flyttet til Piazza Alfieri.

Udover æren får vinderen et banner, der er lavet af en lokal eller en international kunstner, som vinderen kan hænge op på sit sted for at symbolisere sejren.

Seværdigheder i Asti

Asti byder på flere religiøse bygninger, som du sagtens kan få en hel dag til at gå med og se på, og ikke mindst træde indenfor og studere de flotte malerier der findes.

Palazzo Alfieri

Palazzo Alfieri finder du den flotte barokbygning, der fra slutningen af 1600-tallet, overgik til Alfieri familien, og hvor digteren Vittorio Alfieri boede.

Bygningen blev renoveret i 1900-tallet, for at blive til museum, som du kan se fra de flotte værelser til den smukke have, for at studere den store dramatikers liv.

Pinacoteca di Asti

I Palazzo Mazzetti, som ligger samme sted, kan du se Pinacoteca di Asti, der er byens kunstgalleri. Efter adskillige renoveringer blev stedet genåbnet for publikum i 2011.

Palazzo Ottolengi i Asti

Vi bliver på Corso Alfieri og kigger indenfor i Palazzo Ottolenghi. Det er givetvis en af de smukkeste bygninger i byen, og den dag i dag, er den stadig med til at bevare sin charme.

I dag huser det Risorgimento museet og æreshuset, hvor du kan se flere flotte værker og malerier.

Cattedrale  di Santa Maria Assunta

Der også er kendt for duomo, er rekonstrueret i 3 omgange, som fandt sted i 6 århundreder. Bygningen er lavet af terracota og tuf. Klokketårnet havde en gang 7 etager, men er nu ned på 6 og her er vi tilbage i 1200-tallet for opførelsen af denne.

Katedralen finder du på Piazza Cattedrale og du undgår ikke at se den.