Skip to main content
Barolo er vin fra den fineste flaske og den bedste kvalitet. Byen er charmerende og omgivet af klassiske vinmarker og majestætiske slotte.
Barolo på 20 sekunder

Barolo byder dig vin fra den øverste hyde så langt øjet kan række.

Hvad enten de panoramiske vinmarker omkring byen, eller det er på hver eneste gadehjørne i byen, så er der et glas rødvin til dig.

Barolo ligger i regionen Piemonte
Her ligger Piemonte
Ferie i Barolo

Sådan kommer du til Barolo

Byen er placeret i den centrale del af Piemonte i Langhe-Roero og Monferrato området, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

I bil

Byen er beliggende 1 god times kørsel syd for Torino. Herfra kører du på motorvej A6, og når du så kommer syd for Bra, er det ind mod motorvej A33 og ind mod Barolo.

A6-motorvejen forbinder Torino med motorvejen i Ligurien, som kører langs Middelhavet og forbinder den franske grænse med Toscana.

Så det jeg vil sige med det, er, at kommer du sydfra, så følger du A6.

Barolo

Med tog

Du kan ikke komme med tog til Barolo. Derfor skal du vide, at du kan stå af toget i Bra eller i Alba. Herfra skal du med bussen.

Du skal være opmærksom på, at det kan tage temmelig lang tid at komme fra A til B i disse områder, altså med det offentlige.

Alt efter hvilket tidspunkt du skal afsted på, så kan en tur fra f.eks. Torino og ned til Barolo, sagtens komme til at tage mere end 2-2.5 time.

Med fly

Lufthavnen i Torino er den nærmeste nær Barolo. Der er lidt mere end 100 kilometer fra lufthavnen og ned til byen, så det kan gøres ret hurtigt i en lejet bil.

Hvis du skal med det offentlige, så går turen med bus ind til Torino, med tog ned til enten Bra eller Alba, og derfra skal du igen over i en bus, for at komme det sidste stykke.

Den tur kan være lidt lang.

Barolo

Byen

I dag er Barolo mest kendt for sin vin, og der er da heller ikke et sted i byen, en gade, et gadehjørne eller en krog, hvor der var plads til en vinbar, hvor du ikke ser skiltene som indikerer, at her kan du altså købe vin.

Der er vinhandlere over det hele, næsten, og der er rig mulighed for at smage på disse dyre, men virkelig lækre dråber, inden du beslutter dig for hvilken du skal købe med ind.

Jeg vil råde dig til at tage nogle dage i dette område. For udover at være himmelske smukt, så er det også fascinerende at møde og se de lokale, og mærke hvor meget denne vin betyder for dem.

Det er naturligvis også deres levebrød, eller, det er det i hvert fald for mange af dem som bor her, men de gør meget for at kvaliteten er i top.

Vinmarker ved Barolo

Barolo vinen

Du kan ikke besøge byen uden at smage denne berømte vin, som har givet byen og vinen navnet. Vin er lavet på de røde Nebbiolo-druer.

Allerede når du er ankommet til dette område, til denne by, er du komet igennem de panoramiske vinmarker, som skåner sig op og ned i det temmelig bakkede landskab.

Charmen er ikke til at tage fejl af, og du bliver henkastet til den rene kærlighed til dette område, når du får serveret et glas Barolo-DOCG, som er den fineste, den absolut fineste rødvin som moder jord har givet os.

Barolo er den perfekte destination for en vin og mad ferie. Her er du i selskab med de bedste skabere af vin, samtidig med roen du finder omkring i bakkerne.

Barolo-vinen er ligeså være for et museum i byen, men også flere forskellige arrangementer, som bl.a. tæller den store vinfestival, som finder sted i september.

Produkter

Klimaet her er det vigtigste for, at du kan producere så gode vine. Det varme og solrige klima, der er kombineret med fugt, er klar til at levere de bedste druer til efteråret.

Dette gør det naturligvis ikke alene, for bag dette skal der være dygtige og kompetente mennesker som ved, hvad der skal gøres for at få den rette og bedste smag.

Med mange års erfaring og traditioner, er dette heldigvis heller ikke et problem, og derved kender vi vinene som Dolcetto og Grignolino, Moscato og Barbera, som drikkes over hele verden.

Det er dog uden nogen form for sammenligning, at Barolo er den største blandt sine søskende. Det er også derfor den betegnes som kongen over alle vine.

Barolo by