Skip to main content

Nuraghe Palmavera

Nuraghe Palmavera ved Alghero, er noget du skal se på din ferie ved Alghero, hvis du er på disse kanter på Sardinien, hvor du kan tage en pause fra stranden.

Bedst bevarede Nuraghe på Sardinien

Du kender dem sikkert, måske har du læst om dem her på siden, hvor vi har beskrevet de kendte nuraghe, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og som primært er beliggende længere sydpå på Sardinien.

Nuraghe Palmavera, er sammen med Nuraghe Su Nuraxi, de bedst bevarede nuragh på Sardinien, og dermed også, som jeg startede med at skrive, noget du bør se på din ferie.

Langt de fleste der besøger Sardinien, og når vi taler om en ferie ved Alghero, er det for at komme og nyde de mange strande med det krystalklare vand, men området har faktisk været beboet i mange tusinde år.

Hotel ved Alghero

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Hotel Sardinien

Sådan kommer du til Nuraghe Palmavera

Det kan du selvfølgelig komme i en bil, hvis du har sådan en på din ferie, men ellers kan man jo også hoppe i en taxa, men det er jo ikke helt gratis.

Har du ikke mulighed for nogle af disse ting, tænker du nok, at så tager jeg bare en bus, men så enkelt er det faktisk ikke, heller ikke til en af de mest populære seværdigheder i denne del af øen.

Prisen for en billet er pr. april 2023 5 euro. Husk vi ikke tager ansvar for eventuelle ændringer for dette, som kan variere efter sæsonen.

Nuraghe Palmavera på Sardinien

Ingen bus

Jeg boede i Alghero og havde været en tur i Sassari. Bussen jeg kørte med kørte omkring Fertilla, og dette er den nærmeste busstation ved Nuraghe Palmavera.

Jeg var ret sikker på, at der gik en bus ud til stedet, eller, i hvert fald så tæt, at der kun var 1.2 kilometer tilbage, der skulle tilbage lægges på fod.

Men det var der ikke, for da jeg havde gået turen inde fra Piazza Venezia Giulia i Fertilla (busstoppestedet), som er en tur på 3.7 kilometer, spurgte jeg manden ude ved Nuraghe Palmavera, om der gik busser herud ti, og der var svaret et nej.

Gåturen

Den var for det første varm, hvilket ikke er nogen overraskelse, men der var flere end mig, som var samme situation, som skulle og se dette sted, og som også havde fundet ud af der ingen bus gik.

Turen derud er dog smuk, og varm, og du kommer forbi flere steder, hvor du efter en tur derud, sagtens kan finde en nærliggende strand, og tage en dukkert.

Der er fortov hele vejen derud, eller, det skal siges, at de sidste cirka 100 meter er uden, men trafikken på disse kanter er begrænset, så det går nok.

Nuraghe Palmavera på Sardinien

Historien

Den nuragiske civillisation var en sardinsk befolkningsgruppe, der levede på øen i bronzealderen, hvor vi er cirka omkring år 2300 f.Kr.

Dette gjorde de til den sene romerske æra, omkring det 6. århundrede e.Kr. i visse områder.

De tog navnet fra de bygninger de boede i, som hed nuraghe.

Der er i dag mere end 8000 nuraghe på Sardinien, men der er stor forskel på bevaringen på disse, hvor nogle står lige så flot som denne ved Alghero, er der altså også nogen som ikke er så besøgsværdige.

Nuraghe Palmavera på Sardinien

Nuraghe Palmavera

Denne bygning er virkelig flot bevaret, og det er da også en nuraghe, der har stor arkæologisk interesse.

Den største bygning, hovedbygningen, er bygget i flere forskellige epoker, hvilket beviser, at beboerne på dette tidspunkt, ikke slog sig ned det sted, hvor de første havde bosat sig.

Luk øjnene og mærk stemningen og miljøet fra dengang.

Alghero

Alghero har med de katalanske rødder fået kælenavnet “Lille Barcelona”. Det historiske centrum er som en gåtur i en labyrint med mange smukke seværdigheder.

Området er også kendt for sine kridhvide sandstrand og det krystalklare Middelhav lige udenfor døren.

Alghero på Sardinien