Skip to main content
Alghero har med sine katalanske rødder fået kælenavnet ”Lille Barcelona”. Byen er med sine kridhvide sandstrande et populært feriemål på Sardinien.
Alghero på 20 sekunder

Alghero har med de katalanske rødder fået kælenavnet “Lille Barcelona”. Det historiske centrum er som en gåtur i en labyrint med mange smukke seværdigheder.

Området er også kendt for sine kridhvide sandstrand og det krystalklare Middelhav lige udenfor døren.

Alghero ligger på Sardinien
Her ligger Sardinien
Ferie i Alghero
Alghero

Sådan kommer du til Alghero

Det gør du med fly og lufthavnen, som kun ligger 10 minutters kørsel fra byen, har flere store flyselskaber som gør, at det er nemt for de fleste at komme dertil.

Det er dog i sommerperioden langt de fleste flyver hertil. Så skal du udenfor sæsonen, som løber fra april til oktober, skal du formentlig skifte fly i løbet af turen.

Shuttlebus

Kører fra lufthavnen og ind til centrum flere gange i løbet af dagen. De første busser begynder ved 6.00 tiden om morgenen og den sidste kører kl. 23.00.

Du skal købe busbilletten inden du står på bussen, og den stopper flere forskellige steder i byen inden den rammer busstationen.

Billetter til bussen fra byen ud til lufthavnen kan du købe flere forskellige steder, så som i tobaksforretninger og andre former for kiosker.

Busselskabet hedder ARST.

Med færge

Der er mange som tager færgen til Sardinien, for så kan de selvfølgelig have deres bil med på øen.

Du kan ikke sejle til Alghero, men til gengæld kan du sejle til Porto Torres, som ligger 40 minutters kørsel fra Alghero.

Med tog til Alghero

Hvis du kommer nede fra den sydlige del af Sardinien, kan det godt være en lidt kringlet tur du kommer på, for at komme til Alghero.

Der er skam togstation i byen, men dens beliggenhed (byens) gør, at der fra nord eller syd, vil være et skifte i Sassari.

De bedste strande ved Alghero

Det er naturligvis en subjektiv mening, men mange mener de bedste strande i Italien er på Sardinien, hvilket der i den grad også kan være noget sandhed om.

Ved Alghero finder du 90 kilometer kystlinje, som er klemt inde mellem Sardiniens natur og det smaragdgrønne hav, som vi også kender som Middelhavet.

Alghero

Coral Riviera

De 90 kilometer kaldes for Coral Riviera, som er hjemsted for den største koloni af koraller af den absolut største og fineste kvalitet.

Le Bombarde stranden

Denne stranden regnes for de fleste som den bedste strand ved Alghero. Det gennemsigtige vand ved stranden, er stærkt indbydende til at hoppe i og tage en dukkert, som er meget vanedannende.

Det er på alle måder en populær strand, hvor du finder alle former for mennesker, som kan være fra de fredeligste børnefamilier til de vildeste windsurfere.

Stranden falder i alles smag og der er noget til ethvert behov. Du finder den 10 kilometer fra Algheros centrum.

Lazzaretto stranden

En strand der er værd at fremhæve, er Lazzaretto, som ligger nogle kilometer fra Algheros centrum, på det yderste af denne pragtfulde bugt.

Du finder lyset her med den lyse og hvide strand, som netop er kendetegnet ved strandende på Sardinien.

Du finder den 11 kilometer fra Algheros centrum.

Mugoni stranden

Lidt længere fra Alghero, nærmere bestemt en 15-16 kilometer finder du Mugoni stranden. En rolig strand som altid byder på krystalklart vand, der samtidig er helt roligt, nøjagtig ligesom omgivelserne.

Bugten hvor du finder Mugoni hedder Ponte Conte, og er en lækker bugt, som fungerer som den perfekte oase for en ferie med de bedste bademuligheder.

Lidoen i Alghero

Ganske kort fra Algheros centrum kan du rent faktisk gå til stranden. Lidoen ligger få hundrede meter fra byens historiske centrum.

Fra de gamle bygninger og charmerende gader og stræder og få minutter senere kan du ligge og sole dig ved de smukke klitter og sandstrande.

Villa Bulcrini B&B Country House Sardinien

Ferie i Alghero

Det historiske centrum i Alghero

Fra strandende til noget lige så fascinerende, er byens gamle historiske centrum. Byens historie starter i den tidlige stenalder og er en labyrint af gader af meget gammel dato.

Du bevæger dig rundt i de snævre gyder og kan pludselig stå ved en fyldt piazza med masser af liv. Farven er gul og rød og ordet er gammel og charme om centrum i Alghero.

Alghero

Katedralen Santa Maria

Vel nok den mest betydningsfulde bygning i byen, som har stået her siden 1500-tallet og først nåede sin endelige og sidste mursten i 1862.

Vigtigste og mest betydningsfulde, ikke bare i Alghero, men faktisk på hele Sardinien.

Museo del Corallo

Området her er kendt for koraller og de er så kendte, at de også findes i udstillingsform på museum.

Museo del Corallo finder du på via XX Settembre.