Skip to main content

Ferietips i Italien

At holde ferie i Italien, er noget af det mest fantastiske vi mennesker kan få her i livet. Det er ganske muligt, at du har været i Italien før, og måske kender til det meste, men dte kan også være, at det er din allerførste tur til Il Bel Paese. Det smukke land.

Dette er en meget spontan artikel, så den er altså ikke planlagt, så tipsene kommer meget tilfældigt, men håber selvfølgelig du kan bruge dem til noget.

Cappuccino:

Det er noget som skal drikkes på en ferie til Italien. Men det er kun til morgenmad og i de tidlige formiddagstimer, så når vi er kommet på den anden side af kl. 11.00 eller senest kl. 12.00, er det mere kutyme at bestille en espresso.

Kontanter

Selvom vi alle sammen har et VISA Dankort, er det altid en god idé at have nogle kontanter på sig til ferien.

Italienerne er ikke så bange for kontanter som vi er herhjemme i Danmark, og det er altid en godt at have kontanter på sig. Om det så er på cafe, restaurant, eller til busturen.

Kørsel med bus, tog og metro

Skal du bo i en storby eller på ferie gennem flere storbyer, er det langt at foretrække, at køre med det offentlige, som faktisk fungerer rigtig fint.

Du skal huske at købe din billet inden du stiger på toget eller bussen. I metroen giver det sig selv, for du kan ikke komme gennem uden billet. Husk at stemple din billet inden du skal med og gem den på dig til du er færdig på rejsen. Stempler du ikke din billet, er der risiko for en bøde på flere hundrede euro.

Hotel i Italien

Hotel i Italien

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Drikkepenge

Det er normal procedure at give drikkepenge, hvis du har været tilfreds og det er dermed også ganske almindelig høflighed.

Byskat

I langt de fleste byer skal der betales byskat for hver overnatning. Det kan svinge meget, hvad beløbet er fra by til by, men regn med et par euro plus pr. overnatning.

Der kunne garantere komme mange flere rejsetips på, men nu kan vi i første omgang komme med disse, og så er der altid mulighed for at tilføje flere, ellers er du også velkommen til at skrive til os på mail.

Top-10 rejsemål i Italien

Kender du dem? Ellers kan du læse med i nedenstående link.

Top-10 rejsemål er nemlig også en form for ferietips i Italien.

Læs mere om top-10 rejsemål i Italien

Manarola