Skip to main content

Top-10 rejsemål i Italien

Italien kan tilbyde dig, som turist, et land som har det hele. Dette er den korte forklaring. Men det er så sandt, som det er skrevet, for Italien kan tilbyde dig noget hele året rundt, men også alt indenfor kultur, storby, gastronomi, natur, sommerferie, vinterferie, det hele.

Placeringen er baseret på besøgende i 2019, altså før Covid-19 ramte hele vores verden. Så det bliver meget interessant at se, om top-10 har rykket sig i de sidste 3 år.

Derfor ligger det heller ikke bare lige til højre at placere en top-10 liste over de 10 mest populære rejsemål i Italien. Men vi kan dog se hvilke byer og attraktioner, som får flest besøgende.

Italien er uden tvivl det smukkeste land i verden og som Giuseppe Verdi sagde det, “You can have the universe if I may have Italy”.

colosseum rom

Nr. 1 Colosseum

Italiens mest besøgte attraktion ligger i Rom og er verdens største amfiteater.

Området med Colosseum, Foro Romanu og Palatinerhøjen bliver besøgt af mere end 7.5 millioner gæster hvert år. Tallet er fra før pandemien kom i forår 2020.

Roms historiske centrum, som naturligvis også inkluderer Colosseum og hele dette område, er på UNESCOs verdensarv.

Læs mere om Italiens hovedstad i dette link.

Nr. 2 Duomo i Firenze

Den store kirke midt i Firenzes smukke centrum, er nummer 2 på listen over de meste besøgte attraktioner i Italien.

Hele kirkens bygningen og strukturen på den, er betagende, hvilket du bør kigge nærmere på. Et godt tip, er at tage op på Michelangelo pladsen, og få et smukt view over byen, hvor kirkens kuppel for alvor står i sin ret.

Firenzes historiske centrum er på UNESCOs verdensarv.

Læs mere om Firenze i dette link.

Duomo i Firenze
Canal Grande i Venedig

Nr. 3 Venedig

Venedig er nummer 3 på listen og det er næppe overraskende, at byen med de mange laguner er på den øverste del af listen.

Dels er det fascinerende, den måde byen er bygget op på, men det er i sandhed også både fascinerende og imponerende, de mange flotte bygninger der står majestætisk i Venedig.

Byen er da også på UNESCOs verdensarv.

Tag evt. et smut ud til øerne Burano og Murano og se glaskunst fra den øverste hylde.

Læs mere om Venedig i dette link.

Nr. 4 Pompeji

Byen der blev ødelagt og begravet af Vesuv i år 79 e.kr. er på listens nummer 4.

Tager du herned i sommermånederne, så behøver du ikke det varme tøj, for der er uhyggelig varmt inde i de små gader.

Et godt råd herfra, er, at få en guide med på din tur. Det gjorde vi ikke, og set i bakspejlet, så ville det ikke have gjort noget, at få noget mere viden om det vi egentlig så. Bare et lille tip.

Du kan læse mere om Pompeji i dette link.

Pompei i Campania Top-10 rejsemål i Italien
Piazza dei Miracoli Pisa Top-10 rejsemål i Italien

Nr. 5 Det skæve tårn i Pisa

Pisa med det skæve tårn er naturligvis også med. Piazza dei Miracoli med tårnet, Campanille og Battistero, er et gigantisk tiltrækningsplaster for byen og den nordlige del af Toscana.

Pladsen kan være træng i de mest hektiske måneder, som allrede kan starte i april. Men vil du have et smukt billede over pladsen, og hvor der er knap så mange mennesker, så tag en tur derover efter mørkets frembrud. Det kan virkelig også noget.

Piazza dei Miracoli er på UNESCOs verdensarv.

Du kan læse meget mere om det og byen Pisa i dette link.

Hotel i Italien

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Dolomitterne. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen bookinggebyrer.

Book din ferie i Italien på Booking.com

Hotel i Italien Toscana Top-10 rejsemål i Italien

Nr. 6 Comosøen

Comosøen med den fantastiske natur og de mange charmerende byer er på listen som nr. 6. Og så er den oplagt at køre til fra Danmark på sommerferie.

De to populæreste byer er Bellagio og Varenna, men jeg må anbefale, at du også får set byer som Tremezzina med den smukke Villa Carlotta og Cernobbio, med den smukke Villa d’Este.

Læs mere om den pragtfulde sø i dette link.

Cernobbio ved Comosøen Top-10 rejsemål i Italien
Ravello på Amalfikysten i Campania

Nr. 7 Amalfikysten

Den smukke kyststrækning i Campania er nummer 7 på listen.

Kysten strækker sig fra Vietri sul Mare i øst og over mod Positano i vest. Ravello ligger ikke helt ned til kysten, men til gengæld får du en fantastisk udsigt over Amalfikysten derfra. Dette får du inde fra Villa Rufolo.

Amalfikysten er på UNESCOs verdensarv.

Du kan læse mere om kysten og dens byer i dette link.

Nr. 8 Cinque Terre

En anden kyststrækning på listen, er Cinque Terre i Ligurien.

Det er du kan se de fem små byer, skrevet fra øst mod vest, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso al Mare.

Cinque Terre er med Porto Venere og øerne, Palmaria, Tino og Tinetto, er på UNESCOs verdenarv.

Læs mere om denne i dette link.

Vernazza Top-10 rejsemål i Italien
Peterskirken i Rom Top-10 rejsemål i Italien

Nr. 9 Vatikanet

Vatikanet og dennes museum samt Peterskirken er nummer 9 på listen.

Forvent god tid når du skal på museum. Køen kan, eller, den er oftest meget lang. Men det er klart, når du er der, skal du naturligvis også ind og se det.

Peterskirken er på UNESCOs verdensarv.

Læs mere om Rom og Vatikanet i dette link.

Nr. 10 Uffizi museet i Firenze

Uffizi museet, der er et verdenskendt kunstmuseum i Firenze, er nummer 10 på listen over de mest besøgte attraktioner i Italien.

Galleria degli Uffizi var det mest besøgte kultursted i Italien i 2021. Selv under en pandemi kom der mere end 1.7 millioner turister til museet.

Læs mere om Uffizi og Firenze i dette link.

Uffizi museet i Firenze Top-10 rejsemål i Italien
Langhe-Roero og Monferrato Top-10 rejsemål i Italien

Hvilke seværdigheder mangler du?

Som skrevet i starten, er der vanskeligt at lave denne top-10, for Italien er på alle måder et skattekammer over turistmål og seværdigheder.

Så hvilke steder og hvilke seværdigheder mangler du? Er der nogle som du er overrasket over at se her, og hvilken mangler du, som måske er din personlige favorit?

Dette kan jeg ikke komme med et bud på, men jeg vil forsøge at komme med nogle bud, hvilke seværdigheder og steder, som er en stærk kandidat til at komme i top-10 rejsemål i Italien. Men også hvad og hvilke, der er mine personlige favoritter.

Gardasøen

Den kender du, men er ikke på listen over de mest besøgte steder i støvlelandet. Jeg kan ikke svare på hvor mange turister, der hver sommer drager på sommerferie til Gardasøen, men det er mange.

Alligevel er den altså knap så populær ift. dem i Top-10.

Men Gardasøen er fantastisk. Vejret er allerede mildt fra det tidlige forår, så du kan faktisk i marts måned sidde og nyde solen i det stille vejr.

Udover vejret, er der også smukke byer langs søen. Hvis jeg skal pege på mine favoritter, er det Lazise, Sirmione og Riva del Garda.

Selvom Gardasøen ikke er i top-10, er regionen Veneto, den mest besøgte region i Italien. Dette skyldes i høj grad Gardasøen, men regionen byder også på byer som Verona og Venedig.

Siena i Toscana

Vi er i Toscana, hvor regionen er repræsenteret på listen ved duomo og Uffizi museet i Firenze og det skæve tårn i Pisa.

Men vi ved alle sammen godt, at det er en region som har meget mere at byde på, og selvom Firenze og Pisa virkelig kan noget, er der også en grund til at dykke ned i den sydlige del af Toscana.

Ikke langt fra Pisa, er der mulighed for at se Volterra, der er en gammel middelalderby, ligesom den endnu mere kendte San Gimignano, som er kendt for sine tårne, hvor der en gang var 100, men nu blot har 7 tilbage.

Uden jeg ved noget om det, men jeg vil gætte på, at Siena er placeret meget, meget højt, målt på besøgende. Ikke i top-10, men gætter på den er tæt på.

Siena er kendt for sin enorme plads, Il Campo, det imponerende klokketårn og ikke mindst de årlige hestevæddeløb, Palio di Siena.

Billedet du kan se ved hotel i Italien, er taget fra turen til Toscana i oktober 2022. Hyggeligt.

Val d’Orcia

Området er synonymt med Italien. Det er måske en overdrivelse, men tror faktisk ikke den er så langt væk den påstand.

Markerne med cypresser og med vingårde i horisonten, det er Italien, og det er altså i Val d’Orcia, som du finder i den sydlige del af Toscana.

Det er også nede i denne ende af regionen, at du finder de gamle byer fra Etruskerne, som i Pitigliano og Sorana.

Når du er her, er der faktisk ikke ret langt til den ikoniske by, Civita del Bagnoregio.

Dette område havde jeg faktisk troet, at den var i Top-10 rejsemål i Italien.

Puglia

Jo flere gange jeg har besøgt Puglia, jo mere og mere bliver jeg forelsket i denne region, som både har lækre kyststrækninger og smukke og fascinerende byer.

Det er her du kan se den hvide by i Ostuni. Ligeså hvid den er, er byerne Cisternino og Locorotondo, som begge er i nærheden af Alberobello. Byen er kendt for sine spektakulære Trulli huse og byen ligger i Valle d’Itria.

Ude ved kysten i Puglia finder du hovedstaden, Bari, men jeg vil anbefale dig at gå på opdagelse i Trani og Giovinazzo, som er nord for Bari, samt Polignano a Mare og Monopoli, som kun er 10 kilometer fra hinanden, og som byder på dejlige ferier på lækre strande.

I nord finder du Vieste og i syd finder du Gallipoli, og så kan du se ”sydens Firenze” i Lecce.

Sicilien

Vi kan nok godt blive enige om, at de italienske regioner i Toscana, Veneto og Lombardiet, men altså også Puglia i min optik.

Hvad der ikke er nævnt ind til videre i denne artikel, er Sicilien, hvis strande, historie, kunst og byer og meget mere, også er et besøg.

Når vi taler om regionerne, så er det nævnt, at Veneto er den mest besøgte i Italien. På de efterfølgende pladser finder vi Trentio-Alto Adige, Toscana, Emilia-Romagna, Lombardiet, Lazio, Campania, Puglia og Sardinien, som alle er i top-9 og på 10. pladsen finder  vi Sicilien.

Hvad skal du se på Sicilien?

Der er så meget. Palermo og Catania er de to største byer på øen. Ved Palermo kan du se Monreale eller tage en badetur ved en kendte strand i Mondello, som ligger få kilometer fra Palermos centrum.

Nede i syd i den vestlige del kan du se templerne ved Agrigento.

Når vi drager mod øst på Sicilien, er der en hyggelig by i Taormina, hvor du kan kombinere det ved en vandretur på Etna.

Du kan også tage syd for Catania og se Siracua, barok i Noto eller opleve den hyggelige atmosfære i Marzamemi.

Piemonte

Vi tager fra det allersydligste i Italien til noget af de nordligste i landet og kører op til Piemonte.

Regionen er den 12. mest besøgte region, og vi finder altså ikke noget i regionen, som er i Top-10 rejsmål i Italien.

Dette undrer mig, i hvert fald på en baggrund. Piemontes placering i det nordvestlige hjørne af Italien, gør det altså let for udenlandske turister i det vestlige Europa at tage på kør-selv-ferie til Italien.

Det er ganske let at komme dertil både fra Frankrig og Tyskland, og generelt de fleste lande i Europa.

Hvad skal du se i Piemonte?

Hvis vi går lidt mere i dybden af de forskellige seværdigheder i Piemonte, kan vi jo starte med hovedstaden i Torino.

For byen er meget mere end FIAT og industri. Den gamle italienske hovedstad, har et de smukkeste og majestætiske centrum i hele landet og både Piazza Castello og Mole Antonelliana.

Her kan du se flere slotte og palæer som du kan finde på UNESCOs verdensarvsliste. Bl.a. Piazza Castello og flere er i Torino, men det mest kendte af dem alle, er givetvis Reggia di Venaria, der ligger godt 15 kilometer nord for Torino.

Syd for regionens hovedstad finder vi Langhe-Roero Monferrato, der er et gigantisk og kendt vinområde, som ligeledes er på UNESCOs verdensarv.

Her kan du bl.a. se nogle af de smukkeste landsbyer i Italien, samt byerne Alba og Asti.

Dette kunne også nemt være på top-10 rejsemål i Italien, men der er selvfølgelig kun plads til 10.

Stranden i Boccadasse Top-10 rejsemål i Italien.

Min personlige favorit

Jeg elsker Italien og har mange favoritter i landet, der strækker sig fra Alperne og ned til Sicilien, men der er et lille hjørne, som jeg knuselsker og som du kan se et billede af her til venstre.

Stedet hedder Boccadasse og er kun 10 kilometer fra Genovas centrum. Dette lille hjørne med en lille strand, hyggelige gader, liv på cafeer og restauranter, er fuldstændig fantastisk.

Prøv det eller noget andet og især de smukke og mest besøgte top-10 rejsemål i Italien.