Skip to main content

Firenze har vel sagtens i alle byens dage, været et populært turistmål, i hvert fald i de sidste par hundrede år, hvor turismen begyndte at blomstre.

Historie er den ene ting, den anden er den historie, som du rent faktisk finder i denne smukke by, som endda kan prale af at være hovedstaden i Toscana.

Hvad der er mest populært, vil altid være en subjektiv mening, men dette kan dog sættes op på antal gæster, og der er hvor det måske ikke er muligt at måle ift. billetsalg, som f.eks på Piazza del Duomo, må der være forsigtige estimater som gør, at det ene er mere populært end det andet.

Inden vi rammer listen over de 10 mest populære og besøgte seværdigheder i Firenze, er det tid til at give lidt reklame for vores artikel, om netop Firenze.

Den læser du her.

Duomo i Firenze

Nummer 1. Piazza del Duomo

Piazza del Duomo er pladsen som du ikke undgår, eller skal gå udenom, når du er i Firenze. Den berømte katedral der i al sin enkelthed, er det mest berømte vartegn over byen. Dette gør den i stor stil sammen med klokketårnet og baptisteriet.

Her finder du et liv hele året rundt og pladsen prydes i sidekanterne med caféer, hvor du kan sidde en kold drink eller en af Italiens berømte kaffe, som du naturligvis også skal smage på turen.

Nummer 2. Piazza della Signoria

Denne plads betragtes som en af de vigtigste pladser i byen. Du finder den mellem Piaza del Duomo og Arno floden, nede ved Ponte Vecchio.

På pladsen kan du se Palazzo Vecchio, hvor du ved indgangen kan se en tro kopi af Michelangelo.

Se Loggia dei Lanzi, der er et lille frilandsmuseum. Neptunfontænen og rytterstatuen af Cosimo I er også seværdigheder, der er værd at studere.

Piazza della Signoria i Firenze

Nummer 3. Uffizi museet

Dette finder du på Piazzale degli Uffizi.

Nummer 4. Accademia Galleria

Dette finder du på Via Ricasoli.

Nummer 5. Palazzo Vecchio

Som skrevet overfor, er dette et vidunder du finder på Piazza della Signoria.

Uffizi museet i Firenze
Ponte Vecchio i Firenze

Nummer 6. Ponte Vecchio

Broen er det mest kendte tegn for Firenze, som den er sammen med Domkirken og Piazza del Duomo.

Stå på lettere afstand af broen og tag et foto som du vil tage frem i ny og næ, indtil du skal afsted igen, for det kommer du.

Gå ind på broen hvor der er et væld af mennesker og hvor du kan købe smykker i næsten alle butikkerne, for det er primært det de sælgende har på broen.

Nummer 7. Duomo

Nummer 8. Basilica Santa Croce

Som du ser på billedet. Kirken finder du på Piazza di Santa Croce

Nummer 9. Palazzo Pitti

Paladset finder du på Piazza Pitti, der ligger på den modsatte side af Duomo.

Basilica Santa Croce
Piazzale Michelangelo

Nummer 10 Piazzale Michelangelo

Vel det bedste område nær byen, hvor du kan få det smukkeste panoramaudsigt over byen.