Skip to main content

Syditaliens Milano

Catania er måske ikke en by, der i første omgang klinger i de skandinaviske turister. Men den østsicilianske storby, der har kælenavnet “Syditaliens Milano”, har i sandhed masser at byde på.
Indhold i denne artikel
Catania på 20 sekunder

Catania ligger på Siciliens østlige kyst mellem Messina og Siracusa, og med den stadig aktive vulkan, Mount Etna i baghaven, er byen særdeles smukt beliggende.

Catania er Siciliens næstestørste by efter Palermo, og er naturligvis også indehaver af en international lufthavn, som ligger få kilometer syd for byen.

Catania ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Catania
Syditaliens Milano

Catania

Byen er hovedkernen for den rigeste del af Sicilien, og byens omkreds er da også præget af øens jet-set.

Catania er moderne og har sit centrale punkt omkring den travle Via Etnea, hvor folk mødes på diverse caféer til dagens snak. Oplev byens barokstil bedst, når du traver ned ad Via Dei Crociferi, hvor det hele bare åbner sig, nøjagtig som kulisserne inde på byens teater, Teatro Massimo Bellini.

Seværdigheder

Nyd den fabelagtige Piazza del Duomo, hvor du også ser Fontana dell’Elefante, der er byen og fodboldklubbens symbol. Trænger du til en stille og rolig stund, så er en tur ned i den smukke park Villa Bellini ganske belejligt. Tæt derved finder du byens amfiteater, som også er ret tæt på den føromtalte hovedgade Via Etnea.

Den vestlige del af Sicilien er en ren gave til mennesket. Byen Siracusa, syd for Catania, har så meget at byde på, at det eneste ønske man har, er at blive i byen.

Catanias kendte badebyer, Taormina og Giardini-Naxos, hvor bølgerne fra det Ioniske hav er strandturistenes foretrukne badested, ligger kort tids kørsel nord for Catania.

Bemærk yderligere, at sejlturen fra Sicilien og over til Reggio Calabria på fastlandet, blot tager en times tid.

Tag en dagsrejse til Etna

Catania er to gange blevet ødelagt af voldsomme jordskælv, yderligere er den blevet dækket af lava, skabt af malerisk smukke, men meget hidsige Etna, der ligger nord for byen.

Hvis I vil på en guided tour, så kan du blive hentet på din destination af Excursions Etna, hvorfra turen går mod den højeste aktive vulkan i Europa. Få taget uforglemmelige panorama billeder fra 2000 meter over havets overflade.

Tag på en helt og aldeles sikker tur, og oplev lava, udsigt til Ioniske kyststrækning, og smag på lokale retter fra Etna.

Find mere information på hjemmesiden her.

Overnatning i Catania

3 bud på hoteller i Catania

På Booking.com, er Katane Palace Hotel meget populært, og det er ikke så mærkeligt. Du bor midt i centrum, og har samtidig kun 18 minutters gang til stranden.

På Plaza Hotel Catania, er vi små to kilometer på i et eksklusivt område med kun 4 kilometer til stranden. På San Max Hotel er vi midt i byens historiske centrum.

Katane Palace Hotel

Katane Palace Hotel i Catania

Katane Palace Hotel  via Booking.com

Se hotellet her

Plaza Hotel Catania

Plaza Hotel Catania

Plaza Hotel Catania via Booking.com

Se hotellet her

San Max Hotel

San Max Hotel Catania

San Max Hotel via Booking.com

Se hotellet her