Skip to main content
Monteriggioni er det ægte Toscana, hvor din ferie vil være præget af middelalder i en den smukke toscanske natur og lækker gastronomi.
Monteriggioni på 20 sekunder

Monteriggioni har en middelaldermur omkring hele byen, hvorfra du kan få et imponerende stykke udsigt over det omkringliggende landskab i Toscana.

Middelalderen er rammen omkring byen, ikke bare muren, men også byens centrum, der er stærkt forbundet med den store plads, Piazza Roma, som er byens dominerende centrum.

Byen ligger i kort afstand fra Siena og er perfekt til dagsture i Toscana.

Monteriggioni ligger i regionen Toscana
aostadalen region
Ferie i Monteriggioni

Sådan kommer du til Monteriggioni

Med bus og tog

Busforbindelsen mellem Siena og San Gimignano har Monteriggioni på ruten, som stopper på den store hovedvej nær byen.

Den nærmeste togstation finder du i Castellina in Chianti-Monteriggioni. Der er herfra togstationen busser videre ud i kommunen.

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Bil ferie i Italien

Med bil

Der er gode forbindelser til byen, ment på den måde, at uanset om du kommer fra Pisa, Firenze eller fra Siena i syd, er der godt med skilte dertil.

Parkeringsplads

Du kan som turist og besøgende ikke køre op til byen, men der er en stor parkeringsplads, blot cirka 50 meter fra porten til byen.

Her skal du være opmærksom på nogle ting.

Dels er der godt 60 p-pladser, så derfor er der rift om disse i weekender og ferier, og derudover går det rimelig markant opad fra p-pladsen og op til Monteriggioni.

Seværdigheder i Monteriggioni

Piazza Roma er kernen i byen. Det er her du kan sidde og få din cappuccino og nyde atmosfæren her, der på alle måder er rolig og magelig.

Du kan snildt, og du har selvfølgelig fortjent det, finde dig en stol, bestille noget at drikke, koldt eller varmt, og sidde og se udover den store piazza, som mest af alt, også sagtens kan kaldes for en større gårdsplads.

For det hele er som en landejendom, blot i væsentlig større forstand, for der er ikke mange huse eller gader og du kan let gå den igennem på ganske kort tid.

Seværdigheden er byen

Monteriggioni
Monteriggioni i Toscana

Chiesa di Santa Maria Assunta (Monteriggioni)

Denne Kirke, som har facade ud mod Piazza Roma, er den bygning som bedst bevarer byens middelalderlige træk.

Kirken er bygget i det 13. århundrede og rummer et maleri fra det 17. århundrede af Madonnaen, som byen fejrer hvert år i oktober.

Ydermurene om Monteriggioni

Murene står her stadig, som den også gjorde det i det 13. århundrede. De ydre vægge er omkring hele byen og målet i alt 570 meter.

Muren bliver dog afbrudt i ny og næ med 14 tårne.

Du skal købe billet for at komme op og gå på muren, men til gengæld får du både et godt billede over landskabet og byen deroppe fra.

Monteriggoni hotel i Toscana

Hotel i Monteriggioni

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Monteriggioni

Piazza Roma

Lidt billeder fra byens piazza og byen.

Billederne er taget meget tidligt om morgenen i nogle af de sidste dage i oktober, hvilket er noget af forklaringen på de få mennesker du kan se, og at det hele ikke åbent.

Monteriggioni

Siena

Sienas største seværdigheder ligger i en labyrint af smalle gader og gyder, rundt om den enorme, vifteformede Piazza del Campo.

Piazzaen er en af Europas største middelalderpladser, som ligger i hjertet af 17. contrade, en række sogne, hvis ældgamle rivaliseren, stadig udspilles to gange om året til Palio. Sienas Palio finder sted den 2. juli og den 16. august.

Piazza del Campo