Skip to main content

Riva del Garda er toppen af Gardasøen

Riva del Garda er Gardasøens nordligste by og er ideel til hygge, sol og strand og til dig som elsker windsurfing på den blanke sø.
Riva del Garda på 20 sekunder

Riva del Garda er en af de mest populære byer ved Gardasøen. Her kan du nyde den smukke og fabelagtige natur, som til tider kan virke barsk.

Efter en tur på vandet, er der alle muligheder for at få serveret lækker lokal mad lige ned til søen, eller i en af de mange restauranter i byen.

Riva del Garda ligger i regionen Trentino-Alto Aldige
Her ligger Trentino-Alto Adige
Ferie i Riva del Garda

Sådan kommer du til Riva del Garda

I Bil

Fra den dansk/tyske grænse er der knap 14 timers kørsel til Riva del Garda.

Trafik

Hvis du er i bil og er hernede om sommeren, så skal du påregne ekstra køretid på vejene omkring søen, men også ud til motorvejen. På vores ferie til byen oplevede vi enorme køer på til byen, men så sandelig også ud derfra og til motorvejen, som, hvis jeg husker helt rigtigt, er omkring 10-15 kilometer væk.

Problemet er, at der er ikke andre veje end den ene du kan køre, og her taler vi om begge dele, altså til de andre byer langs søen eller til motorvejen. Naiv som jeg var, så overraskede det mig faktisk en smule, at trafikken var så intens.

Dette skal på ingen måde holde dig væk, men blot være noget du er opmærksom på, når du skal herned. Her tænker jeg selvfølgelig de værste måneder er fra juni og til august.

Gardasøen Riva del garda

De bedste hoteller i Riva del Garda

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Riva del Garda. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Riva del Garda

Vejret i Riva del Garda

Det er ikke for sjov skyld, at det er her alle surferne tager hen, om det så er forår, sommer eller efterår. Der er en god vind heroppe, uden at det er generende når du går inde i byen. Men når du kommer ud på vandet, hvordan du så end gør det, så kan du mærke vindens brise i de smukke omgivelser.

På vores ferie kunne vi godt mærke forskel på Riva del Garda og den sydlige del af Gardasøen. Vi havde 28-30 grader, men når vi var på ture længere sydpå, som ved Lazise og ovre på vestsiden ved Limone sul Garda, kunne temperaturen snild hoppe på 34-35 grader.

Nu har vi ikke problemer med det ene eller andet. Det lyder måske heller ikke som den store forskel, men når du går i det, så kan du faktisk sagtens mærke forskellen. Måske vinden ved Riva del Garda, og manglen på den i de andre byer, der gør forskellen. Sandsynligvis.

Riva del Garda
Riva del Garda

Shopping i Riva del Garda

Byen har omkring 7.000 indbyggere, så der er naturligvis alle muligheder for at få en god med shopping, og er du kvinde, vil der formentlig være flere dage med denne beskæftigelse.

Inde i midtbyen er det de små butikker, der gør sig gældende, her hvor du bl.a. kan købe lokale vine, pasta og olivenflasker med dig hjem.

Byen er lang, virkelig lang, så når du bevæger dig udenfor centrum og følger den store gade ud af byen, er der større butikker herude, og så hvor du kan købe det, der på godt dansk hedder ragelse. Lad mig sige det kort, der er noget for enhver smag.

Restauranter i Riva del Garda

Selvom der er rigtig mange restauranter, kan det godt være svært at få et bord. Især hvis du rejser i højsæsonen. Det var en erfaring vi fik os, men vi var alligevel heldige at finde bord til os fire, både i den gamle bydel og også uden vi skulle lede efter et bord i flere timer.

Jeg kan huske jeg fik en virkelig god ret, som du kan se her på billedet, som måske ligner en omgang gullasch, uden at være det. Men jeg må alligevel slå et slag for Osteria degli Artisti, for deres venlige personale og formidable mad. Restauranten finder du på Via Disciplini 30.

Jeg kan nogle gange blive lidt gammel og kritisk, når man skal ud at spise i byer som disse. Nogle gange har jeg mistanken om, at mest af alt handler om at få nogle kunder igennem, uden at tænke så meget over kvaliteten af maden.

Men vi kan ikke klage over den mad vi fik og de restauranter vi besøgte for deres betjening og den mad vi fik serveret.

Gardasøen

Gardasøen

Læs meget mere om Gardasøen i vores store guide til den populære destination.

Find artiklen her.

Camping ferie

Vi har naturligvis også en større artikel, råd og inspiration om campingferie i Italien.

Den kan du læse her.