Skip to main content

Val di Fiemme i Dolomitterne

Val di Fiemme er et fortryllende sted i den friske og smukke natur i bjergene i Trentino-Alto Adige, der er populært sommer og vinter.

Hvis du mangler frisk luft og skal have bragt energi tilbage til dagligdagen, er det en god idé at læse om dette sted og stærkt overveje, om din næste ferie skal foregå i dette bjergrige område i Norditalien.

Val di Fiemme har den natur, som netop gør dette til et sted, som i mange hundrede år, har gjort det til et populært feriemål, både sommer og vinter.

Området er et fremragende udgangspunkt for vandreture og smukke udsigter over naturen, som springer dig i øjnene, uanset hvad du kommer til og på tidspunkt du er her.

Hotel i Val di Fiemme

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Hotel i Aostadalen

Sådan kommer du til Val di Fiemme

På motorvejen Brennero/Modena A22 tager du afkørslen ved Egna/Ora, hvor du følger Statale delle Dolomiti SS48 hvor du kører mod Cavalese.

Med fly

Den mest benyttede lufthavn er Bergamo, der er 250 kilometer fra Val di Fiemme. Den nærmeste lufthavn er i Bolzano, som er 46 kilometer derfra, men er sjældent benyttet fra Danmark.

Med tog og bus

Der er togstationer i Bolzano og Trento, som begge har busforbindelse til Val di Fiemme. Afstanden fra Trento er 60 kilometer, mens der fra Bolzano er 42 kilometer.

Med bus fra Trento skal du med Trentino Transporti, som kører fra kl. 06.00 til kl. 18.

Fra Bolzano skal du med Autobus SAD, som kører fra kl. 05.00 til kl. 21.00.

Dolomitterne

Dolomitterne er en bjergkæde i de østlige alper, og er en af de over 50 lokationer i Italien, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området med den flotte titel finder du i 3 regioner, Trentino-Alto Adige, Veneto og Friuli-Venezia Giulia, og de dækker hele 5 provinser (Trento, Bolzano, Belluno, Pordenone og Udine).

Den italienske bjergkæde, er naturligvis så smuk, at den er en del af UNESCO’s verdensarv. Dolomitternes flora og fauna, prydes med azurblå søer og bjergekæder op til over 3.000 meters højde.

Val Gardena i Dolomitterne
Skiferie i Italien

Skiferie i Val di Fiemme

Skiturismen er vigtig for området, der råder over formidable skibakker og pister, der samtidig er en del af dem meget anerkendte Dolomiti Ski, der strækker sig over hele det bjergrige område.

Flere mesterskaber bliver afholdt i området og dette vidner naturligvis om den kvalitet, som du finder på disse kanter, når du skal på skiferie.

OL 2026

Der er vinter OL i Milano-Cortina i 2026, og her er Centro del Salto vært for skihop konkurrencen.