Skip to main content

Dolomitterne er feriemål hele året

Dolomitterne i det nordlige Italien, er et yndet turistmål hele året rundt, hvad enten du er til skiløjper, eller som nu, hvor dens natur indbyder til smukke vandreture.
Dolomitterne på 20 sekunder

Dolomitterne er en bjergkæde i de østlige alper, og er en af de over 50 lokationer i Italien, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området med den flotte titel finder du i 3 regioner, Trentino-Alto Adige, Veneto og Friuli-Venezia Giulia, og de dækker hele 5 provinser (Trento, Bolzano, Belluno, Pordenone og Udine).

Den italienske bjergkæde, er naturligvis så smuk, at den er en del af UNESCO’s verdensarv. Dolomitternes flora og fauna, prydes med azurblå søer og bjergekæder op til over 3.000 meters højde.

Dolomitterne ligger i regionen Trentino-Alto Aldige
Her ligger Trentino-Alto Adige
Ferie i Dolomitterne
18 tinder over 3.000 meter

Smukt landskab

Det er ikke bare på landjorden de 192.000 hektar, som Dolomitterne fylder, pryder det norditalienske landskab, det er også i højden. Hele 18 tinder med en højde på over 3.000 meter findes i bjergkæden.

Området er som skabt til aktiviteter som vandreture og mountain-biking, samt naturligvis flere forskellige vintersportsaktiviteter, som f.eks i det mondæne og eksklusive Cortina D’Ampezzo.

Du vil også kunne skabe dig en pragtfuld ferie på 4-hjul, og udforske Dolomitternes snoede veje, ind og ud gennem store bjergpas, flotte blomstermarker og golde landskaber, der får tiden til at stå fuldstændig stille.

Dolomitterne

Road Trip!

Tag på road trip i Dolomitterne! Der er flere muligheder, hvor du kan tage en pause fra den trykkende varme ved Gardasøen, eller udforske de savtakkede tinder på en eller to ugers ferie.

Tag flyet til Bergamo lufthavnen, hvor du lejer en bil og kører de cirka 230 kilometer op mod Bolzano, hvor du allerede vil opleve hvor meget naturen forandrer sig undervejs.

Bolzano kan byde på Castel Roncolo, der ligger nord for byen, og kan let nåes til fods på den grønne promenade, Lungotalvera.

Du kan også besøge Castel Mareccio, der er tæt på det historiske centrum, og hvorfra du får en dejlig udsigt udover Catinaccio. Restauranterne byder typisk på lokale råvarer, hvor nord møder syd.

Fra Bolzano kører vi mod Ponte Nova, hvor du får jeres øjekast på Dolomitternes mægtige toppe. Byen ligger i 870 meters højde, omgivet af den mest rolige og uopdagede natur du kan forestille dig.

Fra 4-hjulet til 2-hjulet

Fortsæt til Val Di Fassa, der er en storslået dal, rammet ind i skovklædte skråninger og gigantiske klippeformationer, hvor Passo Pordoi når en højde på 2239 meter over havet.

Det er at anbefale, at du udforsker dette fantastiske område i nogle dage, slå dig ned og smag på den rolige stemning der præger området.

Nedstigningen herfra tager tid, men du bliver belønnet af naturen, der bare bliver mere og mere som et maleri.

Fortsæt mod La Villa, der spektakulært er placeret i Badia kommunen. I denne idylliske stilhed kan du opleve det hele fra oven i tandem-fly. Hvis altså du har modet til det?

Herfra stikker vi mod Cortina D’Ampezzo, der også lever i bedste velgående uden sne. Parker den 4-hjulede og hop over på den 2-hjulede, og udforsk de berømte tinder på mountainbike.

Sørg for at få tanket energien op til dette, da det i nogle tilfælde går lodret op, og ned naturligvis.

Giau Passet

På en af de smukkeste landeveje i Dolomitterne kører vi igennem Giau passet, der uden betænkningstid, er den smukkeste rute i disse vanvittige naturscener, der møder vores vej på hver eneste fremnået kilometer.

Passo di Giau er et alpinsk pas i 2.236 meters højde i Belluno provinsen, centralt beliggende mellem de to bjerge, Nuvolau (2.574 m), og Averau (2.647 m).

De fredelige landskaber omkring det, med enorme punkter, der giver én et fremragende panoramo udsigt over landskabet.

Vi er i den nordligste del af Veneto, godt en times kørsel fra Belluno, provinsens hovedstad. Passet forbinder Cortina d’Ampezzo med Colle Santa Lucia.

Fra Giau og til det kendte og eksklusive skiparadis, Cortina d’Ampezzo, er der blot 18 kilometer, men på et terræn, der fører dig op og ned af de skrå dolomitter.

Turen hen over Passo Giau er fremragende på alle måder, og det er især værd at nævne, at tage turen på motorcykel vil være en gave.

Føle naturen og vinden helt tæt på i disse omgivelser, det skal man blot en gang, for at tage turen igen og igen, og så forstår man så udmærket, at asfalten her konstant løbes over af den ene motorcykel efter den anden.

Afsted på MC!

Vi kigger lige nærmere på, hvad en tur på motorcykel tværs gennem Giau passet kan bringe med sig af lækre omgivelser.

Vi kan starte turen i Selva di Cadore i Val Fiorentina, der er en lille charmerende by nede i dalen, der i dette vidunderlige landskab byder på attraktive skisportsområder og ikke mindst faciliteter, hvor der absolut ikke mangler noget som helst.

Herfra går turen videre af Strada provinciale 638. Denne naturperle drager dig igennem hårnålesving, og efter 11 kilometers kørsel fører jer til Passo Giau.

Denne tur fører dig igennem tætte skove, med mange udsigtspunkter, hvor du kan nyde det utrolige landskab, mens Giau passet vil bringe dig 360 graders udsigt over de omkringliggende dale og toppe. Herfra er der udsigt til dalen ved Cortina d’Ampezzo, Tofane, Cristallo, Marmolada, Croda Rossa og Lavaredo.

Efter at have krydset Passo Giau holder vi os på vejen til Cortina d’Ampezzo, hvor vi vil gøre holdt ved Valle del Boite, efter det er gået en kende ned af bakke.

Droningen af Dolomitterne, som Cortina d’Ampezzo oftest kaldes grundet sin meget popularitet og skønhed, hvor tusinder af italienere og udlændinge kommer i flokkevis, både sommer og vinter. Her er der mange sportslige muligheder hele året, skiløb om vinteren til trekking om sommeren.

Passet Giau er lukket, derfor er der alle grunde til at planlægge din ferie på motorcykel, eller cykelferie her, når sommeren skal tilrettelægges.

Seværdigheder i Belluno

Belluno har bjerge i alle afskygninger omkring sig. Her finder du Parco nazionale delle Dolomiti Bellunesi, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, en titel som Belluno ønsker at komme i besiddelse af.

Bellunos motto, “byen mellem himmel og ord”, er da selv en skønhed, der fortjener et par dages ferie ved. Her midt i Valbelluna dalen, omgivet af de majestætiske tinder i Dolomitterne, og med byens centrum på Piazza del Duomo, er dette en fremragende destination, både vinter og sommer.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Dolomitterne. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Dolomitterne

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Dolomitterne. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Dolomitterne

Sådan kommer du til Dolomitterne

Med fly

Der er flere forskellige lufthavne i norditalien, hvorfra du kan komme op til Dolomitterne, så selvom der er en lufthavn i Bolzano, der er den eneste store lufthavn i Trentino-Alto Adige, er det de færreste flyselskaber, som flyver dertil.

Flyver du til Bergamo, Verona eller Venezia, er der mulighed for at komme til Dolomitterne med bus.

I perioden fra november til april, er der Fly Ski Shuttle, der kører fra disse lufthavne og op til skistederne. Bemærk dog, at de kun kører lørdag og søndag.

Tog

Med tog

Fra togstationerne i Trento og Roverto, er der videre forbindelse til de små byer, som især i vintermånederne, er attraktive, så du slipper for kørsel på vejene.

Fra de to byer, hvis stationer ligger centralt, er der både tog og busforbindelse til skiløjperne. I Folgarida og Marilleva, er der nære togstop ved skilifterne. På 12 minutter kan du ved hjælp af togforbindelsen nå Folgarida, Marilleva og Madonna di Campiglio.

Freccialink

Her snakker vi om en tur med tog og bus. Det er ikke alle steder i bjergene, at togene kan komme, men her kan du købe en billet, som gælder fra det sted du står på, og til din sidste destination. Dette betyder, at du kan skifte fra tog og over til bus på samme billet.

Husk at købe din billet inden du står på toget. Husk at stemple den inden du stiger på og beholde den indtil du er fremme. Fra du stempler gælder billetten kun i et tidsrum, og har du ikke husket det, risikerer du en bøde som skal betales med det samme.

Tag toget i Dolomtterne

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Cortina d'Ampezzo

Skiferie i Cortina d’Ampezzo

Tag til Dolomitterens Dronning og stå på ski i et af de mest luksuriøse områder i Europa.

Området er pragtfuldt uanset om du vælger det om sommeren eller om vinteren, så er der noget for alle aldre i alle former for grader og temperament.

Læs mere om Cortina d'Ampezzo

Skiferie i Canazei

Canazei er et populært hele året, som i særdelshed byder på de fedeste skiløjper om vinteren.

Med sin beliggenhed i den smukke Val di Fassa dal, er der noget både sommer og vinter.

Læs mere om Canazei

Canazei
Lago di Braies i Trentino-Alto Adige

Lago di Braies

Braies dalen er et vidunderligt område i Dolomitterne, hvor søen sætter stemningen for den hygge og atmosfære i naturens ånd.

Vi er virkelig oppe nordpå i Italien, helt op i det fantastiske Sydtyrol, hvor der er lige så meget tysk sprog, som italiensk, og nogle steder endda mere.

Læs mere om Lago di Braies

Tre Cime di Lavaredo

Tre Cime di Lavaredo i Trentino-Alto-Adige, er symbolet i Dolomitterne og de tre toppe er på UNESCOs verdensarvsliste.

Læs mere om Tre Cime di Lavaredo
Tre Cime di Lavaredo i Alto Adige