Skip to main content

Val Gardena i Dolomitterne

Val Gardena er et af de smukkeste områder i Dollomitterne, og som er åbent hele året for om du skal på skiferie eller sommerferie

Val Gardena ligger oppe i det sydtyrol i det nordige Italien ved Bolzano provinsen. Her bliver du ikke skuffet, for det er de vildeste naturscener du bliver vidne til, om det så er sommer eller vinter.

Netop de 4 årstider, som vi kender så godt herhjemme, er også et begreb vi kan sige om Dolomitterne, og de farver, som netop de 4 årstider giver.

Årstiderne i Val Gardena

Den lokale befolkning er stærkt begunstiget i denne natur, og for at bo i et område, som er så smukt og spektakulært på alle tænkelige måder, som tilfældet er her i Val Gardena.

Vinter

Heroppe i de højeste bjerge i Dolomitterne, er det sin sag at finde ud af, hvilke skibakker man skal op på næste gang

Disse smukke omgivelser får lige en ekstra tand, når vi taler om smukt og skønt, når de enorme bjerge og dale bliver i klædt hvidt sne.

Vintersport i Val Gardena er populært og du kan gøre det fra november til slut marts/start april.

Forår

Når engene og dalene bliver grønnere og Val Gardena og dennes vilde alpine blomster springer ud, giver det dig et unikt tidspunkt, at gå på tur i disse omgivelser og giver dig en fredfyldt atmosfære i denne mosaik af et blomsterhav.

Hiking og monutainbike er et stort hit på disse kanter, og det starter nu i foråret og slutter først, når det første sne kommer dalene ned fra himlen.

Sommer

Er den allergrønneste årstid i Val Gardena og der bliver ikke lige så hedt i juni, juli og august, som i andre store dele af Italien.

Efterår

Tag et smut til dette område i september og oktober, for her kan du se bjergene få de brune nuancer, som du måske kun har set på billeder.

Tag et lille smut op i højderne og få dig en udsigt over bjergene og se dette fascinerende syn, når bjergene forandrer sig i farverne.

Byerne

Ortisei er den mest kendt by i Val Gardena, og det er især den, der er kendt for sine skiferier. Det er en lille hyggelig by, som arter sig til ferie hele året rundt.

Selva di Val Gardena er også et besøg værd, hvor du bl.a. kan se det imponerende slot, Castello Gardena. Byen ligger nabo til den imponerende bjergkæde, Gruppe del Sella.

Hotel i Val Gardena

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Hotel i Aostadalen

Dolomitterne

Dolomitterne er en bjergkæde i de østlige alper, og er en af de over 50 lokationer i Italien, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området med den flotte titel finder du i 3 regioner, Trentino-Alto Adige, Veneto og Friuli-Venezia Giulia, og de dækker hele 5 provinser (Trento, Bolzano, Belluno, Pordenone og Udine).

Den italienske bjergkæde, er naturligvis så smuk, at den er en del af UNESCO’s verdensarv. Dolomitternes flora og fauna, prydes med azurblå søer og bjergekæder op til over 3.000 meters højde.

Val Gardena i Dolomitterne