was successfully added to your cart.

Kurv

Verona – vidunderligt knudepunkt ved Gardasøen

Er Gardasøen sommerens feriemål, skal du ikke snyde dig selv for Verona. Fra den sydlige del af Gardasøen, er der nemlig kun en halv times kørsel til Romeo og Julie.
Verona på 20 sekunder

Vidunderlig by! Det er det første, der falder én ind, når man går rundt i Verona. Og det er den, uanset hvilket tidspunkt du har valgt at besøge byen, da byen har et mildt klima hele året rundt.

Verona ligger i den sydlige del af Veneto. Herfra er der alle muligheder.

Verona er nemlig knudepunkt for de trafikkerende, der skal til Modena, Milano, Venedig, og naturligvis nordpå mod Brenner.

Verona ligger i regionen Veneto
Her ligger Veneto
Ferie i Verona

Vidunderligt knudepunkt ved Gardasøen

Turen til Verona

Verona er alt fra fantastiske naturscener i Trentino Alto-Adige regionen, til de berømte badebyer ved Gardasøen, Sirmione, Lazise, Desenzano og Bardolino.

Eksempelvis er der godt 300 kilometer op til det berømte skisportssted, Cortina d’Ampezzo.

Er det kør-selv ferie du tager på, så er der kun to timers kørsel fra Brenner-passet, og ned til den smukke by.

Trafikken kan være meget tæt her, og i sommermånederne, er weekendkørsel, en ganske horribel sag, så planlæg turen godt!

Lufthavnen i Verona, ligger 12 kilometer syd for byen, den er dog begrænset benyttet for os skandinavere. Der er fra lufthavnen i Bergamo, 1 times kørsel til Gardasøen og halvanden times kørsel til Verona.

Seværdigheder i Verona

Inde på Piazza Bra ligger Veronas romerske Arena. Det er her, de berømte operaaftener finder sted om sommeren, og er virkelig et besøg værd.

Du skal naturligvis også besøge Julies hus (Casa di Giulietta), hvor balkonen som Romeo kravlede op ad, er et rent tilløbsstykke for turisterne.

Nyd atmosfæren inde på Piazza Erbe, hvor du kan købe alt hvad du kan tænker dig af de lokale specialiteter ,der findes indenfor den veronesiske gastronomi.

Drinks og Preben Elkjær

Få dig en formidabel udsigt over byen, oppe fra Teatro Romano, følg det klare vand i Adige-floden, som der løber igennem hele byen.

Preben Elkjær?! Han huskes stadig, og er fortsat en af byens helte, tilbage fra 1985, hvor Hellas Verona vandt klubbens hidtil eneste mesterskab.

Tag en kold drink, gerne vand, ude ved en af de mange caféer ved Stadio Bentegodi, hvor der fortsat er mange billeder af Hr. Elkjær Larsen. Nostalgi og glæde, ståler ud af de lokale, når du fortæller du er fra Danmark.

hotel verona
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Verona. 

Her skal du overnatte i Verona

De bedste hoteller i Verona

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Verona.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Verona her

Bestil flybilletter til Verona

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Verona i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Verona

Billige flybilletter

Italiens bedste Tiramisu

For de kageglade

Enhver restaurant med respekt for sig selv, vil sandsynligvis påstå, at de laver den bedste mad, har den bedste forret, hovedret og naturligvis, den bedste dessert.

Det sidste fik vi dog syn for sagen for i Verona, hvor de i den grad har den bedste Tiramisu i Italien. Ikke i Verona, regionen, nej, i hele Italien. Intet mindre!

Stedet hvor vi fandt den, er på Ristorante Pizzeria Nastro Azzurro, som er placeret ved Piazza Brá i hjertet af Verona.

Tira Mi Su

Charmerende restaurant

Restauranten er placeret inde i en lille smøge ved den store plads, gaden hedder Vicolo Listone.

Her får du først og fremmest en fremragende betjening, service i verdensklasse, og derudover er tjenerne gode til engelsk, hvilken kan være en sjældenhed i Italien, men ret så fordelsagtig for mange turister.

Og tjeneren ved vores bord var ikke i tvivl, da han skulle fortælle om husets Tiramisu, som ubetinget er Italiens bedste. Du finder den ikke bedre andre steder!

Vores vurdering

Undertegnede har dog ikke alverden forstand på Tiramisu, eller for den sags skyld om andre desserter, men nød den naturligvis i stor stil.

Og jeg kan med rette skrive og fortælle, at det må være Italiens bedste Tiramisu jeg har spist på Ristorante Nastro Azzurro i Verona, med en formidabel udsigt over Piazza Brá og på byens imponerende amfiteater.

Den skal I naturligvis også prøve, læs mere på deres hjemmeside.

Velbekomme!

I Romeo og Julies fodspor

Kærlighedsferie

Hvornår går man ikke og tænker på en romantisk ferie med sin partner?

Det gør man vel ret ofte, og hvorfor ikke tage turen til Verona, der binder sammen på historien om den største kærlighedshistorie, som vi formentlig nogensinde har hørt om – Romeo og Julie!

Verona er uden tvivl en af de mest romantiske byer i Europa, naturligvis stærkt hjulpet af historien om Romeo og Julie.

Tag en evt. forlænget weekend i byen, oplev den gamle bydel, de mange shopping muligheder, og Casa di Giulietta.

piazza erbe
springvand i verona

Casa di Giulietta

Start besøget ved Casa di Giulietta, en gammel middelalderlig bygning, beliggende ved Piazza Cappello. Det var her historien udspillede sig.

Når billederne af balkonen er taget, kan I efterlade en besked på væggen ved huset. HUSK – Rør på venstrebryst på den bronzestatue af Julie, traditionen siger, at det giver held.

I må naturligvis heller ikke gå glip af et blik på Romeos gravsted.

Piazza Erbe

Fortsæt ned til Piazza Erbe, placeret foran området ved Forum Romanum, der i 2012 blev kåret til verdens mest elskede Piazza i Italien.

Den nordlige side af pladsen, finder I rådhuset og Torre dei Lamberti, sidstnævnte er 84 meter høj. I den vestlige side finder I Palazzo Maffei, der består af 3 etager og prydet med 6 statuer på toppen.

Fortsæt derefter turen til Piazza dei Signori, et smukt sted, hvor I kan statuen af Dante.

Arena di Verona

Ingen Verona uden et besøg ved Arena di Verona, der sammen med Casa di Giulietta, er et sandt ikon for byen.

Om sommeren er det sted for de berømte operaer, plus mange koncerter. Afslut dagen på Piazza Bra, og nyd noget koldt ved en af de mange caféer.

Det er ren kærlighed, og det bliver næppe mere romantisk!