Skip to main content

Verona – vidunderligt knudepunkt ved Gardasøen

Er Gardasøen sommerens feriemål, skal du ikke snyde dig selv for Verona. Fra den sydlige del af Gardasøen, er der nemlig kun en halv times kørsel til Romeo og Julie.
Verona på 20 sekunder

Vidunderlig by! Det er det første, der falder én ind, når man går rundt i Verona. Og det er den, uanset hvilket tidspunkt du har valgt at besøge byen, da byen har et mildt klima hele året rundt.

Verona ligger i den sydlige del af Veneto. Herfra er der alle muligheder.

Verona er nemlig knudepunkt for de trafikkerende, der skal til Modena, Milano, Venedig, og naturligvis nordpå mod Brenner.

Verona ligger i regionen Veneto
Her ligger Veneto
Ferie i Verona

Vidunderligt knudepunkt ved Gardasøen

Turen til Verona

Verona er alt fra fantastiske naturscener i Trentino Alto-Adige regionen, til de berømte badebyer ved Gardasøen, Sirmione, Lazise, Desenzano og Bardolino.

Eksempelvis er der godt 300 kilometer op til det berømte skisportssted, Cortina d’Ampezzo.

Er det kør-selv ferie du tager på, så er der kun to timers kørsel fra Brenner-passet, og ned til den smukke by.

Trafikken kan være meget tæt her, og i sommermånederne, er weekendkørsel, en ganske horribel sag, så planlæg turen godt!

Lufthavnen i Verona, ligger 12 kilometer syd for byen, den er dog begrænset benyttet for os skandinavere. Der er fra lufthavnen i Bergamo, 1 times kørsel til Gardasøen og halvanden times kørsel til Verona.

Marked på Piazza Erbe i Verona

Tag toget til Verona

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Seværdigheder i Verona

Inde på Piazza Bra ligger Veronas romerske Arena. Det er her, de berømte operaaftener finder sted om sommeren, og er virkelig et besøg værd.

Du skal naturligvis også besøge Julies hus (Casa di Giulietta), hvor balkonen som Romeo kravlede op ad, er et rent tilløbsstykke for turisterne.

Nyd atmosfæren inde på Piazza Erbe, hvor du kan købe alt hvad du kan tænker dig af de lokale specialiteter ,der findes indenfor den veronesiske gastronomi.

Drinks og Preben Elkjær

Få dig en formidabel udsigt over byen, oppe fra Teatro Romano, følg det klare vand i Adige-floden, som der løber igennem hele byen.

Preben Elkjær?! Han huskes stadig, og er fortsat en af byens helte, tilbage fra 1985, hvor Hellas Verona vandt klubbens hidtil eneste mesterskab.

Tag en kold drink, gerne vand, ude ved en af de mange caféer ved Stadio Bentegodi, hvor der fortsat er mange billeder af Hr. Elkjær Larsen. Nostalgi og glæde, ståler ud af de lokale, når du fortæller du er fra Danmark.

hotel verona
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Verona. 

Her skal du overnatte i Verona

De bedste hoteller i Verona

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Verona.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Verona her

Bestil flybilletter til Verona

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Verona i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Verona

Billige flybilletter

Italiens bedste Tiramisu

For de kageglade

Enhver restaurant med respekt for sig selv, vil sandsynligvis påstå, at de laver den bedste mad, har den bedste forret, hovedret og naturligvis, den bedste dessert.

Det sidste fik vi dog syn for sagen for i Verona, hvor de i den grad har den bedste Tiramisu i Italien. Ikke i Verona, regionen, nej, i hele Italien. Intet mindre!

Stedet hvor vi fandt den, er på Ristorante Pizzeria Nastro Azzurro, som er placeret ved Piazza Brá i hjertet af Verona.

Tira Mi Su

Charmerende restaurant

Restauranten er placeret inde i en lille smøge ved den store plads, gaden hedder Vicolo Listone.

Her får du først og fremmest en fremragende betjening, service i verdensklasse, og derudover er tjenerne gode til engelsk, hvilken kan være en sjældenhed i Italien, men ret så fordelsagtig for mange turister.

Og tjeneren ved vores bord var ikke i tvivl, da han skulle fortælle om husets Tiramisu, som ubetinget er Italiens bedste. Du finder den ikke bedre andre steder!

Vores vurdering

Undertegnede har dog ikke alverden forstand på Tiramisu, eller for den sags skyld om andre desserter, men nød den naturligvis i stor stil.

Og jeg kan med rette skrive og fortælle, at det må være Italiens bedste Tiramisu jeg har spist på Ristorante Nastro Azzurro i Verona, med en formidabel udsigt over Piazza Brá og på byens imponerende amfiteater.

Den skal I naturligvis også prøve, læs mere på deres hjemmeside.

Velbekomme!

I Romeo og Julies fodspor

Kærlighedsferie

Hvornår går man ikke og tænker på en romantisk ferie med sin partner?

Det gør man vel ret ofte, og hvorfor ikke tage turen til Verona, der binder sammen på historien om den største kærlighedshistorie, som vi formentlig nogensinde har hørt om – Romeo og Julie!

Verona er uden tvivl en af de mest romantiske byer i Europa, naturligvis stærkt hjulpet af historien om Romeo og Julie.

Tag en evt. forlænget weekend i byen, oplev den gamle bydel, de mange shopping muligheder, og Casa di Giulietta.

Romeo og Julie i Verona

Casa di Giulietta

Start besøget ved Casa di Giulietta, en gammel middelalderlig bygning, beliggende ved Piazza Cappello. Det var her historien udspillede sig.

Når billederne af balkonen er taget, kan I efterlade en besked på væggen ved huset. HUSK – Rør på venstrebryst på den bronzestatue af Julie, traditionen siger, at det giver held.

I må naturligvis heller ikke gå glip af et blik på Romeos gravsted.

Piazza Erbe

Fortsæt ned til Piazza Erbe, placeret foran området ved Forum Romanum, der i 2012 blev kåret til verdens mest elskede Piazza i Italien.

Den nordlige side af pladsen, finder I rådhuset og Torre dei Lamberti, sidstnævnte er 84 meter høj. I den vestlige side finder I Palazzo Maffei, der består af 3 etager og prydet med 6 statuer på toppen.

Fortsæt derefter turen til Piazza dei Signori, et smukt sted, hvor I kan statuen af Dante.

Arena di Verona

Ingen Verona uden et besøg ved Arena di Verona, der sammen med Casa di Giulietta, er et sandt ikon for byen.

Om sommeren er det sted for de berømte operaer, plus mange koncerter. Afslut dagen på Piazza Bra, og nyd noget koldt ved en af de mange caféer.

Det er ren kærlighed, og det bliver næppe mere romantisk!

Weekendtur til Verona

På en lækker forårsdag i Danmark, starten af april måned, startede vi bilen hjemmefra for at køre til lufthavnen og stige på et fly som skulle tage os med til Bergamo.

Herfra skulle vi videre med toget til Verona, og her skal du være opmærksom, for det kan sagtens være at toget vil have dig til Milano, inden du så skal tilbage igen mod Bergamo, og Verona, hvilket ikke vil give nogen mening. Derfor købte vi togbilletten til et regionaltog, som også er markant billigere end med de rød/hvide lyntog (frecciarossa). På turen fra Bergamo og til Verona skulle vi skifte tog i Brescia og dette medførte naturligvis lidt ventetid, men stadig både billigere og hurtigere, end hvis du ville til Milano, inden det igen skulle mod Veneto.

Fra togstationen og ind til hotellet

Togstationen i Verona ligger godt halvanden kilometer fra centrum, og der er selvfølgelig både bus og taxa, som kan transportere dig derind. Men har du friske ben, så vil jeg anbefale dig at gå turen ind til centrum, for dels er den, som skrevet, ikke lang, og så er turen smuk og det er den især jo nærmere du kommer ind mod centrum, med Piazza Bra lige umiddelbart efter porten.

Hotel

Jeg må nok indrømme, at det ikke var på denne tur der var til store og flotte 5-stjernede hoteller, men derimod et lille B&B som er noteret for 2 stjerner. Vi havde booket Bed & Breakfast Accademia Verona på Booking.com, og her har antal stjerner ingen betydning, for der var både hyggelig og rart, sød betjening og den største værdi havde stedets beliggenhed. B&B Accademia ligger på Via dei Mutilati, 300 meter fra Piazza Bra med den smukke Arena. Mere centralt kommer vi næppe.

Preben Elkjær

Denne tur til Verona var ikke min første til byen, men det var første gang jeg skulle se fodbold her, og netop fodbold var årsagen til besøget. Den kamp vi skulle se mellem Hellas Verona og Inter på Stadio Bentegodi kommer vi nærmere ind på længere nede i artiklen. Men fodbold betyder meget for italienerne og det italienske folk glemmer heller ikke deres helte, som vores egen Preben Elkjær er en af, da han tilbage i 1985 var med til at sikre Hellas Verona deres hidtil eneste mesterskab.

Elkjær glemmes ikke

Når du kommer ind på forskellige barer eller caféer, så kan du du af og til se billeder hængende på væggen fra den gang og Elkjær Larsen, som han hedder på de kanter, er naturligvis altid med på et af dem. Elkjær spillede i Hellas fra 1984 til 1988 og blev både nøglespiller og holdets yndling blandt klubbens fans.

Æresborger

Hvad store fodboldspillere betyder for italienerne vidner en sommerdag i 2018 om, da Elkjær blev æresborger i Verona. Det er givetvis kun i Italien det kan ske. Men alt dette var et sidehop, for det var kun for at nævne at vi skulle ned og se fodbold. Tilbage til weekendturen.

piazza bra verona
Piazza bra verona

Piazza Bra

Som skrevet boede vi ikke langt fra Piazza Bra, hvor du finder Arena, hvor der om sommeren afholdes store operakoncerter, som tusinder af mennesker valfarter til fra hele verden. Du har naturligvis mulighed for at komme ind og se amfiteateret, der hver sommer er vært for verdens største udendørs opera.

Arena er et af de største amfiteatre i Italien, kun overgået af Colosseo i Rom og Santa Maria Capua Vetere er større end dette i Verona, der uden tvivl er byens største vartegn. Nøjagtig som Colosseo, er amfiteateret benyttet til flere gladiatorkampe med eksotiske dyr. På dette tidspunkt kunne der være 30.000 mennesker på stedet.

Opera og UNESCO

I dag, er der som skrevet operasæson om sommeren, men der afholdes adskillige andre koncerter og events i arenaen.

Byens historiske centrum, som vi netop bevæger os rundt i lige nu inde på Piazza Bra, har siden år 2000 været på UNESCO’s verdensarvsliste.

Når du går ind på Piazza Bra ser du den store middelalderlige port, som første gang blev skrevet om i 1257 og som skulle forbinde Bra med forstæderne.

Tiramisu og drinks

Det var netop her vi fik Veronas bedste tiramisu, som du kan læse om højere på siden og det var her en af mine rejsekammerater fik en alkoholisk drink, hvor i der var puttet en sjat peber. Drinken husker jeg ikke navnet på og den kan givetvis ikke anbefales.

På vej mod Casa Giulietta og Piazza Erbe

Indgangen til Piazza Bra, selve pladsen og ikke mindst Arena giver store indtryk, men de stopper ikke her selvom du forlader stedet og bevæger dig derfra og skal over mod Casa Giulietta. Det er vel fordi byen emmer af kærlighedshistorien med Romeo og Julie, at Verona kaldes kærlighedens by.

Vi kommer forbi et væld af butikker som sælger alt det som du står og mangler og som beviser, at du har været i Verona, og det er derfor det vil tage pænt mange timer at komme fra Piazza Bra og over til Casa Giulietta, selvom der egentlig ikke er ret langt at gå.

Balkonen hvor Julie stod ligger inde i en lille gårdsplads og smøgen derind er meget træng. For du må prøve at forestille dig Verona, med al dens seværdigheder og herligheder, er en meget populær destination, Julies balkon er i den grad et tilløbsstykke. Så for at gøre en lang historie kort, der er rigtig, rigtig mange mennesker på meget lidt plads.

Casa Giulietta finder du på Via Cappello 23. Entré prisen ligger mellem 5 og 10 euro.

Både Casa Giulietta og Piazza Erbe kan du læse lidt mere om ovenover. Lad mig notere for dig, at der på Piazza Erbe er et stort marked, hvor der er mulighed for at købe frugt og naturligvis en masse forskellige slags souvenirs. Jeg er ikke 100% sikker på om der er marked hver eneste dag. På denne tur var vi på pladsen en fredag, og der var marked, og på en anden tur til Verona, var vi der på en tirsdag, og der var der også marked, så det kan tænkes der er marked hver dag.

Adige floden

Verona bliver nærmest delt i to grundet den 410 kilometer lange flod, Adige, som løber oppe fra Trentino-Alto Adige, og løber hele vejen ned til Adriaterhavet ved Chioggia.

Ponte Pietra

For at få en god udsigt over Verona skal du over på den anden side af Adige floden og det kan du bl.a. komme ved at gå over Ponte Pietra, der er den ældste bro i Verona og det sidste der er tilbage fra romertiden.

På vores tur på broen stod der en mand/kvinde, der var forklædt som en sfinks og som forsøgte at tjene en skilling. Han/hun skulle naturligvis stå helt stille, men man kunne forestille sig, at vedkommende ikke var helt ædru, for det var nogle mystiske bevægelser, sfinksen kom med ind i mellem.

Men tag en rolig tur over broen og få nogle flotte udsigter derfra og et godt billede med hjem til samlingen.

Castel San Pietro

Flotte udsigter, det er hvad du får fra haverne ved Castel San Pietro. Når du er kommet herover på den side fra Ponte Pietra går du til venstre, og herfra er der god skiltning til Funicolare, som vil transportere dig de små 160 meter op af bakken. Turen koster 2 euro for en returbillet og 1 euro for en enkelt tur op, og så skal du så gå de mange meter ned.

Det sidste gjorde vi, hvilket gav nogle fine øjeblikke på de flotte huse der ligger på turen ned. Så har du gode ben, er det anbefalet herfra, at du går ned.

Men det var hele turen værd at komme op og se Verona fra oven. Virkelig en betagende by, når du har den for dine fødder.

Det er efterhånden ved at være tid til fodbold i Verona.

casa giuletta verona
verona

Fodbold i Verona

Vi har været inde omkring Preben Elkjærs tid i Hellas Verona, men midt i 80’erne, hvor Hellas bl.a. vandt det italienske mesterskab, er lang fra den styrke som klubben befinder sig i lige nu, her hvor vi har rundet 2020.

2 klubber i Verona

Byen kan udover Hellas og så byde på Chievo, som godt nok befinder sig i en forstad til Verona, men både Hellas og Chievo deler samme stadion, nemlig Stadio Marcantonio Bentegodi. Det er dog hverken mesterskaber eller Champions League pladser vi taler om for de to klubber, men den nederste del i Serie A eller, for Chievos vedkommende, toppen af Serie B.

Stadio Marcantonio Bentegodi

Jeg har set rigtig mange fodboldkampe i Italien, og dermed også rigtig mange forskellige stadions rundt omkring i hele landet. Men for at være helt ærlig, så er Bentegodi ikke det fedeste stadion jeg har besøgt, for dens mærkelig struktur med små, smalle sektioner, er lidt mystisk, og så er løbebanen jo ikke fantastisk, men den finder vi jo på mange stadions i dette vidunderlige land.

Transport til Bentegodi

Bentegodi ligger en halv times gang inde fra Piazza Bra, men vil anbefale dig at tage bybussen derud, som kører hver halve time inde fra pladsen. Sørg for at komme med bussen i den rigtige retning, for da vi var med, havde vi ikke orienteret os rigtigt, og tog først med ud i den modsatte ende af byen, end hvor stadion ligger. Busserne stopper tæt på stadion, så det er nemt at gå det sidste stykke derhen.

Billetter

Til den kamp mod Inter købte vi billetterne i en kiosk, som ligger i nærheden af Piazza Bra. Ikke på selve pladsen, men i en af de mange sidegader som hører dertil. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke husker navnet på butikken, men det kan muligvis være på turistkontoret, om ikke andet, er det muligt at få et svar hos dem, hvor du kan købe din billet til kampen.

Link til Hellas Veronas hjemmeside om billetter findes her.

Hellas verona stadio bentegodi

Kampen mod Inter

I denne sæson hvor vi så Hellas mod Inter, sæson 2015-2016, var Hellas temmelig presset i bunden af Serie A, og det var tydeligt i en kamp som mod Inter, at der var stor forskel på de to mandskaber. Gæsterne fra Milano vandt da også kampen med 3-0 og desværre for hjemmeholdet, så brændte Luca Toni et straffespark i løbet af kampen, hvor det var muligt for Hellas at få et point, hvis der altså var blevet scoret.

Men trods det klare nederlag mod en klart bedre modstander, så var der en fantastisk stemning på Bentegodi, hvor der var kommet mere end 25.000 tilskuere på plads, og med en kapacitet på lidt mere end 31.000, så var det en fed oplevelse.

stadio bentegodi verona