Skip to main content
Sirmione på 20 sekunder

Sirmione ved Gardasøen er en af de mest besøgte byer i Italien, grundet dens klimavenlige placering ved søens sydlige bredde.

Byens største vartegn er Scaligero slottet, som er omringet af søen hele vejen rundt. Men byens historiske centrum har den charme som du er kommet til Italien for.

Sirmione ligger i Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Sirmione
Sirmione

Sådan kommer du til Sirmione

I bil

Du finder byen nede på Gardasøens sydlige bred, hvor den gå ud på den lange tange, som grener sig op i søen.

Fra grænsen til Tyskland ved Padborg har du kun 1389 kilometer foran dig. Dem kører dy forholdsvis igennem Tyskland på, hvor du så kommer ind i Østrig, over Brennerpasset, og derfra videre på motorvejen ned til Sirmione.

Som skrevet ligger byen nede ved søens syd, så du drejer fra ved Lago di Garda Sud, og herefter tager du SR450 og fortsætter 13 kilometer indtil du rammer SR11 og fortsætter mod Sirmione.

Med fly

Lufthavnen i Verona er ikke meget mere end cirka 20 kilometer væk. Langt de fleste vil dog lande i enten Milano eller Bergamo.

Fra Bergamo lufthavnen, Orio al Serio, har du ikke andet en lille times kørsel i bil.

Med tog

Der kører ikke tog op til Sirmione, men skal du med tog, er det heller ikke et problem. Hvad enten du kommer fra Verona eller Milano/Bergamo, er der stop ved Desenzano hvor du skal med bus i de sidste kilometer.

Bussen vil stoppe ved Via Colombare, hvor du har 1 kilometer op til Sirmione.

Beliggenheden

Sirmione er en af de mest populære destinationer ved Gardasøen og er en by, som hvert eneste år, primært i sommerferien, bliver valfartet til solhungrende folk fra det køligere nordeuropa.

Halvøen deler Gardasøens sydlige bredde op i to dele. De to bugter ved Desenzano og Peschiera del Garda bliver delt af halvøen, som også hedder Sirmione.

Mildt klima

Beliggenheden og klimaet gør, at vandet på disse kanter, er kendt for at være helbredende, takket være det termiske vand.

Populært er byen, og det er ikke sært, for der er mildt klima det meste af året. Jeg har besøgt byen i januar, hvor vi kunne sidde udenfor i solskin, i efteråret, hvor der stadig var sommer, og selvfølgelig om sommeren, hvor temperaturen let kan komme over de 40 grader.

Sirmione
Sirmione

Turisme i Sirmione

Der er næppe den by omkring Gardasøen, som ikke er bekendt med dette fænomen, uanset om det er i nord eller syd ved søen.

Sirmione er, som skrevet andetsteds, et af de mest populære destinationer, ikke bare ved Gardasøen, men så sandelig i hele Italien.

Inden der var noget som hed Covid-19, altså i 2019, kom der mere end 1.2 millioner turister til byen, som altså ikke er særlig stor, eller bred, for den sags skyld.

Her taler vi naturligvis om sommeren, at den størstedel af turisterne kommer, men som også skrevet, så er det milde klima med til at give byen et besøgsmål hele året rundt.

Grand Hotel Vesuvio i Napoli

Ferie i Sirmione

Sirmione

Castello Scaligero

Byens største og mest kendte seværdighed er Scaligero slottet, som hele vejen rundt, er omgivet af søens blanke vand. Slottet er blandt de 30 mest besøgte historiske steder i Italien.

Scaligero daterer sig tilbage til 1200-tallet og den typiske standard for forsvar fra den tid. Borgen blev bestilt af Della Scala, som skulle forsvare sit domæne.

De afskærmede tårne er et enestående eksempel på en af de ældste havnefæstninger i Europa, der er med til at gøre den helt unik.