Skip to main content
Varenna på 20 sekunder

Varenna kan du komme til igen igen og om hundrede år fortsat ikke se forskellen.

Den maleriske by er en af de mest populære destinationer ved Comosøen, takket være de berømte Villa Monastero og Villa Cipressi.

Varenna ligger i Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Varenna

Sådan kommer du til Varenna

I bil

Comosøen er et populært feriemål for kør-selv folket, og hvis vi tager udgangspunkt fra den dansk/tyske grænse, så har du ikke andet end 13 timers kørsel. Hvis du altså kører direkte.

Den hurtigste rute er på A7, A96 og A13 på vejen, som først tager dig gennem Tyskland, Østrig og Schweiz, før du rammer Comosøen.

Med fly

Varenna ligger mellem 50 og 100 kilometer fra 3 store lufthavne. Malpensa og Linate, begge ved Milano, samt Orio Al Serio lufthavnen i Bergamo.

Alle lufthavne har du med bil, ganske kort køretid til byen, som du let kan nå med cirka 1 times kørsel.

Har du ikke egen bil, kan du let komme ind til Stazione Centrale i Milano med shuttlebus fra både Malpensa og Linate.

Med tog

Hvis vi fortsætter turen fra Stazione Centrale i Milano, er der tog til Bergamo, hvor du skifter tog, så du kommer med mod Lecco. Her skifter du igen, så du kommer med hele vejen op til Varenna.

Turen fra Bergamo til Varenna tage cirka 40 minutter, og fra Lecco, cirka 20 minutter.

Med færge

Du kan få din bil med på færgen, som sejler Comosøen tyndt på kryds og tværs. Forbindelsen mellem kommunerne Bellagio, Cadenabbia og Menaggio, er også blandt Varenna.

Byen er samtidig også et stoppested på ruten mellem Como og Colico, og mellem Lecco og Bellagio.

Byen

Varenna er et af de mest populære turistmål ved Comosøen, og dette takket være dens historie, kunst og arkitektur.

Villa Monastero og Villa Cipressi er nogle af de historiske steder, som har gjort byen verdenskendt og givet den berømmelse og international interesse. Nøjagtig som den fortjener.

Du finder også middelalderlig skønhed ved Vezio-slottet, som var et af søens vigtigste udsigtspunkter.  De store kirker, der er fremragende eksempler på de forskellige perioder, som byen har været igennem af religiøs art.

Varenna

Besøg Varenna langsomt

Når du skal til byen må du ikke have alt for travlt. De typiske gadebillede, er de smalle stræder og stier, hvor nogle går stejlt ned mod Comosøen.

Tag en rolig tur langs bredden og mærk romantikken sprede sig, mens du kan beundre, vandt spejler sig fra de farverige facader som du kan se ud mod søen.

Det enorme netværk, der er stort trods byens størrelse, er den perfekte ferie til dig, som mest af alt ønsker en fredfyldt ferie.

San Giorgio

Midt i byen finder du kirken, San Giorgio, hvis store facade er en fresker, som forestiller San Cristoforo. Kirken har stået her siden 1313.

Byggeriet menes at have stået på i tre etaper, men præcise datoer er svære at finde. En restaurering af kirken i det 20. århundrede, er typisk middelalderlig langobardisk arkitektur.

Hi Hotel - Bari

Ferie i Varenna

Villa Monastero

Formentlig stedte som har gjort Varenna så berømt. Det er denne pragtfulde villa, som med sine haver, er med til at gøre stedet både malerisk og hyggeligt.

Den er skabt af en blanding af arkitektur, kunst og botaniske vidundere, der igennem flere århundrede har skabt en eventyrlig sammenhæng med søen.

Den næsten 2 kilometer lange have, er det svært at sætte ord på, ude de sædvanlige floskler som smukt og betagende, og hvad der ellers kan falde ind. Jeg vil sige, at have og villaen skal simpelthen opleves, når du kommer til Varenna.

Fantastisk!

Villa Cipressi

En kæmpe kompleks af haver og villaer, der er skabt og bygget mellem det 14. og 18. århundrede. I dag er villaen repræsentativ for den harmoni mellem det antikke og det moderne, som er blevet mulig gennem en restaurering, hvor det eksisterende selvfølgelig blev bevaret.

Det var oprindelig en arv til Serponti-familien, men i 1980 blev det overtaget af det offentlige og i dag er det kommunen som ejer det.

Haven er et meget populært sted for bryllupper. Her kommer par til fra hele verden for at lade sig vie.

Frokost i Varenna

Når du har travet dig gennem byen, som mange steder går både op og ned, og nogle steder stejlt, så har du brug for noget mad.

Det havde jeg selvfølgelig også, på min tur til Varenna for efterhånden nogle år siden, og det blev til en lækker salat med udsigt ned til vandet.

Naturligvis må jeg næsten sige.

Varenna

Gadebilleder fra Varenna

Varenna
Varenna