Skip to main content

Basilica La Superga

Hvis du kender Torino, så kender du også, eller har hørt om La Superga, for det var her det berømte Torino hold fra 1940’erne styrtede ned og skabte landesorg i Italien.

Legendarisk bjerg

Men om du så kender Basilica La Superga, er så en anden historie, men den hører naturligvis og uomtvisteligt til dette legendariske bjerg, som ligger lige udenfor Torinos centrum.

Udsigten fra La Superga

Jeg kan foreslå dig mange ting, som du skal se i Torino, men det klart, at vi ikke kommer uden om dette, og så får du tilmed en fantastisk udsigt over byen, med Alperne tronende i baggrunden.

Sådan kommer du til La Superga

Hvis du har en bil, er der ikke et problem med at finde op til bjerget. Du skal bare være opmærksom på, at det går stejlt op og med mange sving.

Bus fra Porta Susa

Men har du ikke bil og skal med bussen. Så er det på linje 13 fra Porta Susa stationen og skift ved Piazza Castello, hvor du hopper på linje 61 eller linje 15, som har kurs mod Sassi.

Bus fra Porta Nuova

Her er det lidt nemmere ved Porta Nuova stationen, hvor du hopper på linje 61 eller linje 68 og har kurs mod Sassi.

Ferie i Torino

Book ferie i Torino

Torino Hotel til togrejser

HISTORIEN OM BASILIKAEN

Kirken blev bygget af Vittorio Amadeo II efter sejren over franskmændene, der skulle bygges som et mindemonoment til ære for Jomfru Maria.

Vittorio Amadeo II

I september 1706 gik Vittorio Amadeo II og Eugenio di Savoy op ad bakken, for at skue udover deres ødelagte by, som den var blevet franskmændene og spanierne.

Mindemonument

I dette øjeblik knælede Vittorio Amadeo og besluttede sig for, at her skulle der være et mindemonument for madonnaen, hvis de altså sejrede.

Kongen på Sicilien

Og det gjorde de. Slaget blev vundet og allerede inden krigen var vundet blev Vittorio Amadeo II konge på Sicilien. Da han blev konge blev den bygget den 1. november 1731.

La Superga i Torino

Tragedien ved La Superga

Dette er der også skrevet om på vores fodboldside om Juventus og Torino.

Hele Italien husker den 4. maj 1949, hvor Il Grande Torino styrtede ned på bjerget. 31 ofre, hvor 18 af dem var spillere på holdet, og var også en stor del af det italienske landshold.

Mindehøjtidelighed

Til begravelsen deltog der en million mennesker.

Hvert år den 4. maj bliver denne tragedie husket, og folk valfarter til stedet, om du er fan af Torino eller ej.

Juventus Torino Grande Torino