Trapani – ferie på Sicliens vestkyst

Trapani er en uset perle på Sicilien, og med sine “blot” 70.000 indbyggere, er den en lilleput i forhold til nabobyen Palermo
Trapani på 20 sekunder

Trapani er med sine små 70.000 indbyggere blot en lille landsby ift. giganten, Palermo, der ligger små 100 kilometer mod nord, og med sine mere end 1 million indbyggere, en lille smule mere støjende end Trapani.

Men der venter jer her en ferie, der vil være anderledes end en ferie i Palermo, Taormina eller Siracusa, for turisterne har endnu ikke fundet kernen i byens skønhed.

Trapani ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Trapani
En by med historie

Lidt om Trapani

Trapanis gamle bydel finder I vest for banegården og Piazza Umberto.

Her kan I se byens smukke katedral sammen med mange hoteller og Bed & Breakfast, samt små butikker, caféer og restauranter.

Cattedrale di San Lorenzo, der først var en kirke, og ikke blev en katedral før i 1844, blev bygget i 1412, og rekonstrueret i 1635, og endnu en gang omstruktureret igen i 1740 af Giovanni Biagio Amico.

Netop Amico vil I sandsynligvis støde på flere gange, for han var ansvarlig for flere byggerier af kirker i Trapani og omegn. San Lorenzo finder I på Corso Vittorio Emanuele.

Ferie i Trapani
Ferie og hoteller i Trapani Sicilien

Smukke, gamle kirker

Chiesa di Sant’Agostino er blandt de ældste kirker i Trapani. Den tog meget skade af 2. verdenskrig, hvor den bygget op på ny.

Se det flotte rosevindue, der er ekstra ordinært smukt. Kirken finder I på Piazza Saturno. Pladsen er opkaldt efter springvandet fra det 16. århundrede, der referer til myten om fundet af Trapani.

Tag også et kig forbi Santuario dell’Annunziata, hvor I bla. finder værker fra siciliansk renæssance. Det er formentlig den mest kendte, religiøse ejendom i den vestlige del af Sicilien.

Kirken finder I på Via Conte Agostino Pepoli.

Seværdigheder nær Trapani

Marsala ligger 45 minutters kørsel syd for Trapani. Med sine mere end 14 kilometer kyststrækning, med fine hvide sandstrande, krystalklart hav, og nemme forbindelser ud til Egidia-øerne, er dette en populær ferie- og badeby.

Siden 2009 har vi set EXPO Sicilia, en årlig begivenhed, der involverer siciliansk vin og mad. Arrangementet finder sted i centrum af Marsala, hvert i juni måned.

Villa Margherita er en 21.00 kvadratmeter stor offentlig park med 4 indgange. En gigantisk park, hvor I kan gå hen og nyde stilheden, solen og måske ikke mindst et glas vin og medbragt mad.

Øst for Trapani finder vi Monte Erice, der nåren højde på 840 meter over havet. Tag herop og få en fuldstændig vanvittig panorama udsigt over byen og havet.

Saltmarkerne ved Trapani og Paceco

Salt markerne er et nærmest ikonisk sted for denne del af Sicilien kyst. Produktionen af salt startede her allerede i det 15. århundrede, havde sin storhedstid fra det 16. til det starten af det 20. århundrede.

Her bliver fortsat produceret salt, hvor I kan se de gamle møller, som I måske har set fra andre steder nettet eller i rejsebøger om Sicilien. Området dækker næsten 1000 hektar ved Trapani og Paceco.

Castello della Colombiana

Når I går rundt i den gamle bydel, så vil I i ny og næ se glimt af havet, både mod nord som mod syd. mod syd ligger Piazza Garibaldi og havnen, hvorfra færgerne går mod øerne, Egadi og Pantelleria.

Det er også nede ved havnen I finder Castello della Colombiana, der er en gammel middelalderlig fæstning. Det er en af de bedste eksempler på militær, arkitektur på Sicilien.

Strandhotel
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller og feriehuse i Trapani

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Trapani

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Trapani. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Trapani her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Trapani i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Trapani (Palermo)

Billige flybilletter