Skip to main content

Trapani – ferie på Sicliens vestkyst

Trapani er en uset perle på Sicilien, og med sine “blot” 70.000 indbyggere, er den en lilleput i forhold til nabobyen Palermo
Trapani på 20 sekunder

Trapani er med sine små 70.000 indbyggere blot en lille landsby ift. giganten, Palermo, der ligger små 100 kilometer mod nord, og med sine mere end 1 million indbyggere, en lille smule mere støjende end Trapani.

Men der venter jer her en ferie, der vil være anderledes end en ferie i Palermo, Taormina eller Siracusa, for turisterne har endnu ikke fundet kernen i byens skønhed.

Trapani ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Trapani
En by med historie

Lidt om Trapani

Trapanis gamle bydel finder I vest for banegården og Piazza Umberto.

Her kan I se byens smukke katedral sammen med mange hoteller og Bed & Breakfast, samt små butikker, caféer og restauranter.

Cattedrale di San Lorenzo, der først var en kirke, og ikke blev en katedral før i 1844, blev bygget i 1412, og rekonstrueret i 1635, og endnu en gang omstruktureret igen i 1740 af Giovanni Biagio Amico.

Netop Amico vil I sandsynligvis støde på flere gange, for han var ansvarlig for flere byggerier af kirker i Trapani og omegn. San Lorenzo finder I på Corso Vittorio Emanuele.

Smukke, gamle kirker

Chiesa di Sant’Agostino er blandt de ældste kirker i Trapani. Den tog meget skade af 2. verdenskrig, hvor den bygget op på ny.

Se det flotte rosevindue, der er ekstra ordinært smukt. Kirken finder I på Piazza Saturno. Pladsen er opkaldt efter springvandet fra det 16. århundrede, der referer til myten om fundet af Trapani.

Tag også et kig forbi Santuario dell’Annunziata, hvor I bla. finder værker fra siciliansk renæssance. Det er formentlig den mest kendte, religiøse ejendom i den vestlige del af Sicilien.

Kirken finder I på Via Conte Agostino Pepoli.

Seværdigheder nær Trapani

Marsala ligger 45 minutters kørsel syd for Trapani. Med sine mere end 14 kilometer kyststrækning, med fine hvide sandstrande, krystalklart hav, og nemme forbindelser ud til Egidia-øerne, er dette en populær ferie- og badeby.

Siden 2009 har vi set EXPO Sicilia, en årlig begivenhed, der involverer siciliansk vin og mad. Arrangementet finder sted i centrum af Marsala, hvert i juni måned.

Villa Margherita er en 21.00 kvadratmeter stor offentlig park med 4 indgange. En gigantisk park, hvor I kan gå hen og nyde stilheden, solen og måske ikke mindst et glas vin og medbragt mad.

Øst for Trapani finder vi Monte Erice, der nåren højde på 840 meter over havet. Tag herop og få en fuldstændig vanvittig panorama udsigt over byen og havet.

Saltmarkerne ved Trapani og Paceco

Salt markerne er et nærmest ikonisk sted for denne del af Sicilien kyst. Produktionen af salt startede her allerede i det 15. århundrede, havde sin storhedstid fra det 16. til det starten af det 20. århundrede.

Her bliver fortsat produceret salt, hvor I kan se de gamle møller, som I måske har set fra andre steder nettet eller i rejsebøger om Sicilien. Området dækker næsten 1000 hektar ved Trapani og Paceco.

Castello della Colombiana

Når I går rundt i den gamle bydel, så vil I i ny og næ se glimt af havet, både mod nord som mod syd. mod syd ligger Piazza Garibaldi og havnen, hvorfra færgerne går mod øerne, Egadi og Pantelleria.

Det er også nede ved havnen I finder Castello della Colombiana, der er en gammel middelalderlig fæstning. Det er en af de bedste eksempler på militær, arkitektur på Sicilien.

Strandhotel
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller og feriehuse i Trapani

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Trapani

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Trapani. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Trapani her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Trapani i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Trapani (Palermo)

Billige flybilletter

Billige rejser til italien

Trapani Airport

Trapani-Birgi lufthavnen ligger syd for Trapanis centrum. Har du lejet en bil i lufthavnen, har du cirka 30 minutters kørsel ind til centrum.

Skal du til Palermo, har du cirka en time og 15 minutter på vejene fra lufthavnen. Der er motorvej på hele stykket fra Trapani og til Palermo.

Med bus fra lufthavnen

Her skal du bemærke, at der er tre forskellige firmaer, som alle kører i hver sin retning, så derfor skal du læse nedenstående grundigt.

Autoservizi Salemi

Dette selskab kører over det meste af Italien. Men når du skal fra Trapani, kan du kun komme med til Palermo, lufthavnen i Palermo og til Marsala. Salemi kan fra Palermo køre dig til flere steder i Italien, og også til flere byer på Sicilien, hvis du skal rundt på øen.

Salvatore Lumia

Selskabet kører mellem Trapani og ned til Agrigento. Herimellem holder den ved 10-12 stationer og hele turen tager cirka 3 timer.

AST

Selskabet kører også på hele Sicilien og har forbindelse mellem Trapanis centrum og lufthavnen.

Med taxa

Hvis du ikke har bil eller skal med en bus, er der selvfølgelig mulighed for at hoppe på en taxa fra lufthavnen og ind til centrum i Trapani. Et forsigtigt bud på prisen, er cirka 39 euro for turen.

Til Trapani med tog

Der er ikke togforbindelse fra lufthavnen og ind til Trapani, men der er naturligvis en togstation inde i byen, hvorfra du kan komme videre hvis dette er tilfældet.

Der er kun regionaltog på strækningen, der gælder til og fra Trapani, og der er med al sandsynlighed et skifte inde i Palermo.

Frecciabianca

Som noget helt nyt pr. 2021, er der nu også hurtigtogene, Freccibianca på Sicilien. Denne strækning kommer desværre ikke forbi Trapani, men kører mellem Palermo og Messia, via Catania og tager godt 4 timer.

Trapanis centrum

Trapani har i gennem de sidste år oplevet en blomstrende økonomi, og her har turisme, fiskeriet og saltudvindingen sat sit tydelig sprog, for at fremhæve byen.

For byen og dens historiske centrum viser tegn på mange forskellige civilisationers liv gennem flere hundrede år, nøjagtig som resten af Sicilien, hvor forskellige folkeslag har betrådt deres fødder.

Alle sporene fra dette er tydelige og hver især er der efterladt forskellige arkitektoniske, kunstneriske og monumentale beviser for dette.

Seværdigheder

Med det sædvanlige sicilianske tempo går du gennem byen og hvor du ikke kommer igennem, uden at komme forbi Via Garibaldi, Corso Italia og Corso Vittorio Emanuele. Dette er det historiske centrum.

Med historien og dens fortælling, er der meget at se ved som f.eks. klokketårnet, hvis astronomiske ur, er et af de ældste i Europa. Uret bliver dateret tilbage til år 1596.

Overfor Sant’Agostino kirken, som er en af de ældste kirker i byen, finder du den barokke Saturn fontæne. Fontænen er forbundet til Erice bjergene og blev i tidernes morgen forbundet, for at få vand til byens huse.

Det lokale folk er længe om, at der for alvor er liv i centrum, men sådan er det meste af Italien. Men det kommer der, og du skal give dig den fornøjelse, at se og mærke stemningen i gaderne i dagslys, men i ligeså høj grad om aftenen, hvor der for alvor bliver gået aftenture og gestikuleret.